Dzisiaj jest 30 maja 2025, 16:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, czy opłaca się kupić takiego pit bike lub mini cross 125 ccm do nauki stuntu?? http://allegro.pl/crossy-rozne-modele-5 ... 58528.html wiem że to są chińskie crossy , ale czy opłaca się? wrazie czego jak by się zepsuł czy coś to by się silnik wsadziło od czegoś innego o tej samej pojemności. jak by ktoś mógł mi doradzić to proszę nadsyłać linki z pit bike/mini cross (np: z allegro) :)

stunty na pit bike wzięty z youtube :P LINK

Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, 15:14 przez mlodystunter, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
loncin to taka sobie firma byle jaka ale jak dbasz tak masz :)

myśle że sezon pojeździsz bez problemu ale jak bedziesz chciał na drugi go jeszcze mieć to trzymaj w zime w ciepłym garażu zlej oleje ładuj aku i po zimie tylko regulacja gaźnika i jazda ;D

ale ja bym sie bał na tym stuntować nie wiadomo co sie stać może wkońcu to china ;D

Tytuł:
*

Pojazd:
kumpel ma ,na kole lata,ale 2 razy wymieniał iskrownik,głowica,i teraz poszło sie sprzęgło walić,plastiki to praktycznie odrazu odpadły,szczerze za te 1350zł lepiej kup wsk 125 zrob na stunt lub jakiegos skutera pod stunt :lol:

Peugeot Speedake,zipp Otis 4t,zipp triad 2t,Malaguti f12,Aprilia Amica,Aprilia Rally,Romet Pony, i DERBI GPR

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja się wypowiem mam tez loncina 125 na początku wszystko fajnie było zero awarii w miarę nauczyłem się na gumie na dwójce spokojnie daje radę.
Wymieniłem w nim jak do dziś cztery iskrowniki i trzy dekle teraz będzie czwarty tak po za tym to czy zima czy lato zawsze pali mi z pierwszego kopa.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mam pół roku tego z tej aukcji ;p spoko motór, nie psuje się, jedyne co wymieniłem to łańcuch bo był słaby ;p a tak to tylko benzyna i rura :] do stuntu się za bardzo nie nadaje, jest kruchy, zrobiony ze słabych materiałów, silnik miód, tylko że reszta, może i sezon wytrzyma, ale drugi wątpię ;p.

Na koło staje dość łatwo ale ogólnie trudno się stunci, siedzi się prawie na kole, jest bardzo czuły na gaz, lekko muśniesz, zagapisz się i jesteś na plecach ;p

chciałem się na nim nauczyć stuntu, ale teraz go sprzedaję, ponieważ stwierdziłem że wolę skutery ;p no i stunt jest łatwiejszy ( wg. mnie dużo przyjemniej się jeździ na kole takim bodajże boosterkiem niż takim crossikiem :P )

jechałem jeszcze na takim tylko że 250ccm, tamten to już masakra, spokojnie nie pojeździsz, nawet jak na kierownicy siadłem to mnie prawie wyje*ło na dupe. :lol:

rób jak chcesz, ja bym ci polecał jednak coś innego do stuntu ;p

@up

kolego, wymień łańcuch, pewnie ci co chwile spada, bo się rozciąga jak guma ( fabryczny )

polecam wzmacniany od simacza albo KMC.

Cytuj:
10cm/10cm to metr kwadratowy

Ostatnio zmieniony 11 cze 2011, 15:58 przez Vertux, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dziękuje wszystkim za odpowiedź :). a jakiego crossa polecacie do stuntu?? nie senda itp... mi chodzi o taki jak na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=v4X7LZZ7C68 . jak możecie to wyślijcie link z allegro :)

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
taki jak na filmiku to kosztuje z 5-6 tysi ...

masz tu z allegro.

http://allegro.pl/pitbike-dirt-pit-bike ... 43765.html

lub

http://allegro.pl/pitbike-dirt-pit-bike ... ml#gallery

ewentualnie diabolini to też w miare dobry i mocny :

http://allegro.pl/cross-diabolini-agb-3 ... 45638.html

ale ja bym nie chciał takich piździków małych... ;D ew zainwestuj i jak sie bedziesz uczył to zdejmij plastiki lub załóż crashe.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
(ale ja bym niechciał takich piździków małych...) xD no wiesz trzeba od czegoś zacząć, ja mam 14 lat i co ja kupie do stuntu np cbr125 czy cos :P. chce kupić takiego mini crossa/pit bike 125ccm bo to jest małe :P i ma moc hehe xD. i chce sie nauczyć stuntu a potem coś większego :D

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
kayo są bardzo wytrzymałe, nie to co np cross loncin, ale są troche droższe :P tamtym byś pośmigał. Ew. możesz kupić takiego dirta i złożyć go pod siebie :] ( mocna kiera bmx, łańcuch KMC, mocne zębatki, wzmocnić tą ramę która jest, kupić mocniejsze szprychy, stelaż i już możesz takim dirt-bikiem śmigać ;p każde moto można zrobić pod stunt, więc i z tym nie byłoby żadnego problemu :]

pozdro

@up

ja mam 15 lat, 180cm i śmigam :D i w cale nie jest za mały, nieraz jak stanie do pionu to by się jeszcze kilka cm przydało :]

Cytuj:
10cm/10cm to metr kwadratowy

Ostatnio zmieniony 11 cze 2011, 17:48 przez Vertux, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]