Dzisiaj jest 23 lis 2024, 16:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Speedfight2
część mam taki problem z moim speedfightem2 zapłaciłem 1800 wydałem przez miesiąc już 600 jeżeli ktoś mi pomoże i będzie ok chodził Dam Kod od 20-50 zł PSC

A więc tak kupiłem pojezdziłem troche zatarłem silnik wymieniłem cylek strasznie się dusił pojezdzilem jeszcze 2 5 km dymił jak komin zepsuł się zawiozłem znow do mechanika niby zrobił gaznik wyregulował już nie dymił i znowu jade zgasł odpalam 200m zgasł odpalam 300m zgasł i już nie chcial odpalic znowu do mechanika naprawił wymienił cewke kolejne 200 zł i znowu u niego all ok wszystko spk przejechałem się troche u niego jeszcze ok biore do domu odpalam działa jade 100m zgasł nie chce odpalić co może być nie tak Iskra Jest all działa paliwo dochodzi gaznik wyregulowany robiona mieszanka cylek nie zatarty pomożcie czemu to gówno znowu nie chce odpalić Prosze wole wam zapłacić 50 zł niz znowu do mechanika wieść

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Hmm skąd wiesz czy cylek nie zatarty? Zobacz jaka masz kompresje bo trochę to podobne do puchniecia tloka. Pali ładnie na cieplym i zimnym? Przeczyść tez gaźnik. Ogólnie jaki secik masz?

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

Awatar użytkownika

Pojazd: TGB 101s,Piaggio Sfera,Ogar
Na jaki cylek wymieniłeś?

Pojazdy:
- TGB 101s Orion http://forum.mieloch.pl/tgb-101s-orion-by-alek736-t374419-280.html
- Piaggio Sfera NSLhttp://forum.mieloch.pl/piaggio-sfera-nsl-by-alek736-t396341-40.html
- Romet Ogar 205

Pojazd: Yamaha Slider
Nie wiem gdzie znikły poprzednie posty? Sprawdź też zawór membranowy :)

Yamaha Slider Stunt Full Sport 70
Cylinder:Dr.Evo 70
Wydech: Leovince ZX
Wariator:Stage6 Sport Pro
Sprzęgło:Stage6 Sport Pro
Gaźnik: Dellorto 19
Dzwon:Stage6 WingCooler

Stróż Forum

Pojazd:
jaki cylek? dysza jaka? gaźnik ile mm? zawór membranowy sprawdź czy ma płytki całe i przylegające, świeca jak zgaśnie to sucha/mokra? Wygląda na to że niepotrzebnie wymieniał ci te fajki itp. Stawiam na puchnący tłok, nie jedź już do tego typka bo zbankrutujesz. Silnik AC czy LC? Jeszcze możesz spróbować świecę wymienić. Ile oleju dajesz?

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr R
Pierwsze co to zachowaj spokój :mrgreen:

Na początek wykręć świecę i sprawdź jej kolor. Czarna czy jasny brąz. Prawdopodobnie świeca jest do wymiany.

Nastepnie pożycz od kogoś manometr i dmuchnij z cylka (sprawdź kompresję)
Na zimnym silniku z odkręconą manetką do końca.

To że sprawdziłeś że iskra jest to nie znaczy jeszcze że po wkręceniu w cylinder ona nadal jest. Dla pewności zmień świecę na iskrową NGK Br7 czy NGK Br8.

Problemem może być też kranik podciśnieniowy. Jedną z oznak może być paliwo w gaźniku. Dla sprawdzenia odłącz przewód podciśnienia i dmuchnij w niego. Jak usłyszysz lekki stuk w zbiorniku to jest wszystko ok.

Opcją jest też zacinający się pływak w gaźniku i czyszczenie gaźnika nic nie da. Po prostu wyrobił się i należy go dopracować indywidualnie, ewentualnie przyczyną może być dziurawy pływak..

Na początek sprawdź kolor świecy, potem kompresję, świecę wymień, kranik, pływak i opisz co dzieje się dalej.

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem to samo że nie chciał odpalić :D Jeżeli iskra, kompresja, paliwo jest to sprawdź czy ssanie działa lub czy pływak się nie zacina. Ewentualnie wyczyść gaźnik, ja tak zrobiłem i pomogło :)

WPADNIJ DO MOJEJ RUNNERKI ! <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2125285#2125285

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]