Dzisiaj jest 19 sty 2025, 20:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd: Aerox FullSport
Oglądałem kiedyś filmiki dobry był. Szkoda, że był a nie jest.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
ja go znałem więc wejdę na forum zrobię temat i będę pro zajebisty bo z nim rozmawiałem a później się zabił... :lol: koleś się chciał na moto pochwalić przed ludźmi jak kozaczy i mu nie wyszło..

czarekcw, teraz jest takie społeczeństwo co popiera debili w tym polityków (Palikot i Tusk) :lol:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw pisze:
ocznik pisze:
co z tego, skoro większość nie rozumie jej twórczości i szczerze mówiąc dla mnie żaden poeta nie powinien dostać nobla czy czegokolwiek innego, bo po prostu furają co się da a potem piszą pierdoły o których teraz ja się muszę uczyć w szkole i tracić na to czas

Nie mam o czym z tobą pisać w takim układzie- gdyby nie książki czy poezja to czytałbyś jak taki Ferdek Kiepski, bez analizy, bez wiązania faktów, bez interpretacji. Chcesz dołączyć do stada "regularnych debili"?

Wybacz mi, ale uważam że jestem odpowiednio rozwinięty pod względem interpretacji, analizy czy wielu innych czynników. Martwi mnie jednak interpretacja wielu polonistów - starają się na siłę szukać podtekstów w danym utworze, gdy oznacza on po prostu to o czym jest napisane. Jako przykład "Niebieskie zasłony" - symbolizują harmonię w życiu podmiotu lirycznego, to, że podmiot liryczny lubi układać swe życie, zasłony symbolizują jego byt na tym świecie, czy po prostu oznacza to że zasłony są niebieskie ? Dla mnie okej, niech będzie trochę nauki o tym w szkole ale bez przesady, że ja mam 5 lekcji tego w tygodniu. W dodatku niektórych utworów muszę uczyć się na pamięć - po co ? To nie te czasy, teraz młodzież jara się czym innym i nie widzę sensu w uczeniu się na pamięć utworu ciężko napisanego, tylko po to aby 3 dni później z tego nic nie pamiętać.

Swoją drogą, nie uważam, że bez tego mógłbym dołączyć do stada "regularnych debili". Uważam, że tacy się już po prostu rodzą :)

Już nie moja kochana Senda
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1054616

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A ja popieram czarekcw, fakt niektóre utwory np. Norwida są ciężkie w interpretacji, bo trzeba znać konkretne sytuacje z jego życia itd. ale poezja właśnie wyraża uczucia artysty.

Nie uważam się za jakiegoś "miłosnika" poezji i znawcę ale w mojej ocenie utwory p. Szymborskiej nie są w większości trudne w odbiorze. Moim zdaniem znajomość literatury Polskiej jest podstawą istnienia narodu pomijając już w tym momencie aspekt umiejętności analizowania tekstu, chodzi mi tu o to że mi jako Polakowi nie przystoi nie znać twórczości np. Mickiewicza, czy chociaż kilku utworów wspomnianej p. Szymborskiej. To właśnie literatura była ostoją Polskości i wolności w czasach zaborów czy też PRL, to ona motywowała do walki i dawała nadzieję, to ona oddziaływała na naród.

Tak i twierdzenie że po co komu poezja jest błędne moim zdaniem, idąc tą drogą po co mi matma? fiza? może lepiej w ogóle się nie uczyć?

A co do tematu i śmierci Tomka, to żal chłopaka. Latał ładnie ale droga to nie tor i niestety nie zawsze przewidzimy warunki i z tym należy się liczyć. Codziennie ginie wielu ludzi i tym razem trafiło na niego.

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Wybacz mi, ale uważam że jestem odpowiednio rozwinięty pod względem interpretacji, analizy czy wielu innych czynników. Martwi mnie jednak interpretacja wielu polonistów - starają się na siłę szukać podtekstów w danym utworze, gdy oznacza on po prostu to o czym jest napisane. Jako przykład "Niebieskie zasłony" - symbolizują harmonię w życiu podmiotu lirycznego, to, że podmiot liryczny lubi układać swe życie, zasłony symbolizują jego byt na tym świecie, czy po prostu oznacza to że zasłony są niebieskie ? Dla mnie okej, niech będzie trochę nauki o tym w szkole ale bez przesady, że ja mam 5 lekcji tego w tygodniu. W dodatku niektórych utworów muszę uczyć się na pamięć - po co ? To nie te czasy, teraz młodzież jara się czym innym i nie widzę sensu w uczeniu się na pamięć utworu ciężko napisanego, tylko po to aby 3 dni później z tego nic nie pamiętać.

Swoją drogą, nie uważam, że bez tego mógłbym dołączyć do stada "regularnych debili". Uważam, że tacy się już po prostu rodzą

Kogo to obchodzi ? Uczysz się po to, żeby później stanowić siłę naszego pięknego narodu, jak Ci się to nie podoba to po prostu przestań i po sprawie :wink:

Jeśli już mamy wspominać osobę zmarłą to róbmy to sami, tak jest najlepiej

Polerowanie Aluminium na efekt lustra!!

http://www.bikepics.com/members/marcepani/polerki/\

Lakierowanie Proszkowe / Piaskowanie !!

http://bikepics.info/members/marcepani/p3/

GG:10493683

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niech spoczywa w pokoju [*]
Oglądałem wiele jego filmiku ale przy tym się popłakałem kiedys;/

Naciskam starter.
Jeszcze kominiarka,rękawice,kask.
Ruszam,opada zmęcznie i złość.
Zostawiam za sobą świat pełen zawiści,
krzywd,raniących niedomówień...
Bo moją ulubioną pozycja?
To pozycja za kierownicy motocykla.

Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 14:28 przez nitropet12, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Fakt szkoda go :/ też byłem tam może 2-3 razy i widzialem :/ był PRO w tym co robił!

Stalker 4ever!<3 ^^ :)
HeBo ?!
Cytuj:
ałto

Cytuj:
kópie sportowy tumik do zómiko kłik cztery te

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kurde bywałem tam często już pół roku szkoda chłopaka naprawde był legendą obidowej :/

WBIJAJ DO PIAGGIO I ROMETA
PIAGGIO: http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=213031
ROMET: http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=218491

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20266543

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Codziennie wiele osób ginie, a wypominamy tylko bardzo nielicznych ze względu na to że czymś u Nas 'zapunktowali' ..

' Żyje by jeździć, jeżdże po to by żyć ' - Malina!

I ♥ STUNT!

Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 20:49 przez Albi0404, łącznie zmieniany 1 raz

*

Pojazd: Kawasaki ZZR 1400
Posluchajcie ja jezdze jak nie normalny i kazdy mi to mowi przynajmniej 3x w tygodniu mam mandat za przekroczenie predkosci. Jezdze jeszcze szaleniej niz Tomek wiec z doswiadczenia wiem ze to nie zalezy od predkosci tylko uwagi i zrzycia sie ze swoja maszyna i taka jest prawda a nie kupuja sb motory i odrazu co to ja nie jestem po co to (nie mowiac o osobach ktore dlugo jezdza moto lub zawodowo) ? Bo ja nie wiem ale wiem jedno solidna nauka lub igranie ze smiercia to nauczka dla poczatkujacych zeby nie byli za pewni siebie. Dziekuje LWG Tomek

Awatar użytkownika

Pojazd: GSXR 1000 k8 / A4B7
Marne prowo.

*

Ale powiedzialem jak jest

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
kawasakizzr1400 pisze:
Jezdze jeszcze szaleniej niz Tomek

kawasakizzr1400 pisze:
LWG Tomek

Niee no, żeby Tomek jeździł szybciej od Tomka to trzeba być naprawdę szaleńcem :ups:

Live for the moment...
Obrazek

*

No widzisz ale ja umiem zapanowac nad maszyna

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wariat.

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kawasakizzr1400, w grze MotoGP to się nie liczy :(

Odpowiedz sobie na jedno, za******ie ważne pytanie : "Co lubie w życiu robić?"
- A potem zacznij to robić !

Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
http://www.youtube.com/watch?v=Wnx20F51S_E

myślę że nie ma lepszej wizualizacji do tego tematu niż ten filmik

wszystko wydaje sie ogarniane i kontrolowane do momentu jak coś pójdzie nie tak

a wtedy najbliższy obiekt staje się "toporem kata" i kończy się tak jak chłopak o którym jest mowa w temacie

a bariera energochłonna jest kawałem metalu, który w wielu testach był już wskazywany jako niebezpieczny dla motocyklistów

dla mnie NIGDY winkiel z barierą na zewnątrz nie będzie bezpieczny, choćby miał 3 pasy szerokości w obu kierunkach

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
Teraz zauważyłem ten temat, ludzie to taką sensację robią że hej czy to Ś.P Malina czy Ś.P Tomek Sieczka.
A już po śmierci maliny to w ogóle, jak jakiś fanpejdż wstawi fote maliny to każdy tylko stawia te wirtualne znicze (jak patrze to dzieci w wieku gimnazjalnym przeważnie) i uważają jak ktoś tu wcześniej napisał za Boga i mówią żeby zn niego brać przykład, ale jak że zginał ?.Tak samo nie toleruję tego jak ktoś wstawia zdjęcie maliny na profilowym.....Rozumiem że ktoś go lubi ja też, ale bez przesady.
Bardzo lubię motocykle ale niektórzy to już naprawdę przesadzają z jazdą.Nie będę ukrywał kiedyś to mi się podobało ale z wiekiem przestało gdyż już wiem co się może stać i jakie mogą być tego konsekwencje, chociaż to jak rodzice kupili gimnazjaliście r6 jaka to musi być głupota.
kawasakizzr1400 po twojej wypowiedzi mogę stwierdzić że masz z 15 lat i jeździsz pięćdziesiątką.

Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
kawasakizzr1400 pisze:
Posluchajcie ja jezdze jak nie normalny i kazdy mi to mowi przynajmniej 3x w tygodniu mam mandat za przekroczenie predkosci. Jezdze jeszcze szaleniej niz Tomek wiec z doswiadczenia wiem ze to nie zalezy od predkosci tylko uwagi i zrzycia sie ze swoja maszyna i taka jest prawda a nie kupuja sb motory i odrazu co to ja nie jestem po co to (nie mowiac o osobach ktore dlugo jezdza moto lub zawodowo) ? Bo ja nie wiem ale wiem jedno solidna nauka lub igranie ze smiercia to nauczka dla poczatkujacych zeby nie byli za pewni siebie. Dziekuje LWG Tomek

Ty to masz wyobraźnie, a tak a propo to chwalisz sie czy sie żalisz?

Awatar użytkownika

Pojazd: Vapor MKII P/G Kawasaki GPZ500
Cytuj:
Teraz zauważyłem ten temat, ludzie to taką sensację robią że hej czy to Ś.P Malina czy Ś.P Tomek Sieczka.
A już po śmierci maliny to w ogóle, jak jakiś fanpejdż wstawi fote maliny to każdy tylko stawia te wirtualne znicze (jak patrze to dzieci w wieku gimnazjalnym przeważnie)

Dokładnie tak jak mówisz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna