Dzisiaj jest 22 lip 2025, 6:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak tam sprawa ,,sięMa'' ?

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JA:

Witam! Sprzedający nic nie wspominał o śrubach które utkwiły w karterach. Cylinder jest USZKODZONY! Przejechane wiertłem przez gładź. Kolanko pompy wody ułamane. A podobno wszytsko zrobił bardzo dobzrez i solidnie!

Dr. Evolution :
O śrubkach sam nic nie wiedziałem, lecz da się je na pewno wykręcić rozwiercając mniejszym wiertłem, kolanko dałem gratis, nawet na aukcji nie było wspomniane wkłada się je w otwór na karterach i przykręca śrubką, wysyłałem całe, specjalnie je dodałem aby kupujący nie musiał szukać na allegro bo znalezienie równa się prawie niemożliwe, cylek 100% sprawny wygląda jak nowy, nic nie stwierdzimy do puki kupujący nie spróbuje go odpalić, a jestem w 100% pewien że lata jak mały potworek.

JA:
Śrubki są widoczne także nie mam mowy o ich nie wiedzy... W małym karterze jest ich najmniej 3. W miejscu na impulsator, miejscu na mocowanie wydechu oraz błotnika. Flow jest bardzo słaby, koła zębatego nie da się ściągnąc dlatego sprzedający dał gratis. Pompa wody to żaden lżeszy wiatraczek lecz zwykła seria( posiadam 3 identyczne z udowodnieniem nie ma problemu... ). W aukcji napisane dodaję pompę oleju i pasek Dayco niestety tych części brakuje... A miały być w paczce. Co do rozwiertu cylindra nie jest nic zrobione owszem przyznam nawiercony ale to nie poorting taki coś to mogę sobie sam zrobić... Miało być profesjonalnie tak wynikało z zapewnień sprzedającego wyszło beznadziejnie. Wiertłem zostało przejechane po gładzi cylindra zostawiając tym samym sporo wżer co nie ma prawa być... Wracają do śrubek czy to ja mam je rozwiercać i tracić czas? Skoro kartery miały być dobre... Kolanko też powinno byc dobre jeżeli zostało dorzucone do paczki. Dodatkowo Sprzedający postawił mnie przed faktem dokonanym i napisał na paczce 210 zł pobrania a umawialiśmy się całkowicie inaczej 180 zł.... Tyle rownież jest w aukcji... Nie założe z tych części z bardzo prostego powodu. Sprzedający potem wymiga się że to ja uszkodziłem gładź cylindra i innych części. Interesuje mnie zwrot kosztów oraz pieniędzy na nowy cylinder ponieważ tamten został USZKODZONY! I nie zamierzam tego robić na swój koszt skoro wysyłałem sprawny... Sprzedający zapewne nie zrobi tego dobrowolnie dlatego proszę o rozstrzygnięcie sprawy przez allegro.

Dr.Evolution:
Kartery są dobre nie "Idealne/Nowe" wiec mają swoje drobne wady, o śrubkach nic nie wiedziałem ale to nie problem z ich wykręceniem. Flow został wykonany pod największym katem jakim się dało bez przebicia ścianki zresztą kupujący widział co brał wcześniej.Pompa wody jest firmy RMS oryginalne mają aluminiowe wiatraczki firmy RMS są lżejsze plastikowe nawet na zdjęciach podglądowych tej firmy są widoczne bardzo dokładnie te wiatraczki i na oryginalnym od karterów było by napisane lub logo piaggio. A kolanko na pewno jest całe z jednej strony jest otwór do przewodu który idzie do głowicy od cylindra, ja wysyłałem całe kolanko a nie było ono nawet napisane w aukcji. Koło zębate od pomy trzeba najpierw odkręcić... O pompie oleju oraz pasku zapomniałem, te części wyślę 4go maja. Sprzedający nie dodał że zobowiązał się do wysyłania plastiku od aeroxa o wartości ok 30zł, w paczce doszedł sam cylinder, kupujący na pewno ma kwitek od nadania do mnie paczki z cylindrem i możemy zważyć sam cylinder i cylinder z takim plastikiem i na pewno waga będzie znacznie większa z plastikiem niż ta co jest na kwitku od nadania. W rozwiercie chodzi o wysokość okien, mam oryginalną mapę z wysokościami nie przerobionego cylindra wiec możemy zmierzyć wysokości przerobionego. Kupujący wiedział że nie zajmuje się tym zawodowo tylko amatorsko i jak na amatorskie przeróbki wykonanie jest super! Skoro gładź została uszkodzona proszę mi to udokumentować brakiem kompresji, sam cylinder sprawdzałem i kompresja jest bardzo mocna, cylinder do mnie doszedł używany i dobrze nie pamiętam ale czy przypadkiem te wżery już nie były? Wracając do faktu iż z cylindrem nie został wysłany plastik od aerox'a warty ok 30zł możemy sobie z sumować 180 + 30 = 210zł ja nie widzę tutaj żadnego problemu. Proszę to złożyć i udokumentować że to nie działa.

JA:
Nic nie będę składał. Sprzedający napisał że testował na tłoku Atheny a ja używanego cylindra przez niego nie będę zakładał. Bez przesady ale mnotowac kogoś cylinder.... Wżer niestety kolego nie było ewidentnie jest to zrobione wiertłem. Każdy głupi wie że tak wygląda wiertło... Co do tego że amatorsko sory ale na allegro nie pisz ze amatorsko bo na gg zachowywałes się jak rasowy tuner co to nie miał... Runner na BB, Aerox co z cylindra wycisnie 17KM... Jasne że kolanko całe.... Zamiast cypelka co wchodzi do głowicy zatkane wkrętem. Także no na pewno całe.. Nie wysłałem plastiku bo sam potem powiedział że go już nie potrzebujesz. Postawił mnie pod ścianą i powiedział co by było gdyby na paczce napisał 210 zł i tak też się stało. A przypominam umawialiśmy się całkowicie inaczej. Nie chcę tych karterów. Chcę zwrotu pieniędzy + pieniądze za uszkodzony przez Sprzedającego cylinder. Czy to ja mam rozwirecać śruby i dokładać do bizensu skro to miało byc dobre... Flow zrobiony chyba jakimiś łyżkami do lodów tak jest zaniedbany i strasznie chaotycznie wykonany.. O ile się nie mylę mam stare zdjęcia na ktorych tego nie ma... Robione zaraz przed wysyłką.

Dr.Evolution
Niestety Flow nie był tykany można nawet porównać ze zdjęciami. Cylinder doszedł do mnie używany, miałem go zrobić, więc kompresje też mogłem sprawdzić, po wykonanych zabiegach jest nawet to wskazane wiec jakiś tłok trzeba założyć i jakoś to sprawdzić więc ja tu nie widzę jakiego kolwiek użytkowania. Plastiku nie chciałem po tym jak się dowiedziałem ze niema go w paczce, ale chciałem pieniądze nawet tak się umawialiśmy. Zdjęcia podesłane na komunikator GG zobrazowały co było kupowane, więc kupujący wiedział co brał. Cylinder jest w 100% sprawny więc ja nie widzę problemu. Tylko założyć i śmigać.

JA:
Problem w tym że rysy wykonane przepraszam wciecia wykonane w cylindrze są zrobione przez Ciebie i dokładnie wiertłem.. A ja takiego cylindra nie wysyłałem... To juz kolego nie mój problem lecz Twój. Kolejny raz powtórzę o śrubach nie wspominał i teraz udaje że nico tym nie wiedział... Takich karterów to miało nie być. Rozwiert też jest nie dokładny różnica jest pomiędzy jednym a drugim. A podobno wszytsko musi być co do mm wg. Sprzedającego a tu taka niespodzianka. Niestety Sprzedający może jedynie zna sprawę teoretycznie niestety praktycznie nic a nic i daleko mu do tego niestety. A ja swojego cylindra do nauki nie będę poświęcał i to co powiedziałem wcześniej podtryzmuje. Chcę zwrot kosztów i nie mieć do czynienia z tym uzytkonikiem więcej. Świadczy w sumie już o tym jeden komentarz negatywny...

Zobaczcie sami :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Heh sprawa skomplikowana :/ Ciekawe czy odda kase czy też nie :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Boże, ja Ci David mówiłem. Na tych 'tunerów' z pomorza jest jedno rozwiązanie - jedziesz do RODZICÓW, chociaż, tatuś bławata mówił już komuś ostatnio, że syn jest dorosły i to jego sprawy. Mi się udało jeszcze kase odzyskać. Ale doktorek jest chyba jeszcze niepełnoletni :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Brawo, aukcja za 1zł więc nawet bym się z tym do allegro nie zwracał. Jak dla mnie to poskładaj to, odpal i sprawdź jak to jeździ. Tymi argumentami nic nie zdziałasz, nikt Ci nie pomoże. Jak się prowadzi firmę i ktoś nie zapłaci za towar i usługę bo coś mu się nie podoba albo nie doprowadzi do odbioru to sprawa toczy się kilka lat a pieniądze nie są do odzyskania więc życzę powodzenia z leżącym cylkiem na półce.

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Poco ten kanał na dole ?? Tłok tam nie dochodzi przecież. Jedyne co to może pierścieniem o kanał zaczepić. Ogólnie cylinder jest na śmietnik : gładź ma już rysy, kanały są powyszczerbiane i do tego jeszcze ktoś go wiertłem przejechał.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Konrad324, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Sendzia pisze:
Na tych 'tunerów' z pomorza jest jedno rozwiązanie - jedziesz do RODZICÓW

jestem z pomorza i obraziles tym tekstem wszystkich z mojego towarzystwa

ze jeden czy dwoch sie znalazlo to nie znaczy ze wszyscy sa tacy

ja takie rzeczy to bym oddawal do firm sie tym zajmujacymi i sa pewne w swoim fachu

znam doktorka i jakos dziwi mnie ze mogl to zrobic i jeszcze tak sie wykrecac (lecz kazdy sie moze zmienic lub mylic)

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Idź z tym do sądu. Szkoda twojego czasu na tego pajaca.

Oddałbym wszystkie wersy za jeden Magika
Dla życia, za życia by tym mógł rap oddychać
26 grudnia bro, 2000 rok
I dlatego nienawidzę drugiego dnia Świąt

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=131453

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiem wam krótko jak jest.

Jest firma np budowlana stawia komin postawi ten komin źle to albo poprawiają albo wypier*** i wiecej się takich nie bierze. Czasami można im nie zapłacić. I tyle to już dobra wola DR.Evo czy ci odda kase czy nie w allegro niema takich specjalistów od portingu... Zresztą żeby dobrze oni wiedzieli co to jest cylinder...

Rozwiązanie weź zrób jakąś umowę w razie czego na założenie cześci przez jego wykonanych. Że daje ci gwarancje że jest wszystko ok w razie czego zwrot kosztów lub coś w tym stylu ubrać to w język urzędowy.

Tak czy inaczej było dać cylinder do MSC albo lasonika i byś miał z bani. Chytry 2 razy traci wcześniej tego pajaca prac nie widziałeś ba ja nawet nie słyszałem o tym.

DR.EVO jeżeli masz chociaż troche honoru weź albo to popraw albo zwróć kase za ten porting nie udolny już nie wspomne o cylindrze..

Jeżeli chcesz go udupic idź z tym do urzędu skarbowego znajdź jakieś jego ogłoszenie na necie zrób zdjecie ekranu czy coś pokaż im i go podkabluj że ma nielegalny dochód nie odprowadza od tego podatku na dodatek jest nie letni. To chłopak ma taki bigos że się w pale nie mieści jeszcze napisz do ochrony środowiska może akurat ma motory jakieś rozłożone albo samochody i dostaje z miejsca 100tys za coś takiego kary.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3