Dzisiaj jest 13 lut 2025, 21:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra rada wujka garenge :

Lepiej nie kombinuj, bo jak Cię złapią to będzie problem. :smile:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
A powiedz mi jedna rzecz od kiedy jezdzisz na moto?? Bo rzucasz sie wydaje mi sie na gleboka wode bo z tego co widze jak piszesz to albo mało jezdzisz i chcesz kupic jak najmocniejszy moto zeby kozaczyc albo nie masz o niczym pojecia a jezdzisz skutem. Sorry ze taka jest moja opinia ale jakbys troche pojezdził to bym sie tak nie wyglupiał i zrobił sobie prawko na 125 jak juz tak szalec chcesz

Tytuł:
*

Pojazd:
to wiec tak jezdzilem wieloma skuterammi i jezdze juz praiwe 5 rok aprilie juz posiadam i jaknajbardziej jezdzi sie dobrze ta moc nie jest az tak wyczuwalna moc czuc tylko przy dodaniu nagkego gazu to ciagnie.

PS: nie jestem jakims gowniarzem ktory chce najszybszy skuter z ulicy tylko chce cos szybszego zebym mogl szybciej trafic i zarazem chce aprilie poniewaz jest bardzo maloo awaryjna:)

Pozdrawiam

Tytuł:
**

Pojazd:
No to jak jestes człowiekiem ktory 5 lat jezdzi na skutach to wdłg mnie powinienes miec okolo 17 lat? I miałbys swoj rozum a co za tym idzie pisal bys troche mądrzej.
Pomysl człowieku nawet jak uda ci sie to zarejestrowac co w Polsce nie bedzie najtrudniejsze to jadac to 130 nawet łapie Cie pan policjant a ty włączasz blokade do 45km/h i myslisz ze on nie zauwazy ze motor jedzie ponad 2 razy mniej?? Policja nie jest az taka tempa jesli chodzi o moto

Tytuł:
*

Pojazd:
chlopie ale kto tu pisze o predkosciach 130?? Mam teraz skuter ktiry kledwie ciagnie 60 i chce cos co leci 80-90 przy tym silnik nie wymecza sie jak 50ccm i co idzie zarazem silnik dluzej pochodzi i zrobie sobie prawko chyba teraz bedzie A2 i bede chlal wiec niewiem oco ci chodzi:)

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Przy większych pojemnościach takie prędkości osiąga się bez żadnych przeróbek, ja moją Yamahą Majesty jeżdżę 120km/h a było to przed wymianą paska napędowego i zużytych rolek wariatora. Zapewniam , że z taką prędkością na małych kółkach skutera trzeba uważać , zwłaszcza jak z przeciwka nadjeżdża TIR

"Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:" - Mycen

Mycen, pamiętam i dziękuję .

Tytuł:
**

Pojazd:
szofer pisze:
chlopie ale kto tu pisze o predkosciach 130?? Mam teraz skuter ktiry kledwie ciagnie 60 i chce cos co leci 80-90 przy tym silnik nie wymecza sie jak 50ccm i co idzie zarazem silnik dluzej pochodzi i zrobie sobie prawko chyba teraz bedzie A2 i bede chlal wiec niewiem oco ci chodzi:)

po 1 to nie A2 tylko A1 o ile sie orientuje chyba ze sie myle to przepraszam.
A po 2 to po co ci 200/50 jak chcesz 80 jechac?:| Pomysl bo słabo ci to idzie sorry ale taka prawda

Tytuł:
*

Pojazd:
ale nie rozumiesz ze mam okazje miec go za grosze a pozatym nie mysle nad zadnym zmienianiem na sr badz roxa bo wiem ze seryjne tyle leca ale mam okazje ktora sie nadarzyla niedawno wiec skorzystalem:)
podro gosiu i spokojniej to tylko forum:P

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
szofer,powiedz jedna rzecz,ile ty masz lat?Jest zasada,ze jezeli sie kombinuje,zawsze przyjmuje (przewiduje ) sie najgorsza kare za kombinacje...Jezeli masz ok 18 lat,to poczekaj,zrob prawko i legalnie jezdzij na apce,naprawde jezeli chcesz jezdzic bez zylowania silnika te 80km/h,to po prostu cos zmodyfikuj swoj silnik (50cc),a nie cudujesz z 250cc.Wiem,ze to nieprzyjemne,bo wiekszosc wiary w tym temacie cie krytykuje,ale na serio uwierz twoj pomysl moze sie udac w 40% a przy jakims nieszczesciu zemscic w postaci wysokiej kary pienieznej albo w jakims zawiasie...
Moim zdaniem 125/50 jeszcze ujdzie,ale 250/50 :shock: Tylko straszni optymisci wierza,ze bedzie happy end :grin: A nadmiar optymizmu,jest brakiem dojrzalosci...

Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, 13:42 przez striker994, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Człowieku nie ryzykuj! Sam kiedyś myślałem, hmm kupię coś o większej pojemności i zarejestruję na 50ccm. Później zmądrzałem. Nie chodzi mi o mój problem, że jak się na tym zabiję, a nawet będę miał stłuczkę, tylko chodzi o to że nie chce sprawić problemów swoim rodzicom, pomyśl jakie by mieli kłopoty? Może, że jesteś jakiś frajer i cwaniak jak inni co nie szanuje swoich rodziców i robi tylko kłopoty, sprawia je jak zdemoralizowany i chory gówniarz. Naprawdę nie warto, chcesz skuter który się nie grzeje i jedzie 80km/h? Proste przykład Mati590 ma Honde Sky, bardzo dobry i fajny skuterek. Teraz robi 70ccm, ale wcześniej miał wariator Hebo Next Generation i sprzęgło RMS Racing Pro, wydech Proma, prędkość realna v max 80 i przepiękne przyspieszenie, w sam raz na miasto. Nie grzeje się, wygodny skuter. Takie osiągi możesz mieć praktycznie w każdym z markowych skuterów. Wystarczy chcieć, a gdyby nawet ci nie wystarczyło wpakujesz gaźnik 17,5 i poprawi to osiągi i chłodzenie. Na prawdę powtarzam się, lecz serio przemyśl to :wink: Pozdro :!:
Dodam jeszcze słowa przedmówcy masz 16-cie lat? Robisz A1 i po sprawie, kupujesz moto np. Aprilię AF1 Futurę 125ccm i rejestrujesz legalnie.

Ostatnio zmieniony 01 mar 2009, 9:33 przez Karol_Volvo, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
a powiedz w jak dużym mieście mieszkasz? najlepiej jak się nazywa..

....

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A jakie to ma znaczenie,czy w duzym,czy w malym to jest przestepstwo...Zreszta,tak jak odblokowanie motoroweru...Chciales mu powiedziec,ktory diagnosta bierze w lape?Wspoludzial w przestepstwie...Tego typu rzeczy nie koncza sie dobrze,nie daj Boze on sie rozwali na nim,cos mu bedzie i jezeli bedzie mial mniej niz 17 lat,to starsi beda mieli przypal i ten diagnosta,za 250/50.Polak madry po szkodzie...

Ostatnio zmieniony 11 mar 2009, 18:51 przez striker994, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
wszystko sie zgadza tylko , ze jak nie przebijesz numerow na ramie albo w papierach i beda sie roznic to gdy, bedziesz mial wypadek czy cos <nie daj Boże> to zaraz beda sprawdzac dane i wszystko i sie dopatrza wszystkiego i dopiero wtedy bedziesz mial kolo nosa .

Cztery koła wożą ciało, dwa koła wożą dusze!!!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,51/38292

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3