Dzisiaj jest 20 lip 2025, 22:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dziś postanowiłem opisać mój sprzęcik. Jest to rama od Kinroad XT50QT połączona z silnikiem i całą elektryką z Yamahy BWS 1996 roku. Swap był przeprowadzony w kwietniu 2009 roku. Swap był nie planowany, po prostu kupiłem chinola z zatartym silnikiem ("podobno był w 100% sprawny"), silnika nie opłacało się remontować więc trzeba zaleźć jakiś zamiennik a pasowały tylko silniki od markowych skuterów ( minarelli vertical ac ). I tak to się zaczeło. Przez dwa sezony jeździłem na full serii do tego na odkręconym wydechu bo był w 80 % zatkany :/. Pierwszy raz został rozebrany w zeszłym roku ( zimą ), niestety nie było mnie przy tym i tata zpierd***Ł mi wydech ( chodził za głośno i wsadził ponawiercaną rurkę do rury rezonansowej i wypchał watą ), w tedy też został wymieniony tłok. Osiągi się poprawiły leciał 70-80 km/h. W tym roku został lekko ztuningowany , a mianowicie:
-sportowy gaźnik 21 mm
-Malossi Multivar
-sprzęgło Tec Evo Racing
-cięty i "wypróżniony" wydech
Na tych częściach spokojnie bierze chińskiego crossa 125 ccm, na przyśpieszenie spokojnie TZR 50, po tuningu Derbi GPR, niestety brakuje mu V-max'u (max 80 km/h). Spokojnie wycisnę z niego więcej, gdyż chwilowo jest zjechany pasek ( powinien mieć 16.5 a ma 12 mm). Co do tuningu optycznego to zostało przerobione nadkole ( na płasko :) ), filtr gąbkowy TNT Racing, wypolerowana pokrywa przekładni. To by było chwilowo na tyle :). Na razie jest wystawiony na allegro, jeśli nie zostanie sprzedany to w planach jest przerobienie przodu na aeroxa, nowe malowanie, może coś mi jeszcze przyjdzie do głowy :). To by było chyba na tyle co do pisania.

A oto foto :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sprzedam Honda CBR 600

>>Jestem chętny na wszystkie zloty w granicach 150 km od Wieruszowa (98-400) informacje wysyłajcie na gg 8975358. Z góry thx :).<<

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
Fajny :P Dobrze , że zrobiłeś swapa. Mój kolega miał kiedyś takiego, i na oryginalnym silniku do najszybszych to nie należy, 60 max :P

Pomarańczka ;*

Tytuł:
**

Pojazd:
Mu to teraz tylko pomógł by custom :D aż sobie to wyobraziłem. Kiera BMX, do tego w czaszę wkleić lampę od f12/roxa/bws ng. Zrobić nadkole, i zmienić to przednie koło.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przód najlepiej wywalić w ogóle, zamiast tej czaszki dać np. od NRG albo od Malagi F12, kiera BMX, inne lagi i inne koło przód, swap na P/G, koło z tyłu od pośredniej SR. Byłoby miodnie :mrgreen:

To nie podpis.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przyszedł czas na zmiany :). Zostało zmienione przednie zawieszenie ( koło,lagi,kolumna ). I w końcu z przodu w miarę normalnie wygląda :p. Zostało także pomalowane nadkole :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sprzedam Honda CBR 600

>>Jestem chętny na wszystkie zloty w granicach 150 km od Wieruszowa (98-400) informacje wysyłajcie na gg 8975358. Z góry thx :).<<

Tytuł:
**

Pojazd:
Ten kufer wywal :roll:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zdjęcia są zrobione typowo pod sprzedaż:)

Sprzedam Honda CBR 600

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]