Dzisiaj jest 19 lip 2025, 18:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć
Na samym początku chciałbym od razu powiedzieć że jestem nowy na forum i nie wiedziałem gdzie się podziać z moim problemem.A mianowicie przechodząc do tematu.
Mam aeroxa z 2002r jak go kupiłem wszystko było seryjne oprócz jakiegoś lipnego wydechu sportowego, ale to mało ważne ostatnio zainwestowałem w mały tuning mojego skutera a mianowicie kupiłem do niego
- cylinder top performance due plus modular 70
- Łożyska wału i simmeringi Stage6 - HQ Teflon
- Świeca zapłonowa NGK Racing
- Wał korbowy Top Racing Evolution NG
- wariator polini speed contorl ( nie jestem pewien )
-komplet 6mm
- gażnik 17,5 dellorto
- pasek polini
- sprzęgło polini 2g evolution
- wydech yasuni c21
- komplet rolek polini w kopertach

Po złożeniu wszystkich części rox odpalił za pierwszym kopem, bez problemowo, nic nie szumi z silnika ładnie wszystko gra nic nie cieknie itp. Ale skuter ma strasznego muła jedzie może z 30km/h i wolno się rozpędza i nie wiem dlaczego. Obecnie w gaźniku jest dysz 120 do tego stożek i iglica podniesiona na samą górę ( zawleczka na najniższym ząbku) założone są też rolki poniżej 4,0 g myśle że 3,5 g nie jestem pewien bo rolki polini nie są numerowane. Nie mam zielonego pojęcia co to może być może wy mi pomożecie>
Dodam że skutera regulowałem na wszystkich dyszach jakie mam i przy różnych ustawieniach iglicy i śrubki od powietrza, i lipa. Po założeniu dyszy 120 troszkę se poprawiło.A i skuter gdy ma koło w górze to kęci masakryczne obroty ale tez musi się troche bujnąć.Sprężyna centralna jest biała.
Jeżeli zapomniałem napisać czegoś co może się przydać proszę napisać a dopisze.
Liczę na waszą pomoc.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
patryk2553, hmm nie latwa sprawa. Ale moim zdaniem przy takim setupie musisz wymienic gaznik na 19mm albo 21mm i dysze z 85 i powinno wszystko grac :D

Tytuł:
*

Pojazd:
właśnie zastanawiałem się czy to aby nie wina gaźnika bo w końcu to maleństwo będzie musiało troszkę spalić, ale gażnik był kupiony dużo wcześniej bo z orginalnym było coś nie tam.
dzieki za odpowiedź

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]