Dzisiaj jest 15 sie 2025, 15:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czesc.mam honde mtx 50 mam juz taka duza srednice tulei ze tlok od mtx 50 nie pasuje bo takiego juz niema ;d tylko mam 42.5mm i poradzili mi ws kelpie motoryzacyjnym kupic tlok do suzuki ts 50 bo on sie tylko tym rozni ze jest troche na gorze wyzszy.I mozili zebym ppodniusl cylinder dajac pod cyylek 2 grube uszczellki.wiez tak zrobilem.od poczatku moto nie mial mocy itp toznaczy ejzdzil ale nie za dobrze.po wymianie lozysk na wale teraz motor w ogóle nie che jezdzic po dodaniu gazu jest wielkie buuuu... albo czasem sie wkreci na 2 sekundy i potem buuuu.kombinowalem z gaznikami dyszami itp regulacja nic nie dawala.

Wiec moje pytanie.Czytalem na necie gdzies ze to moze byc ze jest zle otwieranie kanalow przezto ze tlok jest nie od tego motoru.? czy to moze byc przezto??

p.s dodam jeszcze ze tlok i szlif cylka byl niedawno robiony i byl docierany ba jest jeszcze na dotarciu. a Kompreche ma tylko 6.5 bara;/
I tlok od mtx od otowru na sworzen do gory tloka ma 23.3mm a od suzuki ts ma 24.5 wiec jest lekka roznica.

Moze jak wezme troche zpiluje denko tloka zeby nie stukal o glowice i obnize cylek popristu wyjme jedna uszczelke zostanie jedna to czy otwieranbie kanalow bedzie dobre??

tylkoze po wymianie lozyska na wale jak zmienilem gaznik to przez 2 minuty szdl niezle a potem juz sei roobilo buuuuu..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm, a może te uszczelki nie trzymają ? Bo buu jest jak idzie powietrza za dużo :)

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
jak zmienilem gaznik to przez 2 minuty szdl niezle

Może przyczyna leży po stronie gaźnika ??

Zajrzyj do mojego CPI :)
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Neiwem czy to przez uszczlki bo TU SA DANE USZCZLEKI I JESZCZE POPRAWIONE HERMETYKIEM ;D a z gaznikiem kombinowalem zmienialem dysze wszytko i nawet inne gaazniki zalkaldalem
ale tera mam kruciec od am6 i pozycze od kumpla gaznik od am6 i zobacze czy bedzie jezdzil.ale koledzy podpowiadali ze to moze byc przez te okienka;/ ze zle sie otwieraja.ale jezeli ten tlok jest wyszy o ttroche tak jak sie wezmie obnizy cylke o troche to wtedy chyba okienka beda dobrze

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podnieś okna, a to buuuu może być własnie przez taką mała kompresje. Kombinuj. Ujmij jedną uszczelka z pod cyla i zobacz co i jak sie bedzie działo.

WWW.TKKJ.NET

Cytuj:
,, mixol to nie olej... to płynna technologia"

xD

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale wiem to ze tlok od zuzuki ts od sworznia do denka jest o 1.2mm dluzszy niz od mtx.to moze wywale te uszczelki i daj jedna o grubosci 1.2mm tak zeby o tyle podnioslo i zmienie pierscienie i bylo by git.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]