Dzisiaj jest 25 lut 2025, 0:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
Dostałem ofertę na moje tgb poprzez e-mail:

Hello, Thanks for mail, i will like to inform you that i agree with to the cost of it but presently am not in the country am on a sea working and taking a little time to check this advert and i will be paying you through PayPal because its fast and secure and the only method for me to make the payment to you and i will be arranging for the pick up of the auto at your house door step,hope you have a PayPal Account kindly send me your PayPal Email and Your Full Name or you can open one at www.PayPal.com

When last was it serviced, how long have you owned it?? and what's your lowest price for it. I would be able to make payment through paypal, i find it the easiest way to use my credit card safely and is a safe and reliable method of payment... Let me know your price for it .I hope to hear from you soon, and i will make all transportation preparations for it to be transported to my home in United Kingdom.

Advert available for sale?

czytajcie od końca bo tak idą datowo

a to co mu odpowiedziałem na jeden z nich

Well a price for my TGB is about 1400 zł (zloty polski). It's the lowwest price. I think that the best way to buy it will be your friend/member of family who knows polish language and who is now in Poland. As you can see i speak english a little but someone who knows polish will be very useful for transaction. Talking about money i prefer a "payment with taking" it's about : you are coming to see my scooter, and if you decide to buy it , you will pay. That's better for me because i'm under 18 years old and i don't have a bank account.

Gościu ma e-mail z imieniem i nazwiskiem Lerry White

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Jak telefon sprzedawałem na allegro, też obcokrajowce do mnie pisali.
Nawet z Keni ...
Ale nie bawiłem się w to.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*

Pojazd:
podobno wielu co pisze z zagranicy to oszusci

takie wiadomosci dawno byly na wp ze wysylasz dana rzecz za granice i nic wiecej nie dostajesz

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sebax94, x2.

Chociaż miałem podobną sytuację przed rokiem. Wystawiłem zabytkowy aparat na sprzedaż i napisał jakiś angol Larry jakiś tam, z tym, że po polsku lecz wiadomość wyglądała jak by była tłumaczona translatorem. Błędy stylistyczne, gramatyczne itp. Gość mi podał Polski adres gdzie wysłać i zaryzykowałem. Udało się wszystko, po kilku dniach dostałem pieniądze.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie dajcie sie nabrać na to :)
Nie podawajcie czasami danych ani nic takiego.. bo możecie mieć konto wyrobione itd,..

zwykli oszuści.

Liczy się wnętrze a nie wygląd.. chociaż nie zaszkodzi jak jest ładnie :P

Aprilia SR High End 20 PS
!Zacnie!

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Moje małe kochanie <3

Tytuł:
*

Pojazd:
ja mam taki przypadek ze kumpel to konkretny idiota mowisz mu zeby nie oddawal skutera do mechanika bo do wymiany jest pasek a mechanik mowi ze silnik caly poszedl i mu tlumaczylem ze takie rzeczy to oszustwa

mial konto z metina(nie gral juz ponad rok to wystawil na sell) i napisal jakis typ wlasnie podobna wiadomosc

on szczesliwy bo konto niby warte okolo 750zł i podal pasy i konto mialo zmieniony e-mail a kasy tez nie dostal

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:
**

Pojazd:
wystawilem sqt na motoofercie i teraz sami angole piszą haha

jeden napisał że przyśle swojego kolesie, kasa paypalem dojdzie do mnie, on nie może sam przyjechać bo na morzu jest pfffff xd

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
speedy994 pisze:
wystawilem sqt na motoofercie i teraz sami angole piszą haha

jeden napisał że przyśle swojego kolesie, kasa paypalem dojdzie do mnie, on nie może sam przyjechać bo na morzu jest pfffff xd

To jest na 100192901390123% fake, bylo kilka przypadkow oszustw z tym, rozsyla to polak do malolatow wszystko ladnie pieknie, niby kurier przyjezdrza, kasa niby jest a potem zostajesz bez motoru i bez kasy :D

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
hahahah gdzies o tym czytałem ze tak robia a potem ani kasy ani przedmiotu ;)

Tytuł:
**

Pojazd:
:d kocham ten kraj, więcej pomysłów na kradzieże niż na otwarcie uczciwego biznesu i zatrudnieniu ludzi którzy na serio potrzebują kasy

Tytuł:
*

Pojazd:
100 procent fake.

Miałem juz kilka takich ofert. Ostatnia od Jessici z UK :mrgreen: Ktorą pozdrawiam.
Czuć na kilometr nygusów. Fachowo nazywa się to nigeryjski przekret/szwindel - wiki.

Polak też potrafi więc mialem przypadek kupca ktory jechał do mnie cały dzień pod koniec pisząc słodkiego smska z prośbą o doładowanie kwotą 50zł. Najśmieszniejsze jest to ze koleś z głosu w wieku 40++

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]