Dzisiaj jest 20 sie 2025, 7:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam !
W końcu przyszedł czas na zmianę wydechu w moim CPI :) Niestety za bardzo nie jestem zagłębiony w dokładne informacje dot. doboru wydechu, dlatego też liczę na Waszą fachową pomoc :) Potrzebuję dobrego wydechu do setu:
-> cylinder Minarelli AC 50ccm (seria z Yamahy Neos)
-> wariator Malossi Multivar
-> sprężynki sprzęgła Hebo Racing Pro (czerwone, oczywiście w razie potrzeby można je zmienić na inne).
Z tego co szukałem po sklepach i forach to koledzy polecają LeoVince ZX'a lub Polini For Race 3 - niestety tak jak pisałem wyżej nie znam się i jestem zmuszony prosić Was o pomoc ;) Dodam jeszcze, że najbardziej zależy mi na przyspieszeniu oraz jeżdżę głównie po mieście ;)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, 19:02 przez wojciech28, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr
Tecnigas next-r

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=119616 ------> MOJA APKA ;)..full sport full optyk xd ...skomentuj odwdzięczę się tym samym

Polerowanie aluminium gg 23094870

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Koledzy mają rację jeśli chodzi o LeoVince ZX, ten wydech ciągnie od dołu, przez co faktycznie dobrze wyregulowany skuter bardzo przyzwoicie się zbiera. Do serii polecałbym również Yasuni Z, wydech podobny do ZX, ale "Yasiek" pozwala cylindrowi osiągnąć ciut większą moc przy wysokich obrotach.
Jeśli planujesz w przyszłości zmieniać cylinder na 70cc, to z pewnością godnym polecenia wydechem jest Yasuni R, świetnie sprawdzi się przy większej mocy, ale poradzi sobie również z serią, oczywiście przy dobrej regulacji.
Reasumując: gdybym ja kupował wydech do serii to wahałbym się między Yasuni Z a LeoVince ZX.
Jest jeszcze wiele wydechów do serii, o których nie wspomniałem, mianowicie: Tecnigas Next-R, Hebo New Performer, Polini For Race, Stage6 Pro Replica, itp...
Pozdro ;)

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki adam10072 ! Właśnie o taką pomoc mi chodziło :) Powiem szczerze, iż na razie nie planuję wymiany cylindra, aczkolwiek gdybym jednak to zrobił w przyszłości, to nie widzę przeszkód, aby wtedy zmienić i wydech :) Powiem też Wam szczerze, że brat miał Stage6 Pro Replice na identycznych częściach jak ja mam właśnie założone i skuter na początku miał muła, a przy ok 20km/h dostawał "kopa"...Niby potrzebny byłby do tego wariator Stage6, aczkolwiek ta firma nie wypuściła jeszcze wariatora na wał CPI - 16mm.
Hmm...może również inni się wypowiedzą ? xD

Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 7:04 przez wojciech28, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja miałem pare wydechów i najlepie wypadł mi laser x-pro . Lovince zx dorze ciągnie lecz w jednym momencie kączy się to i nic dalej nie idzie . S6 pro replica z połączeniem waria malossi szła prawie idealnie lecz lubiła duże obroty, z laserkiem miał kopa i dobrego v-maxa i moc czuła się . Ciut lepiej szło niż na s6. Teraz mam yasuni r lecz jeszcze nieodpalony skuter więc nie zdam relacji co najlepsze . W tej chwili moge Ci polecić laserka :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
Hmmm...ogólnie to nie brałem Lasera x-pro pod uwagę, ponieważ jakoś nie mam przekonania do tej firmy :) Obstawiałem właśnie Polini, LeoVince oraz ew. Yasuni. Stage6 Pro Replice miał brat i skuter właśnie na początku miał muła, a później szedł ładnie do przodu, ale właśnie mi zależ na tym aby ciągnął od dołu całkiem już natychmiast po przekręceniu manetki...
Inni forumowicze nie pomogą ? :(

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR Audi A4
Polecam wydech Polini For Race 3 ( o ile masz tyle kasy :P ) Mi ciągnie od dołu :P Trochę muszę poregulować jeszcze napęd i wrzucić gaźnik 19mm i się zobaczy jak pójdzie :P

Polecam także LeoVince ZX , Tecnigas RS II :P

Tytuł:
ja mam S6 Pro Replice i powiem że sprawuje się bardzo fajnie :mrgreen: tyle że na seryjnym wariu nie poczujesz całej mocy tego wydechu :P ja mam przy tym rolki 3.5 i centralke hebo niebieską i jest kopyto od jakichś 5km/h bo mam seryjne sprężynki sprzęgła :P v-max na tym wydechu to 75km/h wg GPS i na seryjnych częściach także nie jest źle :mrgreen: w każdym bądź razie mogę mogę polecić z czystym sumieniem ten wydech bo dźwięk i kopyto jest boskie :mrgreen: dodam że od nowości mam gazior mikuni 19mm :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GSXR 1000 k8 / A4B7
LeoVince ZX bo ciągnie od samego dołu, ale rzeczywiście Yasuni jest troche mocniejsze. Jest jeszcze Next-r, ale jestem zwolennikiem ZX`ów :)

Tytuł:
*

Pojazd:
tiger94, wariator mam Malossi Multivar, a sprężynki na sprzęgle Hebo czerwone, aczkolwiek mój gaźnik Mikuni ma tylko 16,5 mm :( także Stage6 Pro Replica raczej odpada...hmm...pozostaje więc chyba LeoVince ZX

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]