Dzisiaj jest 08 sie 2025, 16:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Skuter ma założony cylinder Malossi prawdopodobnie Sport 70ccm (były inne do Formuly LC?), wydech LeoVince ZX, czy coś jeszcze to nie mam pojęcia niestety.
Gaźnik ma Dellorto PHVA 12 i dysze 55. Związku z tym że muszę kupić kranik i będę to robił na allegro to pomyślałem czy nie zamówić od razu zestawu dysz i teraz pytanie do was...
Jaki zestaw kupić od 50 do 72 czy od 75 do 98? Bo jak dla mnie to ta dysza jest zdecydowanie za mała skoro była w seryjnie. Na niej skuter tez dobrze jeździł prędkość nieraz dochodziła do 100.
Gaźnika nie chce zmieniać na większy ponieważ mam zamiar sprzedać skuter a po prostu chcę aby był sprawny i dobrze ustawiony co by nikt nie miał pretensji :)

Przy okazji świece zapłonowa ma zostać seryjna czy przy takim cylindrze trzeba ją zmienić na inna?

Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 10:56 przez krystian4, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
no myślę że przy tym cylku to dysze w około 90 powinieneś celować

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr
Najlepiej by było zmienić gaźnik bo wkońcu sie zatrze ale jak nie chcesz to spoko dysze ok 90-95

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=119616 ------> MOJA APKA ;)..full sport full optyk xd ...skomentuj odwdzięczę się tym samym

Polerowanie aluminium gg 23094870

Tytuł:
*

Pojazd:
dzięki za odpowiedzi, jak ktoś ma jeszcze jakieś zdanie to proszę śmiało pisać :)
Do do zatarcia to nie bardzo rozumiem co by mi dał większy gaźnik? Bo jak dla mnie to by dawał więcej powietrza a paliwo i tak by zależało od dysz. Lepiej niech ma za mało powietrza niż paliwa.
Jak będę miał sprawny kranik to będę próbował ustawiać bo mam do tego specjalne świece Colortune. Najgorzej że jak ktoś ma kranik to nie ma dysz a jak ma dysze to ma kranik za 50zł a nie za 10...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]