Dzisiaj jest 25 lut 2025, 9:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
byłem w holandii to tygodniowo miałem na polskie około 800zł, za mieszkanie nie płaciłem bo mieszkałem z bratem i on wszystko opłacał, aa weźcie pod uwage że na polskie to 900zł a tam to jakieś 200 :lol:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Vectra C u nas z 2002 roku za 600 funtow dostaniesz... co nam daje grosze, a w polsce z 20000 zl kosztuje... taki przyklad... i moge se jezdzic samochodem bez prawka wystarczy ze siedzi ktos kolo mnie z prawkiem. a wy tam sie nie madrzcie skoro w dupie byliscie i gowno wiecie ; ]

Zreszta na polskie nie ma co przeliczac bo wyjdzie i tak drozej.... ale tutaj zarobic i tu wydac to tak. zadnego wykstalcenia nie potrzeba by miec 250 funtow na tydzien. i nawet jezyka nie trzeba znac dobrze... a wy dzieciaczki po 15 lat sluchacie byle kogo i wtedy piszecie bzdury na forum.

Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 11:51 przez adikSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Jeśli ktoś ma ambicje być całe życie robolem to niech nim będzie, ja mam wyższe aspiracje temu studiuję i pracuję w swoim zawodzie.

Ale ty ********* jak potłuczony. Pracujesz w zawodzie - tak , za 1800 zł czy tam 2000 zł - jako urzędnik. I co z tego masz ? Że Ciebie państwo robi jak chce :) Robotnicy są potrzebni, i gdyby nie to, że mam inne plany ( psiak + Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Szczytnie i jestem bonzo na mieście , a do tego już teraz importuje motocykle) , też sam bym to robił - kasa jest dobra, ale co z tego, że się tyra - ty masz prace umysłową , a z nerwów będziesz miał wrzody, a on sobie robi na budowie i gdy nauczy się fachu, założy firmę budowlaną i będzie jeździł mac mercem. Podsumowując - nawet kopacze rowów są potrzebni, żadna praca nie hańbi a studenci i tak robią za 2k i mieszkają z rodzicami. Amen.

Ostatni raz ostrzegam.
Booyaka

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 15:48 przez Sendzia, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Cytuj:
taki przyklad... i moge se jezdzic samochodem bez prawka wystarczy ze siedzi ktos kolo mnie z prawkiem.

Ładna bajka.
Często przebywam w Irlandii i jest podobnie jak w Anglii, w stosunku do zarobków to się opłaca, ale przeliczyć to na wyżywienie, opłacenie domu i inne potrzeby to jest dość drogi kraj.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Sendzia pisze:
Pracujesz w zawodzie - tak , za 1800 zł czy tam 2000 zł - jako urzędnik. I co z tego masz ? Że Ciebie państwo robi jak chce

A ciebie państwo nie robi jak chce niby? To ja wykonuję ustawy i inne akty prawne i to m.in. ty przychodzisz do urzędu i zdajesz się na moją łaskę, albo tobie dam decyzję pozytywną albo negatywną ( muszę działać zgodnie z prawem ale decyzja administracyjna jest uznaniowa tzn to co szef powie to mam to zrobić) i kto jest leszczem? Ty a nie ja :mrgreen:

Sendzia pisze:
mam inne plany ( psiak + Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Szczytnie i jestem bonzo na mieście

Haha zawód policjanta to rzeczywiście zacna robota, jest się czym pochwalić. Swoją drogą to ta grupa społeczna nie reprezentuje jakiegoś wyższego poziomu intelektualnego, witaj w ich szeregach.

Sendzia pisze:
ty masz prace umysłową , a z nerwów będziesz miał wrzody

A ty idąc na policję jesteś narażony na niebezpieczne sytuacje łącznie ze śmiercią- no i po co ci był najazd na mnie jak sam piszesz głupoty?

Sendzia pisze:
on sobie robi na budowie i gdy nauczy się fachu, założy firmę budowlaną i będzie jeździł mac mercem

No tak, jest tak mało firm na rynku że kolejne pipidówy pootwiera. Teraz firma mająca 5 czy 10 pracowników to nie firma, teraz to są potężne przedsiębiorstwa i nie założy tej firmy.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
czarekcw pisze:
Sendzia pisze:
Pracujesz w zawodzie - tak , za 1800 zł czy tam 2000 zł - jako urzędnik. I co z tego masz ? Że Ciebie państwo robi jak chce

A ciebie państwo nie robi jak chce niby? To ja wykonuję ustawy i inne akty prawne i to m.in. ty przychodzisz do urzędu i zdajesz się na moją łaskę, albo tobie dam decyzję pozytywną albo negatywną ( muszę działać zgodnie z prawem ale decyzja administracyjna jest uznaniowa tzn to co szef powie to mam to zrobić) i kto jest leszczem? Ty a nie ja :mrgreen: .

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Nic dodac nic ując :< .
"Nie chciało się nosić teczki, to teraz trzeba kopać dołeczki " :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
A ciebie państwo nie robi jak chce niby? To ja wykonuję ustawy i inne akty prawne i to m.in. ty przychodzisz do urzędu i zdajesz się na moją łaskę, albo tobie dam decyzję pozytywną albo negatywną ( muszę działać zgodnie z prawem ale decyzja administracyjna jest uznaniowa tzn to co szef powie to mam to zrobić) i kto jest leszczem? Ty a nie ja

x2.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sendzia pisze:
ty masz prace umysłową , a z nerwów będziesz miał wrzody, a on sobie robi na budowie i gdy nauczy się fachu, założy firmę budowlaną i będzie jeździł mac mercem. Podsumowując - nawet kopacze rowów są potrzebni, żadna praca nie hańbi a studenci i tak robią za 2k i mieszkają z rodzicami. Amen.

Tak, tak, żyj w tym przekonaniu, pozdrawiam :D

Peugeot JetForce R-Cup

Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 16:44 przez TheDyszka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
I teraz zajarane chłopaki z liceum które łudzą się, że po psychologii czy ekonomii znajdą fajną robotę, napisały co wiedziały :) Zdaje się na twoją łaskę ? Nie - bo Policjant to najbardziej uprzywilejowana grupa społeczna, oprócz polityków oczywiście, w Polsce. A do tego oficer ? Żyć nie umierać. I powiedz mi, że wszyscy ich cisną - ta, na papierze i w pioseneczkach, a tak każdy sra po gaciach :) Ryzyko zawodowe - ty też możesz się pomylić i zostaniesz wyrzucony z pracy :) A no i jeżeli masz znajomości to decyzję urzędnika zawsze można zmienić. Słowo na sobotę - polycjanty górą.

Cytuj:

Cytuj:
Cytat:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prosze cie nie kompromituj sie.Co to za kara wyrzucenie z pracy skoro policjant moze zginac na kazdym kroku.Smieszny jestes.No i ty wiesz najlepiej jak wyglada struktura organizacyjna Komendy Policji i wiesz kto co robi.Wspolpracuje z policja i co nieco wiem.Ba,wiem jaka biede klepia,nie maja kasy na np tonery,budynki i pokoje obskurne a ja jestem jak gosc,mam wszystko.I nie mow o oficerze itp bo jak nie masz przebicia i nie masz znajomych to oficera bedziesz ogladac na korytarzu.A co do zmiany decyzji-nie znasz realiow i nie wiesz jak to sie odbywa no ale ty jestes specem od wszystkich spraw,lacznie z administracja samorzadowa:D.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Temat do kosza bo widze ze teraz kazdy ma swoje poglady jak politycy sie klocicie dziekuje dobranoc , po zyjemy zobaczymy, robcie co chcecie, wasze zycie.

Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 0:48 przez adikSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ty też jesteś specem po ciulowych, zaocznych studiach :)

Cytuj:

Cytuj:
Cytat:

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw, To do nich nie trafi :< .
Sendzia, Studia to studia, na człowieka wykształconego zawsze patrzy się inaczej.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sendzia pisze:
I teraz zajarane chłopaki z liceum które łudzą się, że po psychologii czy ekonomii znajdą fajną robotę, napisały co wiedziały :)

Weź się już nie podniecaj, bo coś Ci pęknie... Nie wybieram się na żaden z tych kierunków, a politechnikę i jak się dobrze obróci po takich studiach to jest taka forsa, że szok. Poza tym wolę to, bo sprawia mi to przyjemność większą niż zapieprzanie jako fizyczny w rowie, czy na budowie...

Peugeot JetForce R-Cup

Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 10:59 przez TheDyszka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sendzia, zabraklo argumentow do merytorycznej dyskusji? Zapewne tak bo nic madrego juz nie piszesz tak wiec lepiej siedz cicho bo wiedzy nie masz zadnej w temacie,ktory poruszasz.

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie, ogarnijcie trochę.
Prawda jest taka, że nikt w miarę ogarnięty nie spełni się w żadnym zawodzie. Mało jest partaczy i alkoholików w budowlance-to też o czymś świadczy. Panuje takie przekonanie: "Nie robiłem budy, założę firmę budowlaną".
Co to w ogóle za podejście dowartościowywać się w głupi sposób swoją posadą? Później jest jak jest.
Sendzia pisze:
I teraz zajarane chłopaki z liceum które łudzą się, że po psychologii czy ekonomii znajdą fajną robotę, napisały co wiedziały :)

Rozumiem, że według Ciebie "kopalnia rowów" to to samo co kopalnia złota? Idziesz do jakiejkolwiek roboty tylko ze względu na hajs? Dlaczego w takim razie nie chcesz zostać lekarzem czy prawnikiem-siano jest zawsze.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Booyaka pisze:
Dlaczego w takim razie nie chcesz zostać lekarzem

No ja na przykład chcę zostac lekarzem :< .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
I tak wszyscy będziecie bezrobotni :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Każdy robi to co lubi, ja np nie lubię siedzieć za biurkiem w papierkowej robocie ponieważ jest to dla mnie nudne. Ten kto idzie do liceum będzie się martwił później co zrobić. Wiadome jest że uczeń dwójkowy nie pójdzie na studia i przez liceum straci czas i będzie robił przy łopacie.
Moim zdanie za dużo osób myśli że po liceum i po studiach będzie zarabiał nie wiadomo ile. Prosty przykład to np nauczyciel który zarabia 2tys a jest magistrem, czy tam profesorem.

Obrazek

...:::Wszyscy z Wawy i okolic-Wbijać:::...

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamilos895 pisze:
Prosty przykład to np nauczyciel który zarabia 2tys

Tutaj masz rację. Ale często tak bywa że to właśnie tacy "przeciętniacy" zostają nauczycielami,np. moja nauczycielka od chemii skończyła technikum rolnicze, które jest po prostu słabą szkołą w mojej okolicy..... :wink:
Jest wiele takich przykładów :P

Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 13:30 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna