Dzisiaj jest 10 mar 2025, 17:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
bemiirider, możesz spróbować wsadzić dyszę 58 i filtr seryjny do tego roki lżejsze możesz sobie wsadzić około 4.5g .

Wariator Polini Super Speed
Sprzęgło Polini For Race
Filtr powietrza Polini AirBox
Wydech Laser x-pro
Cylinder Polini Sport
Gaźnik Stage6 Black Edition 19mm
GazBox Polini

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Manometru nie mam, ale szacunkowo sprawdzałem sprężenie i było naprawdę mocne... mogę sprawdzić to z tym pierścieniem, ale uważam ze tłok, pierścienie jak i cylek są w porządku, tym bardziej ze az tak dużo km w swoim życiu nie zrobiły bo były wymieniane.
Kurde co to jest!?! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Rolki mam 6 g. Dysza 72. Swieca jest czarna.

Find us on Facebook:
https://www.facebook.com/AMCCrew

Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, 22:40 przez bemiirider, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Hmmm, a wymieniłeś sprężynę centralną? U mnie po wymienianie na nową centralkę chodził o wiele lepiej bo moja stara już "zmiękła" :) Rolki też masz chyba za ciężkie, wsadź coś ok. 4,5grama :)

Sprzedam Piaggio NRG Power 2005rok. TANIO! 2300zł LINK SKUTERA Pisać PW

Tytuł:
**

Pojazd:
zdejmowałeś blokadę z wydechu?

Runner 2001 był,
Runner 2000 jest! :)

Do sprzedania kilka części do Gilery runner

Zapraszamy na jedyne forum GILERY
www.gilera.com.pl !

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Koledzy! Dzisiaj zmieniłem wydech na seryjny. Co prawda jedzie nie całe 5km/h wolniej ale ma duzo wiecej mocy i przyspiesza lepiej. A ponadto nie dławi sie na wysokich obrotach i nie ma tego z gazem co opisywałem w 1 poście. Na LeoVincu chyba nie mam blokady bo nie jest zwężony na kolanku... A jak dam lżejsze rolki to nie będzie jeszcze wolniej jechał?

Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.
Booyaka

Find us on Facebook:

Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 14:27 przez bemiirider, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda Civic EJ9
bemiirider pisze:
No proszę pomóżcie mi!!

Mój kolega tak miał w Aprili Sr wydech był seryjny i był zapchany syfami, nagarem po oleju itp. Jechał nie całe 55km/h!!!!!! Wsadziliśmy wydech od Aprili Guliver z rolkami coś koło 5gr i wu ala 70-75km/h nie pamiętam dokładnie :))

A jeśli chodzi o Zipka ja mam Tecnigasa Next-R z seryjnymi rolkami 8,4gr zero muła na starcie PRZYSIĘGAM zero,sprężyna dociskowa seryjna 35kg docisku, v-max zamyka licznik 80km/h i chcę więcej ale nie chce próbować. Moja teoria jest taka że...

Im lżejsze rolki tym mniejszy v-max bo nie ma co dociskać paska tylko będzie dobry start, co z tego jeśli nie będzie prędkości maksymalnej.
A im cięższe rolki tym gorszy start ale zadowalający v-max bo ma co dociskać pasek!

Wstaw sobie filtr oryginalny bo te stożki to tylko zmieniają barwę dźwięku tłumika i tyle...

Yamaha Aerox
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 06&start=0

Piaggio Zip [SPRZEDANE]
viewtopic.php?t=206386

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
BlackOwen pisze:
Im lżejsze rolki tym mniejszy v-max bo nie ma co dociskać paska tylko będzie dobry start, co z tego jeśli nie będzie prędkości maksymalnej.
A im cięższe rolki tym gorszy start ale zadowalający v-max bo ma co dociskać pasek!

Mylisz się.
Przy wysoko strojonym secie, na ciężkich rolkach wariator od razu wypchnie pasek i nie będzie miał siły się wkręcić na obroty mocy maksymalnej. Tylko przy zbyt lekkich nie będzie miał siły wypchnąć paska. Do tego im twardsza centralka, tym trudniej wepchnąć pasek niżej na kolektorze i wypchnąć na wario.
Regulacja-ciężki temat :cool:

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Booyaka pisze:
BlackOwen pisze:

Mylisz się.
Przy wysoko strojonym secie, na ciężkich rolkach wariator od razu wypchnie pasek i nie będzie miał siły się wkręcić na obroty mocy maksymalnej. Tylko przy zbyt lekkich nie będzie miał siły wypchnąć paska. Do tego im twardsza centralka, tym trudniej wepchnąć pasek niżej na kolektorze i wypchnąć na wario.
Regulacja-ciężki temat :cool:

Może i tak, ale nie będę się wykłócał bo temat regulacja to ciężki temat :|

Ale na dniach będę regulował Piaggio to może nabiorę innej wiedzy :P

Yamaha Aerox

Piaggio Zip [SPRZEDANE]
viewtopic.php?t=206386

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie! Dzisiaj pobiłem rekord! 25km/h pod górkę. Z górki 40.

Na seryjnym wydechu. Na LeoVince w ogóle nie rozpędzia sie powyżej 5km/h. I nie ma kompletnie mocy. Stożek wy****łem. Ostatnio dla pewności wymieniłem pierścienie. nic sie nie zmieniło. Teraz jeszcze ma problemy z zapalaniem gdy jest zimny.

Pomyslelem ze moze jest za**bany w środku ten wydech (leo) i dlatego az tak mi obniża osiągi, wyczyściłem tak jak czytalem w necie - kretem, potem naftą, potem beną, wypaliłem i przeczyściłem gorącą wodą. DUPA! To samo... moze minimalnie szybciej jedzie czyli 10km/h.

Find us on Facebook:

Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 17:50 przez bemiirider, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

bemiirider pisze:
Panowie! Dzisiaj pobiłem rekord! 25km/h pod górkę. Z górki 40.

Na seryjnym wydechu. Na LeoVince w ogóle nie rozpędzia sie powyżej 5km/h. I nie ma kompletnie mocy. Stożek wy****łem. Ostatnio dla pewności wymieniłem pierścienie. nic sie nie zmieniło. Teraz jeszcze ma problemy z zapalaniem gdy jest zimny.

Pomyslelem ze moze jest za**bany w środku ten wydech (leo) i dlatego az tak mi obniża osiągi, wyczyściłem tak jak czytalem w necie - kretem, potem naftą, potem beną, wypaliłem i przeczyściłem gorącą wodą. DUPA! To samo... moze minimalnie szybciej jedzie czyli 10km/h.

Jejku, tak szczerze to dziwna sprawa ;/ Bo pierwszy raz taka sprawę napotykam, sam użytkuje Piaggio Zip i zero problemów.

Hymm...
Może gdzieś powietrze lewe idzie i nie jedzie
Za ciężkie rolki nie bedzie mogl sie wkrecic na obroty
Albo sprężyna dociskowa za mocna

Cholera, nie wiem jak Ci pomóc. Odchodzę od zmysłów, serio nie wiem. Ale możesz jeszcze sprawdzić gaźnik ,a cylinder w dobrym stanie? Zero rys, odlamków? Przedmuchów?

Yamaha Aerox

Piaggio Zip [SPRZEDANE]
viewtopic.php?t=206386

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2