Dzisiaj jest 06 mar 2025, 20:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

Mam dość dziwny problem ..set :70cc Polini Sport ,gaźnik 17,5 (dysza 80),stożek ,wydech mk handmade,wał tec racing i pare innych nieistotnych rzeczy.Na zimnym starsznie przerywa ,strzela z wydechu ,jak go dobrze rozgrzeje to pojade kawałek z niższa predkoscia i buuuu i gasnie.Jak zgasnie to odpali tylko ze ssania i musi chwle pochodzic bo nie reaguje na manetke,natomiast jak dam pełen gaz to się rozpedzi i nagle buuuu(nie osiagnie nawet tej predkosci ktora rozwijal na serii).Mocy ma dużo ,cyl i tłok z pierscieniami w porzadku(zdejmowałem i oglądałem ok 20 km temu).Dodam ,że nie mogę go od początku wyregulować tzn od złożenia.Jest już dotarty więc chciałbym wreszcie móc jechać gdzieś dalej..i trochę szybciej bo w końcu nie po to wyrzucilem 2k ,żeby jechać wolniej nioż seria bo zrobi buuu.Ahaa i problem się naslia jak jade w 2 osoby ..wtedy to już konkretna masakra.Świeca czarna ,sucha.Dziwi mnie to ,że przy takim secie wyglada na to ,że dysza 80 jest za duża.[/u]

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=118661 Odwiedź moje Piaggio i poczuj jego pozytywną eNeRGię!!

DR_Evolutio pisze:
positiveNRG i to jest najlepsza odpowiedź jaka padła!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
positiveNRG pisze:
Dziwi mnie to ,że przy takim secie wyglada na to ,że dysza 80 jest za duża.

Sam już chyba sobie odpowiedziałeś. 70'tka w takiej samej konfiguracji co 50'tka może potrzebować podobnej dyszy. Ze wzrostem pojemności wzrastają ciśnienia i może sobie więcej mieszanki zaciągnąć. Zdejmij/rozszczelnij na chwilę filtr powietrza i będziesz miał gotową odpowiedź.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Booyaka, Całkiem bez filtra to samo(gardziel na wierzchu) ..Czyli rozumiem ,że mam kupić mniejszą dyszę.
Booyaka pisze:
70'tka w takiej samej konfiguracji co 50'tka
Nie bardzo rozumiem ..50'tke miałem na full serii z dyszą 66 (gaźnik 12),ale to chyba mało istotne.Jak się znajdzie czas to zajade do sklepu i kupię dysze 75 i 70.Dzięki za odp i szerokosci ;D.

Edit:Udało mi się go wyregulować na gaźniku 12stce i dyszy 100.Mocy ma mniej ale nie przerywa..to tylko prowizorka a w perspektywie mam kupno dell'orto 17,5 lub 19.Jestem kolejną osobą ,która nie umie wyregulować gaźnika firmy Tec Racing ..;D

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=118661 Odwiedź moje Piaggio i poczuj jego pozytywną eNeRGię!!

DR_Evolutio pisze:
positiveNRG i to jest najlepsza odpowiedź jaka padła!!

Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 21:34 przez positiveNRG, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]