Dzisiaj jest 16 lis 2024, 3:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam :) To mój pierwszy post, lecz od dawna ślędze forum a właściwie to odkąd posiadam Maćka (Matrixa). Skuter kupiłem w 2009r. lecz był to rocznik 2008. SAkuter kupiłem nowy w salonie lecz po prostu z wyprzedaży przeszłorocznej. Naoglądałem się poźniej filmów o tuningu i tak się zaczeło. Tzn., zaczeły się mazrenia :D Zacząłem łapać dorywczo roborte i zbierać na tuning aż w końcu uzbierałem sumę 6k zł, więc myślę, że powinno wystarczyć na pożądny tunning :) A teraz do zreczy :) Chciałbym was prosić abyście dobrali mi dwa konkretne setupy :) Chciałbym zeswapować Maćka na LC od roxa zapewne a następnie wsadzić Cylka Malossi Big Bore 76 lub 86ccm + reszta niezbednych części. Widziałem niedawno gdzieś tu na mielochu ktoś oferował całego kita Big Bora za 3k, lecz nie pamiętam gdzie to widizałem. Tak, więc proszę was o dobranie mi części pod Big BOra 76ccm i 86ccm :) Zalezy mi na ogromnej mocy, chce żeby sqtr po prostu powalał wszystkie sqtry, które latają u mnie w okolicy, a najbardziej zależy mi na pokonaniu mojego "qmpla" który ma roxa na Pacie Negrze i łądnie tym wymiata i myśloi, że rządzi i wgl, więc chce mu pokazać, że Keeway objedzie tego jego roxa od 7 boleści :) Czekam na waszą pomoc :)

JużzżżŻ niebawem .. Matrix Drag Monster Rout !! Swap + BB ;> GIT !

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
moim zdaniem powinieneś sprzedać tego ''maćka'' i kupić coś firmowego i wtedy big bore
jakiegoś Roxika, piaggio zip, yamaha BWS

Sprzedam Piaggio Zip AC 2001r Nowa Buda. Więcej na Priv lub GG- 10102107. Niski przebieg, Cena to 1600zł do lekkiej negocjacji;] zapraszam
Tel. Kom. 601863537

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
w matrixa spokojnie można ładować kase kup silnik od areoxa i swapujesz co do kitu to bak bd musiał powiększać bo bd palił jak smok ;p to kupujesz big bore cyla wydech dedykowany wał o skoku odpowiednim zapłon na drogi polini widziałem ktoś miał na forum za 400zł a reszte to można malopssi mhr jak sprzęgło dzwon no i przełożenia trzeba zmienić (u mnie jak ktoś ma 6k tyś to się nie pieprzy i kupuje cbr 600 minimum jak chce pszpanować ) ;p policja i tak cię nie będzie gonić ;p

Tzr 125
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=252927

Keeway f-act swap od f12

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do cebry to myślałem nad tym, ale prawko za 4 lata moge dopiero robić, więc odpada, po za tym mam autko a skuter robie dla zabawy i zlotów :D NO i zeby budzić zachwyt na ulicy :D
CO do sprzedaży MAćka nawet nie mam takich zamiarów co ma za sens sprzedać go i kupic przejedzonego już roxa, którego ma co 3 posiadacz sqterów ?? PO za tym i tak swapuje na silnik z roxa, weięc na jedno wyjdzie :)
Z bakiem też myślałem i pomyślłąem, że uspawał bym sobie samemu taki, żeby wlazł między nogi i był aż do samego siedzenia tak na równo, a akumulator bym wywalił z tamtąd i dał tam kranik i filtr paliwowy. Myślicie, że to nada ?? Bak wtedy był by wielki i mieściłby dużo paliwa, które i tak by szybko ubywało :D Ale czy to by miało zastosowanie praktycznie o to jest pytanie ?? BO optycznie to bym zrobił jakieś fajne gustowne owiewki z plexy plastycznej lub nawet na zamówienie jaieś ładnie dobrane palsticzki i by było coś w stylu JetForca :)
Dalej poszkuję dawcy na silnik od roxera :) moze być czysta seria obojętnie :) I tak praiwe cały będzie wymieniany na sportowe firmowe częsci, ale musi być LC bo bez tego ani rusz :P POnadto obmysliłem już żeby zrobić chłodnicę jedną pod przednią czachą, powinna wejść i jedną za kołem lub pod pługiem, to się jeszcze pomyśli :) Czekam na dalsze wskazówki z waszej strony :)

Tytuł:
*

Pojazd:
No ok :) PAnowie dawca zakupiony jakiś roxik, którego na oczy nie widziałem :P Wujo z drugieko końca polski a raczej jego syn też mają roxa i potrzebowali drugiego na częsci optyczne bo miał ten syn jakiś wypadek i połamał plastiki, a ja odkupiłem od nich silniczek :D Za kwotę po rodzinie :D A mianowicie 150zł z całym osprzętem itd. NAwet chłodnice dostane to pozostaje mi klupić jeszcze tylko jedną :) SIlnik pewnwie bedzie tak ok. śroidy zanim go przywiozą :) Dalej Jak byście mieli gdzieś nagrzewnice samochodową niedrogo to chętnie bym kupił, tylko warunek taki że ma być w metalu bo w plastiku nie chce :) Dalej zacząłem przymiarki i spawanie baku :) otóż pójdzie to między nogami i polecą 2 rurki po ukosie od ramu żeby miało się to na czym trzymać ponadto zrobie lepszy dolot do chłodnicy, która będzie schowana w pługu a mianowicie os spody pójdą dwa prawie ze niewidczne chwytaki powietrza z wlotami w pługu no i moze zastos\uje dolot z góry czyli od przodu jakies otwory np. tam za kolem i dam takie rury gumowe jak w dolotach do samochodów i będa nad chłodnicą idealnie się kończyły :) Dalej jak ktoś ma chłodnice od roxa to chętnie kupie,lub jeżeli ktoś ma na sell chłodnice jakąs formową typu Stage6 też bym kupił :)
NO a ogólnie to keeway już cały rozebrany posortowany ładnie jak ktoś by chciał silniczek od keewaya na kole 12" to chętnie sprzedam i nie drogo :) PLastiki już też leża na boku i czekają na poprawki ,filc i do lakiernika :) Kolor już raczej wybrałem będzie to coś ala ten roxan:
Obrazek
lub na odwrót czyli tunel niebieski a plastiki złote.
Dalej kupiłem już dość dużo plastycznej plexy i jak uspawam bak i wzmocnie ramę to będę kombinował zrobić jakąś wyepaą w kosmos obudowę tegoi baku :)
Czekam na dalsze propozycje co do wydechu bo nie wiem jaki wsadzić pod Tego big Bora : Czy Yaśiek c20 da sobie radę czu trzeba szukać czegoś mocniejszego ??

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak chcesz cos mocnego do tego big bora :D to dajesz c30 zdecydowanie :D lub mhr team'a wydech ;p

Tecnigas Next-R
Malossi Multivar
Rolki 6.9
Dzwon Stage 6 WC Team
Plany:
Airsal t6 70ccm
Tacnigas rs70
dellorto phbg 19mm red edition
polini air box
sprzeglo s6 sport pro

Tytuł:
*

Pojazd:
http://allegro.pl/yasuni-c30-carrera-30 ... 54006.html Myślę, że ten będzie idealny :) Zaraz pisze do gościa potarguję się troszku i kupuje :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Do takiego seta lepiej żeby ci wydech Dudi wyspawał ;) miałbyś wydech z dedykiem pod cylinder :P

Tytuł:
*

Pojazd:
Ogranij się zanim zrobisz pierwszy największy błąd w życiu i wydasz kase na tuning. Na prawko masz czas do stycznia 2013 roku a przyjemność z jazdy motorem kontra skuterem jest mniej wiecej; porównując; taka sama jak seks z dziweczyną vs ręczny..

Tytuł:

Pojazd:
Ja także popieram Scratcha i czekam na temat w "wasze maszyny" :D
tylko nie wiem, czy sensowne było kupowanie całego silnika, skoro prawie cały będziesz i tak przerabiał... Ja bym na twoim miejscu kupił same kartery + pompa + chłodnica, bo reszta i tak się nie przyda. Zrób do tego jeszcze flow karterów jak chcesz naprawdę dużo mocy ;)

Moja senda na racingu <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=273118

Zapraszam do komentowania :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Igi, On dał za silnik 150 zł z osprzętem , części sprzeda z niego za więcej pieniędzy niż cały ten silnik z osprzętem warty jest ;d

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcell0 pisze:
http://allegro.pl/yasuni-...1633654006.html Myślę, że ten będzie idealny :) Zaraz pisze do gościa potarguję się troszku i kupuje :)

Ten szajs do BB? chyba śmieszny jesteś.
Chcesz porządny sprzęt to kup wydech Malossi BB, albo Roosta, ew. napisz do dudiego żeby Ci wyspawał.
Legoakaklocek pisze:
yasiek, taa ? na takim seciku poleci 150-160

Przy 100 plastiki odlecą, a rama pęknie w pół.

yasiek pisze:
Ogranij się zanim zrobisz pierwszy największy błąd w życiu i wydasz kase na tuning. Na prawko masz czas do stycznia 2013 roku a przyjemność z jazdy motorem kontra skuterem jest mniej wiecej; porównując; taka sama jak seks z dziweczyną vs ręczny..

Popieram Cię, zastanów się.
Jeszcze rozumiem robić roxa na kozaka i SIĘ MA POJĘCIE O TYM, a nie pakować swapa w chinczyka..

Tytuł:
*

Pojazd:
Chodzi tylko i wyłącznie o sam fakt ze za te pieniądze można mieć dużo więcej i lepiej niż skuter. To dociera do człowieka z czasem i myślę że do większosci także dotrze..

Ps. 150 160 zaden szał

Tytuł:
*

Pojazd:
Hm.. no ale jak by na to nie patzreć autko już mam :D MAzda 6 2.0 benzynka + turbo od siebie :D Wychodzi coś ponad 160 koni ,więc mam czym polatać :) A motor chętnie bym kupił, ale można dopiero od 24 lat robić prawko , a skuter będzie służył do zlotów robienia szau i od czsu do czasu się po wawie bryknać, żeby poodstawiać wszystkich na skrzyżowaniach i chałasu porobić :P
Co do skutera to atrixa kupiłem niedawno by sobie niedaleko do pracy dojezdzać i na uczelnie, ale pomyślałem, żeby fajnie zrobić takiego monsterka i pokazać tym wszystkich koxom, którzy myślą, że są fajni bo jeżdżą roxami, że z chińczyka też można zrobić kox machine :D Oczywiście do roxa nic nie mam i myślałem nad kupnem go na początku jak skuter wybierałem, ale za dużo tego no u mnie na dzielnicy z 5 lata, a jak sie na miasto wyjedzie to od zaje****a . Skuter i tak silnikowo będzie roxem bo serce z roxa chce tylko, żeby zewnątrz wyglądał jak matrix :D
Rama dziś w połowie wzmocniona i kupiona nagrzewnica od jakiegoś opla czy czegoś tam :P Dalej zamówiłem już nadkole tzn. robione będzie specjalnie pod matrixa i na zamówienie :) Z optyki maciek będzie tylko malowany + nadkole i lusterka f1 no i wloty na masce, reszta będzie seria :D TO będzie coś podjade na skrzyzowaniu pod roxa stane obok ten zobaczy jakiegoś miernego matrixa zaplai się zielone i tylko powącha spalone oktany :D
Co do tego ktory spawa wydech to kto to taki i czy ma ktos na forum taki wydech od niego, jak to wygląda można jakieś fotki ?? :) Nie wiem czy nie lepiej kupić jakiś :)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Lasonik miał/ma takiego spawaka w swojej SR.

edit:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=138460&start=0

Ostatnio zmieniony 29 maja 2011, 21:49 przez Falcao, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Panie :mrgreen: Drugi raz ci pisze, prawko od 24 roku zycia wchodzi po 1 stycznia 2013. Dołącz do motórzystów.

Parkuj sprzęta pod samym wejściem na uczelnie, jak to robią ziomy z mechanicznego na polibudzie.

"Ścigaj się! Zarabiaj! Imprezuj do świtu! Poznawaj nowych kumpli! Ścigaj się z najlepszymi! Poczuj przypływ adrenaliny ! Bądź najlepszy! " Dołącz do motórzystów :mrgreen:

Tytuł:
*

Pojazd:
Lepiej dozbieraj troche i kup jakas 600te, albo chociaz 125. Nie opłaca sie tyle inwestowac w skuter...

Tytuł:
*

Pojazd:
chinol = 50km/h

Ale w tym przypadu tak nie będzie. swap na minarelli i wtedy tuning.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ej, obrońcy chinolów, zamknijcie twarzyczki :)
Jak dla mnie swap i robienie BB to najgorsze co może być.
Kup jakieś P/G do roboty i zrób na kozaka.
6 tys wystarczy.
Tjuninguj silnik P/G, radzę Ci.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Falcao, Dobrze mówi, sprzedaj minarelli weźmiesz trochę kasy za niego, kup za te pieniądze same kartery najlepiej do P/G
Złóż z nich ten high end i będzie moc.
Minarelli jest niby dobre ale nie najlepsze, a tylko przereklamowane przez yamahę, taka smutna prawda.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna