Dzisiaj jest 30 kwie 2025, 14:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wie ktoś coś na temat tego typu instalacji? http://www.youtube.com/watch?v=vO9FdgFR ... re=related

O akcjach w stylu wsadzania wężyka od butli turystycznej w filtr powietrza prosił bym nie pisać :P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
śmierć dla silnika moim zdaniem, plus bomba pod siedzeniem jak ci coś walnie lub pęknie to przerąbane...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W normalnej, sprawnej instalacji lpg jak silnik zgaśnie to zamyka się elektrozawór na butli a butla jest bardzo wytrzymała. Więc szansa że coś tam wybuchnie jest taka sama jak to że wygrasz w lotto.

Co do śmierci dla silnika to może ktoś jeszcze się wypowie. Bo projekt sam w sobie jest ciekawy.

Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 22:40 przez franca, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
silnik straci na zywotnosci :D ale pewnie tak jak w samochodzie ze tyko uszczelki dostana po pi--dzie
i z tego co wiem to jest wieksza temperatura spalania :D wiec pewnie w jakims stponiu dostanie cylek z tłokiem po dup-e
jak masz kase to zakladaj
tylko wted yolej musi isc przez dozownik . :D

Albo Suzuki albo Nic...

Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 5:42 przez romek274, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
U nas koleś przerobił Colibra tak, że ma tam butle na gaz xD niezalił się, żeby wpłyneło to na osiągi czy żywotność ;)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale jak mas z 4T to po co olej.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Tak szczerze to gadanie typu "jak założysz gaz to ci się silnik ci pierdol.... i spadnie moc ... (itd.)"Jest to pierdo... i największa bzdura jaką słyszałem gdyż gaz osłabiał i psuł silnik do czasu tego gdy montowano gaz 1 i 2 generacji natomiast nowszy rodzaj tzn przez reduktor itd. nic nie zmnienia poza używanym paliwem.
Należy tylko pamiętać tylko o regularnym wymienianiu świecy i kabli.

Tytuł:

Pojazd: opel combo c
LPG nie wyda w 2T bo nie będzie smarowania :/ Trochę lipny pomysł skuter spali 4l/100 =(5.5y ben) 22zł na 100, za gaz może zapłacisz trochę mniej, ale to się nie zwróci (butla 100zł,weże i inne duperele)

PAPIER TOALETOWY

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja widzialem dawno temu na allegro był 2t na gazie -.- Dla mnie zakładanie gazu mija sie z celem jak chcesz oszczedzac na paliwie to przesiadz sie na rower ;) Poza tym ja bym nigdy nie dal gazu nawet do samochodu... Po mojemu największa głupota tak jak już pisałem nie masz kasy to nie jeździj :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
vrathe tak była malaga f12 kiedys na allegro przerobiona na gaz, i dzwoniłem do tego pana, i powiedział ze zadnej straty mocy ani nic z tych rzeczy nie było, skuter normalnie chodził , a to ze silnik sie psuje to poprostu gadanie , ponieważ jeden tak powie a pozniej kazdy tak mówi i to jest głupota

Sprzedam duzo czesci do malaguti f12, cały skuter zar. w pl, pisać na GG 19951362.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kich1994, no raczej dziwne, żeby Ci powiedział, że się coś psuje i ma mniejsze osiągi skoro potraktował Cię jako potencjalnego odbiorce. :roll:

Tytuł:
**

Pojazd:
Sinedd, może i masz rację ale nawet gdyby strata była była by ona nieodczuwalna szczególnie (tak jak już mówiłem) przy nowszym typie instalacji.
Nie chodzi mi o te z przekaźnikiem i przejściem na mikser ,bo one rzeczywiście były wadliwe.
Jak po 15,000 nie zmieniłeś świecy i kabli to masakra.Strzały ,gaśnie ,dużo pali
PS:Takich tekstów najczęściej używają dziadki ,którzy są zdziwieni ,że po 10 latach samej jazdy coś się psuje.
Wiem bo od 10 roku życia pomagam w warsztacie w którym min. montuje się gaz.
Ja u siebie też lpg chciałem wsadzić.
Przy takiej instalacji trzeba by mieć
-reduktor byle jaki najlepiej jak najmniejszy ,bo i tak i tak wystarczy (np. ze skorpiona jest dobry)
-gas box - do niego wczepimy rurkę z listwy common rail
-tą listwę -jest to listwa wtryskowa gazu.
-jakiś zwykły (gazowy) komputer ,który będzie sterował tym wtryskiem ,współgrając z modułem zapłonowym
-filtr gazu x2 (fazy lotnej i ciekłej)
-i różne inne pierdoły typu czujnik ciśnienia itp. zależy od generacji instalacji gazowej
Teraz tylko zgrać pod dany model silnika/skutera podpiąć pod komputer zaprogramować i githes malinhes .Chodzi jak złoto. :mrgreen:
Koszt 1700 co najmniej i to po znajomościach bez montażu.
Myślałem o takim czymś i bez problemu by się udało tylko pozostają 2 pytania
-czy warto montować instalacje do skutera ,który bierze 4 litry benzyny max (w przeciwieństwie do auta gdzie koszt instalacji zwraca się błyskawicznie) - a jeśli tak to ile przejedziesz takim skuterem 10.000 km i sprzedajesz kupujesz motor albo auto.
To tyle. :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szychan pisze:
Tak szczerze to gadanie typu "jak założysz gaz to ci się silnik ci pierdol.... i spadnie moc ... (itd.)"Jest to pierdo... i największa bzdura jaką słyszałem gdyż gaz osłabiał i psuł silnik do czasu tego gdy montowano gaz 1 i 2 generacji natomiast nowszy rodzaj tzn przez reduktor itd. nic nie zmnienia poza używanym paliwem.
Należy tylko pamiętać tylko o regularnym wymienianiu świecy i kabli.

Święte słowa. Znajomy ma saaba i na gazie zrobił już 300tyś i silnik jak nowy chodzi. Ja miałem też kilka samochodów z LPG i była rewelka. Przy gazie obowiązuje zasada jak "dbasz tak masz"

Co do kwestii oszczędności to mam to gdzieś :P Nie robi mi różnicy 15zł/100km czy 30zł/100km. Jest to tylko ciekawostka i spory lans na stacji benzynowej. Sam zamontował bym taką instalację do mojej Agilety i zobaczył co się będzie działo.

Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 16:07 przez franca, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
kiedyś widziałem taki skuter na gaz :P tyle że on był oryginalnie przerobiony i wlew ( czy jak to tam można nazwać :mrgreen: ) był tam gdzie standardowo był zbiornik paliwa. Niestety nie wiem jak ten skuter się nazywał bo to było już lata temu :mrgreen: wiem tyle że miał ten zamontowany w oryginalne :P
Szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem gazu, jak dla mnie silniki są na tym ostro zamulone, słabe i wyżyłowane... Także benzyna rlz :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 16:30 przez tiger94, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
Do samochodu jeszcze można założyć ale do skuterka sie nie opłaca cała instalacja itd to sie zwróci dopiero ho ho ho ....

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Wszystko ładnie,pieknie,ale zobaczcie jak to odpala :/ http://www.youtube.com/watch?v=Ju4ymicBh3o

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zobaczcie:
http://moto.onet.pl/9489521,18530,4,fil ... node=18530

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]