Dzisiaj jest 07 lut 2025, 15:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tydzień temu skonczyłem praktyke w autoryzowanym serwisie. Nie powiem jakim żeby nie zrobić antyreklamy. I myślicie że w autoryzowanych serwisam sie nie popełnia błędów?? Jak tak to jesteście w błędzie!! Sam widziałem jak mechanik wbijał nowe łożysko do podpory pułosi w samochodzie i rozdupcył(wyleciały mu kulki) 2 zgineły i nie mógł znaleść to włożył od starego łozyska i "dobre będzie" złożył i już, Albo odpowietrzał hamulce i przyrdzewiały był odpowietrznik i urwał. powiedział to doradcy i sie zapytał co ma zrobić to wpisali do zlecenia że odpowiecznik był urwany "i święto" także jak myślicie że w serwisach robią wszystko świetnie i bez błędów to sie GRUBO MYLICIE!!

Ostatnio zmieniony 08 cze 2011, 21:07 przez mateusz989, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem 2-suwa z gaźnikiem nie opłaca się serwisować. W tych silnikach nie ma co się popsuć, wiem bo sam cały od podstaw rozbierałem.
Jeżeli masz wersje LC to sprawdzać płyn w chłodnicy. Należy też sprawdzać olej który lejemy do mieszanki i stan oleju w przekładni.
Stan opon, rolek w wariatorze, okładzin sprzęgła to co kilka ładnych tysięcy się sprawdza, więc samemu można się nauczyć.
Gorzej jest w wersjach na wtrysku, jest tam podobno moduł od zaworów, który jest naprawdę drogi. W tych skuterach radziłbym robić przeglądy w wykwalifikowanych serwisach.
W skuterach 4t co jakiś czas regulacja zaworów, sprawdzić stan łańcuszka rozrządu, napinaczy i to chyba wszystko.
Jak wiadomo świece, żarówki i takie duperele to samemu można sprawdzić/wymienić.
Dla mniej zaawansowanych- świecy nie wykręcamy na rozgrzanym silniku;d
I płyn do chłodnicy wlewamy również jak ostygnie.

Sprzedam
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1524750#1524750
http://warszawa.gumtree.pl/c-PostersOth ... dZ60479318

Dla osób z forum taniej!!!

Ostatnio zmieniony 08 cze 2011, 21:10 przez zielok100, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ronilus pisze:
mateusz989 napisał/a:
kupujesz nową maszyna to dostajesz instrukjce obsługi i pisze na koncy gdzieś co ile masz przegląd co sie sprawdza, co wymienia, a co czyści.
wiem o tym. Poza tym pisze się " JEST NAPISANE" a nie piszę .

Aktualnie obydwie formy są dopuszczalne.

W autoryzowanym serwisie tylko podczas gwarancji...po upływie gwarancji jeśli nie chcesz sam to oddaj komuś kto się zna...bd to lepiej zrobione niż w większości ASO.

Wolę pchać Opla niż jeździć VW... no chyba, że T4<3

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
sie nie oplaca mi zdzierali kase a nic nie robili...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Ja oddaje regularne do serwisu na przegląd gwarancyjny i tak się z nimi dogadałem, że płace tylko niecałe 40zł. Zawsze się znajdzie na nich haka, że będą musieli spuścić cenę z tych 130zł :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
cholera juz sam nie wiem ;/ poprostu nie wiem co moze sie popsuc w 2 suwie :P keru to jak sie z nimi dogadales??

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W 2 suwie nie ma się co popsuć, jedynie co to możesz go źle ustawić, albo zatrzeć. Taka elektronika jak cewka czy moduł to raczej się nie psuje, chyba, że cewka czasami. To nie jest 4 suw, że ma zawory, tłoczki od paliwa itp;d

Sprzedam
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1524750#1524750
http://warszawa.gumtree.pl/c-PostersOth ... dZ60479318

Dla osób z forum taniej!!!

Tytuł:
*

Pojazd:
hmm a co z olejem do przekladni? Podobno co 2tys sie go wymienia:p powiedzcie czy trudne to jest do wymiany? A tak mysle chyba jednak zrezygnuje z serwisu skoro to taki prosty silnik heh

Tytuł:

Pojazd:
olej bardzo łatwo się wymienia więc tak rozgrzewasz skuter potem pod przedładnią jest śrubka spustu i spuszczasz olej a następnie lejesz taką ilość co podana jest w instrukcji czyli 125-150 ml a olej polecam malossi 75 90w ja na nim jeżdżę i jest lepiej o wiele niż na 80 90w

Lolek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2