Dzisiaj jest 25 lut 2025, 7:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
kamilos895 pisze:
nauczyciel który zarabia 2tys a jest magistrem, czy tam profesorem

Pokaż mi nauczyciela szkoły średniej z tytułem profesora to mój skuter oddaje tobie od razu.

Nikt tym nauczycielom nie bronił zostać na studiach i wykładać, dalej się uczyć na tytuł doktora itp. A pensje na uczelniach są znacznie wyższe i robota na uczelni to jedna z wielu, dużo wykładowców pracuje też gdzie indziej.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Mój wychowawca z podstawówki miał doktora xd

Tytuł:
Awatar użytkownika

Doktor to nie profesor :mrgreen: .

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, Taa to był tylko przykład, nikt im nie bronił tylko że oni na tytuł magistra trochę czasu poświęcili. Może na uczelniach zarabiają więcej ale co z tego. Róbcie jak chcecie, to jest wasza przyszłość.

Obrazek

...:::Wszyscy z Wawy i okolic-Wbijać:::...

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamilos895, a to ja nie poświęcam czasu aby też mieć mgr? Coś mi się zdaje że bronisz nauczycieli :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Może ktoś z rodziny jest nauczycielem : D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tyle, że nauczyciel ma tak małą ilość godzin pracy tygodniowo, że dałby spokojnie rade pociągnąć dwa etaty. Nie widziałem jeszcze biednego nauczyciela.
Do tego dochodzą jeszcze korepetycje, często za złodziejskie pieniądze.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**

Pojazd:
Booyaka pisze:
Tyle, że nauczyciel ma tak małą ilość godzin pracy tygodniowo, że dałby spokojnie rade pociągnąć dwa etaty. Nie widziałem jeszcze biednego nauczyciela.
Do tego dochodzą jeszcze korepetycje, często za złodziejskie pieniądze.

Wakacje, wszystkie święta wolne mają.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, Nie bronie nauczyciele ale wręcz odwrotnie. Może i mają wolne święta i wakacje ale nie mają za co je spędzić.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamilos895, słucham? Ty nie wiesz co pleciesz, to jest jedna z najbardziej uprzywilejowanych grup zawodowych i uwierz ale taki nauczyciel co ileś lat pracuje to godnie zarabia, a ten co dopiero zaczyna niech nie oczekuje kokosów, ja też mogę dobrnąć do ponad 2tyś na rękę ale jako iż niedawno zacząłem pracę to mam prawie 1500zł.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, Człowieku nie będę się z tobą kłócił ale taka jest prawda. Zarabiając 2/3tys miesięcznie trudno odłożyć sobie na wakacje. Jeżeli chciałbyś spędzić wakacji w nie atrakcyjnych warunkach i jadać w barze mlecznym, odpuszczać sobie główne atrakcje to te wakacje nie mają sensu. Wiem wiem dochodzi jeszcze pensja małżonka ale wraz taka rodzina nie może sobie pozwolić na wiele. Większość ludzi bierze domy w kredyt i musi je spłacać przez 30lat a nawet i więcej. Policz teraz 1300zł miesięcznie na sam rachunek za dom a gdzie są jeszcze opłaty, życie, paliwo, zdrowie. Tak się wydaje, mówisz co ja plotę mhm wiem że każdy chce wyższe wykształcenie ale w Polsce to nie jest tak doceniane jak np. w Niemczech. Zarobki są mw równe, chyba że masz znajomości

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Już niech nie narzekają bo nie raz jest tak że za 1300 zł trzeba całą 4 osobową rodzinę utrzymać.... A im wiecznie mało jak lekarza, polityką itp.

Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 23:26 przez adikSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamilos895 pisze:
Zarabiając 2/3tys miesięcznie trudno odłożyć sobie na wakacje.

Jesli będziesz kiedykolwiek zarabiał 2 albo i 3 tyś zł to się ciesz. Mówisz że trudno odłożyć na wakacje? Bzdura. Ile ty w ogóle masz lat że tak twierdzisz?

kamilos895 pisze:
Jeżeli chciałbyś spędzić wakacji w nie atrakcyjnych warunkach i jadać w barze mlecznym, odpuszczać sobie główne atrakcje to te wakacje nie mają sensu.

Czyli mówisz o spędzaniu wakacji nad polskim morzem? Bo wyjeżdzając np do Chorwacji mogę sobie pozwolić na więcej za mniejszą kwotę.

kamilos895 pisze:
Wiem wiem dochodzi jeszcze pensja małżonka ale wraz taka rodzina nie może sobie pozwolić na wiele.

Dajmy na to że zarabiają na rękę łącznie 5000zł i to jest mała kwota? No już mnie nie rozśmieszaj. Moi rodzice jak mieli poniżej 5tyś zł razem i spłacali dom to jakoś ich stać było na kupno samochodów i częstych wyjazdów czy do Wawy do siostry czy do Kołobrzegu do wujka. I biednie u nas nie było. Nie da się żyć?

kamilos895 pisze:
Większość ludzi bierze domy w kredyt i musi je spłacać przez 30lat a nawet i więcej. Policz teraz 1300zł miesięcznie na sam rachunek za dom a gdzie są jeszcze opłaty, życie, paliwo, zdrowie.

Zakładając że mamy ok 5tyś zł w sumie to po opłaceniu wszystkiego co dusza zapragnie zostaje sporo hajsu.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A nauczyciel w wakacje dostaje pensję ?

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, Dzisiejsze życie zmieniło się i to 100krotnie. Kiedyś chleb w sklepie gdy miałem 6lat kosztował 1,50zł, dzisiaj kosztuje już około 4zł. Tak samo cukier i inne żeczy. Żal mi ciebie gdyż moi starzy maja razem 7tys i jakoś nie żyje jak król i nie worze się nowoczesnym samochodem za 100tys tylko dziesięcioletnim voyagerem za 20tys. Nie muszę spłacać domu ale mało z tego zostaje. Kiedyś za te same pieniądze można było sobie pozwolić na kupno 2letniego samochodu, remont domu itd.
2.3tysiące to śmiech na sali w dzisiejszych czasach. Aby normalnie żyć jak człowiek trzeba zarabiać w granicach 10tys a nie oszczędzać i chodzić w starych ubraniach

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kamilos895 pisze:
czarekcw, Dzisiejsze życie zmieniło się i to 100krotnie. Kiedyś chleb w sklepie gdy miałem 6lat kosztował 1,50zł, dzisiaj kosztuje już około 4zł. Tak samo cukier i inne żeczy. Żal mi ciebie gdyż moi starzy maja razem 7tys i jakoś nie żyje jak król i nie worze się nowoczesnym samochodem za 100tys tylko dziesięcioletnim voyagerem za 20tys. Nie muszę spłacać domu ale mało z tego zostaje. Kiedyś za te same pieniądze można było sobie pozwolić na kupno 2letniego samochodu, remont domu itd.
2.3tysiące to śmiech na sali w dzisiejszych czasach. Aby normalnie żyć jak człowiek trzeba zarabiać w granicach 10tys a nie oszczędzać i chodzić w starych ubraniach

Jak pieniędzy nie umie sie wydawać to tak jest :lol:

Był jeden już taki gościu na tym forum, co miał (niby) dużo kasy. W tedy chciał sobie kupić Cagive Mito. Też mówił, że nie da się wyżyć za mniej nić 5 tys. :|

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie no zostanie trochę no ale nie aż tyle żeby mieć na jakieś wypasy. Na wakacje jeszcze mnie stać no ale wraz moim zdaniem jest za mało żeby żyć w dzisiejszych czasach jak np w niemczech. Wszystko u nas idzie do góry ale wypłaty są nadal te same.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, 14:59 przez kamilos895, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
creative pisze:
A nauczyciel w wakacje dostaje pensję ?

Dostaje.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

kamilos895 pisze:
Żal mi ciebie

Żal to mi ciebie że piszesz bzdury tu na forum i nie zostało to w jakikolwiek sposób nagrodzone.

kamilos895 pisze:
żeczy

kamilos895 pisze:
moi starzy

Te wypowiedzi mnie zniosły z fotela :mrgreen: . Ładnie się wypowiadasz o rodzicach.

kamilos895 pisze:
maja razem 7tys i jakoś nie żyje jak król i nie worze się nowoczesnym samochodem za 100tys tylko dziesięcioletnim voyagerem za 20tys

Skoro nie umieją oszczędzać to i tak jest bo za takie pieniądze można mieć lepszy wóz.

kamilos895 pisze:
Kiedyś chleb w sklepie gdy miałem 6lat kosztował 1,50zł, dzisiaj kosztuje już około 4zł. Tak samo cukier i inne żeczy

A zapomniałeś już że może rodzice też dostawali podwyżki wypłat?

kamilos895 pisze:
Aby normalnie żyć jak człowiek trzeba zarabiać w granicach 10tys a nie oszczędzać i chodzić w starych ubraniach

Teraz to już za grosz szacunku nie masz, to ja mam wywalać ubrania przed 1 praniem bo jestem jakiś gość? Weź nie kłam bo za 7tyś żyje się jak panicz, znam ludzi którzy tyle mają i wiem jaki poziom z sobą reprezentują. A ty może zacznij najpierw zarabiać sam na własne wydatki i wtedy dyskutuj ze mną bo pojęcia o życiu to żadnego nie masz.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

SuzKamo, chętnie ale dzieci nie biję :mrgreen: .

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna