Dzisiaj jest 06 mar 2025, 17:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Sprawa wygląda następująco,
rozebrałem wariator poniewarz rozrusznik zacinał mi się (moto nie chciało odpalać oraz coś stukało) oraz z pod pokrywy dochodził odgłos stukania o koło zębate(pasowe) i myślałem że może to wina bendixa. Okazało się że bendix jest ok a to raczej z rozrusznikiem coś nie tak. Podczas rozkładania miedzy częścią 1 i 2 była podkładka w miejscu zagłębienia sworznia w takiej konfiguracji zauważyłem że część 3 obciera o śrubę z pokrywy dlatego też postanowiłem złożyć moto bez tej podkładki ale okazało się że moto strasznie hałasowało no i nakrętka na wale sama luzowała się,pewnie od wibracji nie wiem.
Sprawdziłem w podobnej serwisówce (oryginalnej nie mogę znaleźć) są Liberty ale z podobnym wariatorem i tam moto maja 2 podkładki jedna chyba średnicy wgłębienia części 2
może z ta podkładką wszystko by ucichło. Co o tym myślicie i jak powinienem to złożyć. Może ktoś się zna bo ja utknąłem w miejscu a tu trzeba jeździć.
Moto kupiłem z włoskiego serwisu a tu taka popelina.
Pozdrawiam
Z góry dzięki za pomoc

http://imageshack.us/photo/my-images/194/146dh.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/26/148ef.jpg/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
najpierw zakładasz te sprzęgło rozrusznika to z zębatką (3) , póżniej zakładasz wariator (1) i na końcu przeciwtalerz(2) i dobrze skręcasz to

Tytuł:
*

Pojazd:
Powiem ci że mnie zaskoczyłeś ale spróbuje czy to tak się da złożyć. Było tak że najpierw szedł wariator później druga połowa a na końcu koło zębate.
Dam znać czy to będzie pasować.
Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Kolego sprawdziłem i nie ma opcji żeby tak złożyć zębatka nie chce wejść na wał.
Sprawdzałem w podobnych serwisówkach i tam występują 2podkładki a ja mam jedną i nie jestem pewien w którym miejscu powinna się znajdować. Beznadzieja

Tytuł:
**

Pojazd:
no wiesz ja nie byłem pewny czy to będzie pasowalo bogłeś tez dac fotke jak to wygląda w karterze tam gdzie wał jest

Tytuł:
*

Pojazd:
Zastanawia mnie do czego są 2 strzałki na kole zębatym, ustawione prostopadle, musi być jakiś motyw ustawiania tego. Może ktoś się orientuje w tym

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]