Dzisiaj jest 14 lis 2024, 19:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam wszystkich. Jeżdżę Peugeotem Speedfight i doszedłem do wniosku ze mógłby być szybszy, z drugiej strony chętnie bym się też trochę pościgał. Do jednego i drugiego sprzęt trzeba trochę przygotować i szczerze mówiąc nie mam pojęcia gdzie zasięgnąć rady: na jakie modyfikacje trzeba się zdecydować, żeby osiągnąć chociaż minimalną konkurencyjność sprzętu w kl. 50 ?; jakich producentów części są w tym zakresie najskuteczniejsze / najbardziej godne polecenia? np. jaki tłumik - mówią, że najlepsze są Arrow a Leo Vince można sobie odpuścić itd. Czy są dostępne np. wyniki jakichś testów porównawczych? No i czy w ogóle jest sens robić to wszystko w przypadku wersji chłodzonej powietrzem (kupiłem moje maleństwo w UK i w salonie otrzymałem informację, że Peugeot wycofał się z modelu chłodzonego cieczą).
Help! :? :? :? :? :?

Patrz w jakim dziale piszesz... NIE TEN DZIAŁ - wątek przeniesiony!

SuperStach
Peugeot Speedfight 2
Malossi Racing Team Limited Edition

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Siema. Ja tez jesli nie kupie SP pojade Speedim... Powiem Ci z góry że nie masz co liczyc na to że sprzet bedzie konkurencyjny... To po prostu Peugeot. Ale fajnie że chcesz jechac!!! To sie Liczy!!!! Jesli chodzi o tuning to najwazneijszym jego elementem jest jak pewnie wiesz Wydech... I tutaj zelzy ile masz kasy... Polecał bym Yasuni R lub Polini For Race/ Hebo Racing Repilca... Do tego wariator i sprzegło do lepszej regulacji skuetra. Potem mozesz zacząc ingerowac w układ paliwowy czyli zmnienc gaznik na 17.5mm oraz zawór mebranowy... Polecał bym Ci wyjąc ze speediego lampy, odkrecic podstawke, lusterka. Jesli chesz startowac to ja na Twoim miejscu zmienił bym w Peugeocie te cholerne Torxy na np Imbusy... bo jak bedziesz miał mało czasu na jakies tam poprawki to odkrecanie pojdzie Ci duzo szybciej. Co do AC to nie wiem... Podobno jest lepszy do tuningu ale po jakimś czasie ,,puchnie" p

www.pizzerianocna.pl - Polecam Pizza w Nocy w Poznaniu

Tytuł: Wydechy
*

Pojazd:
No dobra, wiem już coś o wydechach (wcześniej polecano mi arrowa) a jak to wygląda cenowo (mam na myśli yasuni i polini)? Chciałbym pojechać w Bydgoszczy - miało być w maju, ale jak ostatnio pojechałem na Kartodrom trochę się wjeździć to mi japa opadła do samej gleby. Wyobraźcie sobie, że PZMot w Bydzi ma jakieś problemy własnościowe z terenem, na którym jest tor. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że trybuny od toru już nie są PZMot'u a centralnie przez środek toru biegnie kur... (przepraszam, jako były mechanik i miłośnik kartingu nie mogłem się powstrzymać) PŁOT!!!!
Inna sprawa to regulaminowość przeróbek - zdaje się że nie mogę zmienić cylindra w klasie 02, prawda?

SuperStach
Peugeot Speedfight 2

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Masz racje w klasie 1. i 2. cylinder musi pozostac seryjny.. :wink: i bez przeróbek

:arrow: www.sbteam.pl
:arrow: www.motogp.com
:arrow: www.motogp.pl
:arrow: www.rossifumi.it
:arrow: www.rossimania.com

Lech Poznań 4ever

Poznań '56

Tytuł:
**

Pojazd:
Wydech Polini to 980zł a Yasuni R hmmm sparwdz na www.sklep.mieloch.pl ...

Tytuł: Re: Wydechy
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
superstach pisze:
No dobra, wiem już coś o wydechach (wcześniej polecano mi arrowa) a jak to wygląda cenowo (mam na myśli yasuni i polini)? Chciałbym pojechać w Bydgoszczy - miało być w maju, ale jak ostatnio pojechałem na Kartodrom trochę się wjeździć to mi japa opadła do samej gleby. Wyobraźcie sobie, że PZMot w Bydzi ma jakieś problemy własnościowe z terenem, na którym jest tor. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że trybuny od toru już nie są PZMot'u a centralnie przez środek toru biegnie kur... (przepraszam, jako były mechanik i miłośnik kartingu nie mogłem się powstrzymać) PŁOT!!!!
Inna sprawa to regulaminowość przeróbek - zdaje się że nie mogę zmienić cylindra w klasie 02, prawda?

Heh... a ja w jakim jesteś klubie, bo ja jestem w LKT Wyczół u planuję pojechać na trening niedługo...

*

Pojazd:
Cytuj:
Heh... a ja w jakim jesteś klubie, bo ja jestem w LKT Wyczół u planuję pojechać na trening niedługo...

Ja nie jestem w żadnym - ale jeśli będę to pewnie LKT ze względu na stare znajomości z czasów kartingowych. Kto jest teraz szefem - bo zdaje się, że Michał Chorzępa jest obecnie wiceprezesem Bydgoskiego PZMot'u? Co do treningu chętnie się dołączę - chociaż na razie seryjnym sprzętem... Daj znać kiedy. 8)

SuperStach
Peugeot Speedfight 2

Tytuł:
*

Pojazd:
tomek pisze:
Do tego wariator i sprzegło do lepszej regulacji skuetra. Potem mozesz zacząc ingerowac w układ paliwowy czyli zmnienc gaznik na 17.5mm oraz zawór mebranowy.

A jakie sprzęgło i wariator byś polecił do takiego zestawu? Co do membrany - widziałem same płytki np. Polini - chyba mogę je włożyć w oryginalną obudowę, nie? (sorry za straszną ilość pytań) no i co z tym gaźnikiem - gdzie można dostać coś na 17.5 mm i za ile - w sklepie tutejszym widziałem tylko 19, 21 i 22 mm.

SuperStach
Peugeot Speedfight 2

Tytuł:
**

Pojazd:
Wariator to Polini Eco Kit czyli cały zestaw z waraitorem polini speed control , paskiem oraz sprezyna. A sprzgło.. hmm ponoc nie odgrywa az tak waznej roli , pomgaa lepeij zestroic skuter wiec nie muszisz szalec... ja Kupiłem Hebo Racing i mylsle ze jest ono jak najabardizej wsytarczające. A co do gaznika to wsyli maila sklep@mieloch.pl
i tam sie dowiesz co maja... A co do membranek, to lepiej kupic cały zawór a nie tylko płytki... do tego jeszcze kruciec ssacy i bedzie Niezle...

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
superstach pisze:
Cytuj:

Ja nie jestem w żadnym - ale jeśli będę to pewnie LKT ze względu na stare znajomości z czasów kartingowych. Kto jest teraz szefem - bo zdaje się, że Michał Chorzępa jest obecnie wiceprezesem Bydgoskiego PZMot'u? Co do treningu chętnie się dołączę - chociaż na razie seryjnym sprzętem... Daj znać kiedy. 8)

Dam znać od razu... :D Miło będzie pobrykać... 8) Tylko jak jesteś w LKT to masz treningi za friko... :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]