Dzisiaj jest 21 lip 2025, 22:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,
planuje wymiane układu dolotowego poniewaz moj gaznik (Dell'orto 19) juz szwankuje i cieknie a cylinder 70ccm wiec mysle nad 19 lub 21 (przyszlosciowo gdybym zmienil cyl na jakis potezny), oczywiscie postaram sie przeprowadzic defektacjie co i czemu tam sie sypie, planuje tez poszlifowac doloty w gazniku itd. Jaki gaznik polecacie gdyby ten okazal sie nie do uratowania?? + czy gasbox tez warto nabyc (moj Aerox przy dluzszej jezdzie na srednich obrotach po dodaniu gazu muli przez pare sekund :/ ), noi poradzcie mi jakis filtr powietrza bo mam standardowy (poprzedni wlasciciel wsadzil gabke mallosiego :roll: ), jaka dysze doradzacie do mojego gaznika po wymianie filtra??? kruciec mam juz 20tke. Czy zawór membranowy tez wymienic?? na jaki??
P.S Nie jest dla mnie wazny efekt wizualny przerobki ale tylko OSIAGI :smile: czekam na rady i pozdrooo!!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dziwię się że jeszcze przy takim setupie nie dałeś filtra stożkowego albo innego o dużym przelocie. Jakbyś wsadzał mocniejszy cyl to dobrze byłoby wymienić króciec na większy. Jaki masz teraz cylek?

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiesz jak czytalem to te gabki zamienniki seryjnych tez maja swoje plusy, nie zaburzaja harmonii ruchow powietrza a przy tym stawiaja mniejsze opory dla powietrza w porownaniu do seryjnych ale to do samochodów :wink: , a co do cylindra to wiesz nawet nie jestem pewien w serwisie jak bylem na przegladzie kiedys i prosilem ich o to zeby mi spisali nazwy czesci to powiedzieli ze cyl 70cc "R" niewiem czy firma R czy co :grin: ale naprawde skuter zawsze sunoł zacnie i szczerze jestem zadowolony ale wartwo go troche jeszcze pousprawniac :>

Tytuł:
*

Pojazd:
mógłby ktoś jeszcze mi fachowo poradzić jakich części użyć???

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po pierwsze. Gaźnik 19 mm to naprawdę duży gaźnik i w zupełności wystarczy. Po 2 po co ci stożkowy filtr powietrza? Po 3 sprecyzował byś jaki chcesz kupić cylinder - było by łatwiej. Jeżeli zależy ci na osiągach to gasbox Malossi MASCII.

Piaggio Typhoon X 2004 LC
WSK M06B3 125 1971
_____________________________________________________________________________________________

Malossi MHR Team 50ccm/70ccm
Malossi MHR Reed Valve
Malossi MHR RHQ Crankshaft
Malossi MHR OverRange
Malossi MHR Delta Clutch
Malossi GasBox
Polini For Race 3
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
ok gasbox bedzie malossi bo faktycznie opinie ma swietne, rozebralem gaznik wyglada ok, teraz zaloze gaznik na dniach i sprawdze szczelnosc weży bo sa juz twarde i moze na polaczeniu wezyk/gaznik to poprostu lecialo po gazniku. Dysza glowna ktora teraz jest założona to 85, czy bedzie pasowac do filtra stożkowego czy potrzeba wiekszej?? ktory filtr stozkowy polecacie?? Pozdro i czekam na pomoc.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do cylindra to ja ci mogę powiedzieć na 50 % jaki. DR :) w pełnej nazwie DRevolution ;)
Do tego cylka nie musisz stożka, choć gazior by się ucieszył ;)

Patrz w lusterka, spójrz 2 razy,
MOTOCYKLE są wszędzie !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
pojawil sie problem wszystko ladnie zamontowane, odpalilem, dzwiek sie zmienil znacznie, wymienilem Zawór membranowy Polini Evolution, Filtr powietrza Polini Air Box i Boost Bottle Malossi MACSII tu jest wlasnie problem... gdy dodaje gazu normalnie boost bottle powinien sie kurczyc co jest spowodowane wzrostem podcisnienia a u mnie tak nie jest :/ nie kurczy sie nie jezdzilem jeszcze na wysokichobrotach bo nie wyregulowałem jeszcze gaznika ale mimo wszystko przy otwarciu przepustnicy powinno sie kurczyć a tak nie jest, wiecie moze gdzie jest tego przyczyna :?: macie jakieś sugestie :?: Odkryłem jeszcze jeden problem, mianowicie moj krociec popekal przy miejscu w ktorym jest mocowany gaznik-gdzie obejmuje go cyband wiec trzeba go wymienic tak mysle i teraz pytanie- jaka srednice przelotu ma ten krociec :?: /link do krocca/ jaki mozecie polecic oprocz tego ktory by utrzymywal gaznik w poziomie, wiadomo im krotszy tym lepszy ale moze sa jakies faktycznie dobre o srenicy rownej lub wiekszej od ø20 :?:

Ostatnio zmieniony 10 mar 2009, 19:34 przez shiva, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ten ma 20mm, możesz wziąć króciec S6 z zaworem... Ale jest drogi zestaw - ok. ~200zł, może więcej, nie pamiętam teraz...

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
wlasnie zawor jak wyzej napisalem juz zalozylem Polini Evo :mrgreen: dlatego szukam samego krocca szukam szukam i znalazlem cos takiego link do krocca MHR ciekawe jaka to ma srednice i skąd ta roznica w cenie czy to tylko za to ze napis MHR jest czy np zapewnia laminarny przeplyw mieszanki :smile: :?:
P.S. Poradzcie mi co z tym Boostem Malossiego jest nie tak

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Możesz wrzucić króciec aluminiowy Top Racinga :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]