Dzisiaj jest 18 sie 2025, 0:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam!

Ostatnio jeżdżąc skuterem zauważam w nim coś dziwnego, mianowicie przyśpieszenie ma ciut słabsze do 45 niż miał, no ale czemu podałem do 45km/h? Bo otóż wcześniej fajnie się kręcił, aż do v maxu- 65km/h, no fakt, dopiero przy 60km/h już wolniej szedł, ale szedł, teraz idzie do 45, a potem ma tak ciężko że ledwo ledwo idzie więcej, max 52-55, ale to srerio, mała górka i bez wiatru.. Też jak jechałęm, przy prędkościach >40km/h czuję jak jadę że coś go hamuje... tzn, to jak by na setną część sekundy wcisnąć hamulec delikatnie. Gaźnik wyregulowany, zmienione tylko centralka i rolki (po wymianie przez ok 200km śmigał rewelacyjnie, brak jakichkolwiek zarzutów)... teraz mam coś takiego i dziwne "bicie" jak się jedzie oraz wibracje. Dodam tylko że świeca jest w słabym stanie (jeszcze ma iskrę) ale zamierzam ją wymienić w poniedziałek. Czy to może być świeca? Jak nie świeca to gdzie szukać przyczyny? SKuter to keeway F-act seria, przebieg ok 9tyś km. Dodam jeszcze że podczas ostatniej operacji wymiany rolek, postanowiłem wyjąć taką podkłądkę między tuleją a wiatrakiem... ona tylko wydłużała tuleję, a skoro czytałem że dużo ludzi ją skraca to usunięcie tej podkładki to jak by skrócenie tulei, czy coś to mogło zmienić? Żeby było jasne, podkłądka którą wyjąłem znajduje się dokłądnie w takim zagłębieniu które pokazują strzałki ;)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... ASOAWo&t=1

edit: Dziś nie chciał mi odpalić po ponad godzinie starań, dopiero potem, ciężko, cieżko, ale odpalił, w ogóle ostatnio zapala ża 4-5 razem na zimnym a kiiedyś zapalał za 1 lub 2 razem...

Ostatnio zmieniony 25 cze 2011, 20:45 przez djlucek11, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tlok , pierscienie, Cylek . SPrawdz

WWW.MOTO-BIALYSTOK.CBA.PL

chUdy pisze:
Scythe, Dzięki za pomoc ale poprawię wieczorem bo muszę już do pracy wychodzić.

chUdy
**
Pojazd: MBK Booster

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak szarpie moze byc to pasek napedowy zobacz w jakim masz go stanie...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pasek jest ok, nie jest jak nowy, ale jeszcze ten rok spokojnie myślę... nie szarpie, w sumie prawie tego nie czuć, to jest tak minimalne, chwilowe, ułamek sekundy, i to nie jest tak że skuter zwolni, nie! Tylko czuć takie minimalne "hamowanie" w ledwo zauważalnej chwili.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podpowie ktoś? Jutro jadę do sklepu po świecę i zamierzam włożyć spowrotem tę podkłądkę, więc nie chcę "paprać" się w skuterze kilka razy, czas na to nie pozwala...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Napisalem juz .. Sprawdziles ?

WWW.MOTO-BIALYSTOK.CBA.PL

chUdy pisze:
Scythe, Dzięki za pomoc ale poprawię wieczorem bo muszę już do pracy wychodzić.

chUdy
**
Pojazd: MBK Booster

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie jeszcze nie sprawdziłem, ale wątpie, żeby nagle, bo to się działo na przełomie ok 50km takie m uły, hamowania, wibracje (nie ciągłe a pojawiające się co chwile, im szybciej jadę tym są częściej) Włożyłęm spowrotem tę podkłądkę na wariatorze, wymieniłem świecę (poprzednia była stara, nierówno chodził na wolnychn obrotach, teraz jest na wolnych obrotach ok). Niedawno wymieniłem rolki i centralkę, po wymianie działał świetnie, więc nie każ mi na sam początek już zaglądać do silnika, może mogą być inne przyczyny? Może coś za słabo dokręciłęm(ale wątpie), może coś w przekładni? Jutro zamierzam sprawdzić kompresję.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]