Dzisiaj jest 09 maja 2025, 23:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
gumis-adam pisze:
To chyba najodważniejszy projekt na tym forum.

Chyba w Polsce,a nawet w Europie.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
hehe a jak postępy w pracy ?

Piaggio zip sp ; D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra postępy postępami, ale czy możesz wytłumaczyć nam jak zamierzasz to zarejestrować???

Obrazek
Niedługo powrót...
Mój Aerox
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=17277

Tytuł:
*

Pojazd:
z zarejestrowaniem to najmniejszy problem wystarczy ze ma znajomego goscia od przegladow podbij przeglad nawet na to piagio co bylo bo nr ramy chyba zostal i sii jak go dobrze zna to nawet moze sobie zrobic rok produkcji 2009 ja bardzirj sie martwie ze cos moze nie wypalic i prace zostana przerwane a to by byla szkoda bo z tego co zaopserwowalem to duzo osob liczy na ten projekt pozdro

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mikolaj_x8r pisze:
z zarejestrowaniem to najmniejszy problem wystarczy ze ma znajomego goscia od przegladow podbij przeglad nawet na to piagio co bylo bo nr ramy chyba zostal

Weź sobie zobacz od początku jak powstawała rama i podaj mi numer zdjęcia gdzie będzie chociaż 10cm starej ramy :shock:

Obrazek
Niedługo powrót...
Mój Aerox
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=17277

Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 19:17 przez zyrys, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam a więc od początku, dawno mnie tu nie było, to znaczy byłem ale nic nie pisałem, wiem że się niecierpliwicie ale postanowiłem nie dawać tutaj up'a z każdym dokręceniem śruby, po prostu w następnym tygodniu dam jeden wielki up, bo jak daje upy z prac spawalniczych to nie zbyt duże jest chyba zainteresowanie, co do rejestracji to kolega Mikołaj ma rację bo akurat tabliczka z numerem ramy jest ale nic mi po niej bo moto ma od początku przechodzić wszystkie testy i ma być zarejestrowany legalnie na 125, w garażu prace trwają i raczej nie zamierzam ich przerwać bo nie jest to projekt typu innych że nakupić części i jak się odechce to odkręcić i sprzedać, w moim wypadku jest tak że jak przerwę to wszystko idzie na złom, bo kto chciał by teraz kupić kawałki rozwalonego nie skończonego moto a do pierwotnej postaci nie da się go już przywrócić, ale tej myśli nawet nie dopuszczam do mojej głowy, co do zakończenia to nic nie powiem bo sam dokładnie nie wiem, zostało mnóstwo prac wykończeniowych tak więc proszę o cierpliwość i dzięki za miłe komenty, powiem że mobilizuje to do pracy pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam
Na początek przepraszam za ppp :p a więc tak, w końcu znalazłem trochę czasu i wrzucę up nie przerażajcie się teraźniejszym stanem moto bo już nie długo może zacznie nabierać kształtów a więc zacznę od początku, jak już chyba wspominałem przez środek mają iść dwie rury dla poprawienia solidności o oczywiście dla wizualki :P niestety położenie mocowań silnika plus te dwie rury uniemożliwiały wyjęcie silnika więc trzeba było kombinować tak więc jedna rura będzie odczepiana foto:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
wyciąłem kawałek metalu, przewierciłem, w dziurę włożyłem śrubę i zaspawaliśmy i to wspawaliśmy w rurę.
Obrazek
do ramy dospawaliśmy kawałek wyciętego płaskownika i przewierciłem go żeby móc włożyć w to śrubę :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jeszcze muszę zrobić zaczep z drugiej strony ale na to mam czas, a druga rura jest przyspawana:
Obrazek
Obrazek
powycinałem z rury kawałki żeby połączyć od góry te rury :P:P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
trochę mało estetycznie ale to będzie zasłonięte przez plastiki, głównie chodziło mi tu o solidność ale następne fotki pokażą że ładnie jest ukształtowane,
Obrazek
a tutaj zacząłem dopasowywać drugą rurę :
Obrazek
a tutaj przy okazji powywiercałem otwory na śruby do przyczepianego mocowania na silnik:
Obrazek
A tutaj druga rura:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zakupiłem wahacz niestety potrzebny był mi on tylko dla mocowania, a przy okazji miał parę przydatnych rzeczy przy sobie :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mocowanie będzie przyczepione do tego kawałka:
Obrazek
a ten kawałek do wahacza, poprzednio był tu przyspawany kawałek z mocowaniem ale mocowanie to była kaszana więc postanowiłem zrobić to porządniej więc obciąłem poprzedni kawałek i wspawam nowy z nowym mocowaniem:
Obrazek
Obrazek
A tutaj niestety musiałem przerobić lekko wahacz, podczas spawania jedna strona jakimś cudem się zeszła mimo że było zabezpieczone tak więc musiałem naciąć i wyprostować:
Obrazek
Kupiłem nową, prawie nową chłodnicę bo tamta jest o wiele za duża, ta jest lekko zsiekana ale nie cieknie:
Obrazek
i kupiłem nową śrubę mocującą bo poprzednia jest za krótka:
Obrazek
W tych mocowaniach wywiercę dziury i tu będzie zamontowany wahacz, można mówić że to nie będzie należało do najprostszych rzeczy ze względu na to że każda krzywizna będzie widoczna i to ostro, na oko na pewno tego nie zrobię :p
Obrazek
A teraz najlepsze, skończone i zamontowane w wahaczu koło :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pamiętacie nadkole :p wyglądało kichowato więc postanowiłem je usunąć i czachę w szpachlowałem w przód, nie zbyt oryginalne ale efekt nawet ciekawy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tutaj dwa rysy mojego autorstwa :P malarza to ze mnie nie ma więc liczy się raczej wizja:
Obrazek
Obrazek
To na razie tyle, z tego co pamiętam było coś jeszcze ale fotek mam tylko tyle jak coś się ruszy poważniejszego to dam znać a na razie oceniajcie teraźniejsze efekty, jutro postaram się już kompletnie przymocować wahacz, ustawić silnik, może kupię łańcuch, i w najbliższym czasie zamówię tłok i amortyzatory, niedługo rama idzie do piaskowania jeszcze, zostało do wykończenia parę detali i wyszlifowanie całości, na razie to tyle pozdrawiam all

Ostatnio zmieniony 24 mar 2009, 21:55 przez Gelooo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Już sie nie mogłem doczekać jakiegoś upa, a tu proszę, w końcu jakieś odznaki projektu. Powiem ci że jesteś as. Twoja wizja jest zaje***ta. Podoba mi sie w h*j. Co tu sie dużo rozpisywać. Jest po prostu zajebiaszczo.

CUSTOM Piaggio NRG
zapraszam wszystkich
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=17308

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak patrzę na twojego up'a i nasuwa mi się pytanko: Jakie plastiki założysz?? Będą pasowały od tego początkowego Piaggo nrg??
Powodzenia w pracy życzę!!

Bez gwiazdy nie ma jazdy.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pisał wcześniej ze boczki i tapczan będą od arei. Pług zrobił z podłogi seryjnej. A reszta to pewnie będzie mata szklana.

CUSTOM Piaggio NRG
zapraszam wszystkich
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=17308

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miało nie być upów z spawania :P Ale jednak... Heh, nic w tym nie widzę, poza tym zamontowanym kołem, wreszcie coś widocznego dla nas :P Mniej więcej na kiedy planujesz zakończenie projektu?

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ehh jasiu tego było by znacznie więcej ale nie chce robić tego co ty żeby z każdego odkręcenia śruby dawać up, ogólnie dużo jest domierzania, nie mam sprzętu odpowiedniego i muszę wszystko robić linijkami i kątomierzami np. te cztery rury, jak by ktoś chciał kiedyś byśmy się spotkali może wziąć kątomierz i zmierzyć, wszystkie są pod takim samym kątem i równomiernie do siebie leżą, i nie wiem jasiu czy zrobił byś coś takiego w pół godziny, a jeszcze jak widziałem twoją precyzję z nadkolem to powodzenia, oczywiście nie mówię że robiłem to tydzień ale zajęło mi to dosyć sporo czasu, nie powiem ale miałem też 4 dni postoju z osobistych przyczyn, ale od dzisiaj już prace idą bo muszę się z tym wyrobić do wakacji rama już prawie skończona tak jak mówiłem przedtem trochę ją pod szlifować ogólnie na spawach żeby były ładniejsze i biorę się za napęd, mechanikę i kosmetykę, wiem że miałem nie dawać up z spawów ale chciałem dać ogólnie jak powstawał efekt końcowy pozdro all

P.S Tylko się jasiu nie obrażaj bo nie miałem tu na myśli nic złego tylko fakty, ty jak patrzysz ze swojej perspektywy to może być i mało ale uwierz mi że to nie jest mało

P.S2 Rama to nie jest taka prosta sprawa, nawet w american chopper nie pokazują budowy ramy tylko jak go robią wizualnie, tylko że im jak coś nie wyjdzie to wyrzucają na złom, nie raz mówili ile już ram wyrzucili prawie skończonych, a oni to robią ze sprzętem.

Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 13:14 przez Gelooo, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jasiu no już się nie czepiaj tak :P
Gościu ! Wielki szacunek da Ciebie! Robić coś takiego i robić to z głową to jest coś. No i jaka wizja :D Ale będzie wyglądał obłędnie! xD Z całego serca życze Ci powodzenia ;) :mrgreen:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
Super projekcik.
Nie śpiesz się, lepiej rób wszystko porządnie i dokładnie jak do tej pory.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja się nie czepiam :) Po prostu piszę, to co zauważyłem... :P Wiem, że przy tej ramie wykonałeś wuchtę roboty... Czekam na kolejne UP'y :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
projekt umarł czy e tam ktoś coś wie????

<a href="http://www.autowcentrum.pl/awc/TAXI-SERVICE/peugeot-306-1994-2/>Mój Peugeot 306 XRD</a>

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chyba umarł :|

Tytuł:
*

Pojazd:
nic nie umarło, po prostu za jakieś dwa tygodnie dam up jeden wielki jak moto będzie już jeździł, wszystko już zrobione tylko czekam na napinacz łańcucha który zaprojektowałem cierpliwości :P pozdro

Tytuł:

Pojazd:
I jak moto już jeździ bo już prawie minęło 2 tygodnie?

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:

Pojazd:
Sory za PPP ale pisze w imieniu Gelooo, Jest zmiana planów zamiast łańcucha będzie wał ponieważ coś niestety nie wyszło ale motorek już jest po przeglądzie więc niedługo będzie można zobaczyć go na drogach :D Z optycznych spraw wypolerowany silnik i już niedługo felgi, Gelooo jak skończy pewnie da obszernego upa ;)

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 158 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna