Witam!
Jestem posiadaczem Kingway`a Fiesty/Chinaboy`a 4T. Na początek chcę powiedzieć że nie interesują mnie odpowiedzi typu: sprzedaj to i kup jakąś yamahe używaną.
No więc, kiedy kupiłem skuter to od zawsze leciał 55km/h. Po jakimś czasie było dla mnie to zbyt wolno, chciałem zdjąć jakieś blokady, ale niestety wszystkie które są opisane w poradnikach to nie ma ich u mnie. Na gaźniku brak, w filtrze powietrza brak, tłumik brak, wariator brak.
No więc wymieniłem cylinder na 70cc, docierałem go przez 1 000km po 30km/h.
Na początku wydawało mi się że tak szybko jedzie, fakt, jest ogromna różnica w przyspieszeniu z 50 na 70cc. Co mi po przyspieszeniu jak skuter nie rozwija większej prędkości niż 60km/h?
Pomyślałem, wymienię wariator i sprzęgło. Zamówiłem paczkę na mielochu, malossi multivar i tec evo racing, wszystkie części zamontowałem i dobrałem rolki i sprężynki na najkorzystniejsze dla niego, 5,5g i niebieska centralna i sprężynki od wykładzin.
Po tej operacji skuter ma o wiele groźniejszy dźwięk, ale niestety nie wpłynęło to ani na przyspieszenie ani na prędkość maksymalną. Można powiedzieć nawet że mam mniejsze przyspieszenie.
No nic, pomyślałem że wymienię filtr paliwa na większy, niestety bez efektów.
Wymieniłem dyszę na 80, również bez efektów.
Pomyślałem, niby mam moduł odblokowany, ale lepiej kupić nowy, odblokowany. Tak zrobił, jednak wymiana modułu nic nie dała.
hmmmm może za mało powietrza dostaje, kupiłem stożkowy filtr powietrza, również na marne gdyż nie przyniosło to efektów, pomyślałem może spróbuję na wsadzić duszę 90, tak zrobiłem, poza ogromnym spalaniem to bez efektów.
Jestem w desperacji, proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2011, 14:31 przez Chudy3321, łącznie zmieniany 1 raz
|