Dzisiaj jest 23 lut 2025, 21:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chodzi mi o srube od skladu mieszanki (Trzpień ścięty z jednej strony) w wyzej wymienionym gazniku
WYKRĘCAJĄC srube wzboca sie mieszanka (więcej paliwa mniej powietrza) a WKRĘCAJĄC zubaża (wiecej powietrza mniej paliwa) czy na odwrót?
Prosze o wypowiedzi osób pewnych na 101% :)
Dzieki i pozdro

Hania juz po 40-tce!!!!!

Ostatnio zmieniony 30 cze 2011, 15:51 przez hondax8rs, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Jest na odwrót. Wkręcając wzbogaca się mieszankę (mniej powietrza) odkręcając odwrotnie. Co masz na myśli trzpień ścięty z jednej strony? Chodzi ci o łeb (główkę) śruby? U mnie jest normalna beż żadnego ścięcia i taka ma być.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
U mnie od mieszanki jest właśnie taki łeb śruby( nie na śrubokręt płaski ani na krzyżakowy)
Wygląda on tak:
Obrazek
Troche słabo go widać ale patrząc od przodu to łeb wygąda tak mniej więcej :
Obrazek

Hania juz po 40-tce!!!!!

Tytuł:
*

Pojazd:
To masz jakiś nie oryginalny na 100% a co za tym idzie nie wiadomo jaka ma długość i jaki jest kąt ścięcia (stożek) z przeciwnej strony. Powinien być na śrubokręt płaski, taka sama główka jak ta pośrodku do podnoszenia przepustnicy.

Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 11:35 przez everx8r, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gdzis czytałem ze wiele osób sie wypowiada ze te hondy maja taka smieszna srube od mieszanki a poza tym kolega kiedys mial x8r tyle ze x a nie s i tez mial taka srube wiec nie wiem
Edit. kilka dni temu wziąłem sie w koncu za gaznik - odkreciłem go i dobrze wymyłem, przedmuchałem. Co sie okazało - po zlozeniu wszystkiego i odpaleniu obroty byly tak wysokie ze musiałem wykrecić srube od wolnych obrotów o 2 obr zeby obroty byly takie w miare niskie(przed i w trakcie czyszczenia nie kreciłem ani ta od mieszanki ani od obr).
Po drugie - ssanie sie znalazło :mrgreen: . Nie jest jeszcze jak byc powinno ale wlacza sied zdecydowanie czesciej.
Po nagrzaniu silnika wyregulowalem go - szybko sie wkreca na obr i rownie szybko z nich schodzi.
I teraz mam taki problem ze nie wchodzi cna max obr. (nawet na stopkach jak sie odkreci manetke to nie osiaga max obrotow)
Gdzie szykac przyczyny? w gazniku na pewno nie bo bo dawalem o obrót i w prawo i w lewo srube od mieszanki i nie bylo efektu( tzn byl - albo slabiej sie wkrecal albo nie schodzil z obrotów). Czy to mozliwe ze tlumik? Mam takie przypuszczenie bo
po pierwsze - lezal w garazu ponad rok (przez pierwsze 2 tyg jezdzenia , po odpaleniu kapala z niego jakas woda
po drugie teraz na niskich obrotach (na postoju) dziwnie pracuje - tzn 3 sekundy pracuje normalnie potem 3 sekundy (nie wiem jak to nazwac) "pyrka". potem znów 3 sek normalnie i tak w kółko. Podczas "pyrkania" obroty niby nie spadaja a jesli juz to naprawde minimalnie. I do tego strasznie sie grzeje (tlumik).
Co myslicie?

Hania juz po 40-tce!!!!!

Ostatnio zmieniony 30 cze 2011, 15:49 przez hondax8rs, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
szukaj przyczyny w naciagu linki , mam teraz to samo.

Albo Suzuki albo Nic...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]