Dzisiaj jest 26 lut 2025, 16:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam , mam rg80 na niemieckich papierach i w dokumentach figuruje 80ccm .Chciałem to jakoś przebić na 49ccm bylem u pana od przeglądów i pytałem się czy jest możliwe i on mi powiedział że musi takowy owy świstek wystawić rzeczoznawca i mechanik . Pojechałem do mechanika ,mechanik powiedział że może wystawić taki świstek i fakturę że została część dana zmieniona i motor zablokowany ,ale i tak i tak musi być pieczątka rzeczoznawcy .Więc dałem sobie spokój z tym ,ponieważ koszty były by mega ! .Kilka dni temu kumpel który ma zamiar kupić Rs 125\50 cm zarejestrował się na forum aprili rs czy jakoś tak .Goście piszą że do zmiany pojemności wystarczy tylko mechanik który napisze świstek że został wymiony cylinder + zablokowany do 45kmh i z tym udajemy się na przegląd .Dodam że żaden rzeczoznawca nie jest potrzebny .Czy jest to prawdą ??? Może komuś się te informację przydadzą,jak również mi ,więc proszę o szczegółowe info ;)

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-sprężyna dociskowa malosi +7
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA
www.bikerboyzlubin.boo.pl

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
według mnie rzeczoznawca jest potrzebny do tego zabiegu
no i musi być potrzebny ten ziomek od przeglądów dajesz mu na flaszke i git
ale ja bym i tak wolał jeździć bez prawka niż 125/50 bo potem jest przesrane w razie wypadku, stłuczki czy nawet kontroli
tle ode mnie pozdro :cool:

P.H.U. OLEJNIK :
OPONY MOTOCYKLOWE I SAMOCHODOWE
CZĘŚCI, FELGI, PODNOŚNIKI
TANIO I SZYBKO
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16946953
tel: 691 134 410

Tytuł:

Pojazd:
Ja słyszałem tylko tak jak piszą na forum aprilli, nic więcej...

Taki tam.. Ciekawy setup.. :D
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lukasz9501, Wcześniej było coś takiego,żebyś zarejestrował z niemiec tak od razu bez rzeczoznawczy to nie trzeba było oddawać dowodu rejestracyjnego. A teraz trzeba ;/ wiec musisz wydać na rzeczoznawce ze silnik został wsadzony 50cc i znowu na przegląd czy to prawda , to byś musiał iść z flachą ;/ I może by tobie się udało to zrobić .

Obrazek

"Przy 180 trudno zobaczyć 40 na znaku" xd
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1132863#1132863 <= WBIJAĆ

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z flachą , Jak ktoś ma takie znajomości to cud malina , bo u mnie to raczej nikt sięnie podejmie ;/

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lukasz9501, No to raczej ,zostań przy prawdziwej 50cc ;d A tak to będziesz miał później problemu. I jeszcze rzeczoznawca dostanie za to ... wiec ja by się nie narażał ;/ chyba ,że byś zamontował silnik 50cc pojechał do rzeczoznawcy i na przegląd , a później silnik zmienił na seryjny ;d trochę roboty by było ,ale jak tak bardzo chcesz.

Obrazek

"Przy 180 trudno zobaczyć 40 na znaku" xd
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1132863#1132863 <= WBIJAĆ

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
RunN pisze:
ale ja bym i tak wolał jeździć bez prawka niż 125/50 bo potem jest przesrane w razie wypadku, stłuczki czy nawet kontroli
RunN,

Ty widzisz co piszesz? to w razie wypadku, stłuczki czy nawet kontroli nie będzie przesrane, że jedziesz bez prawka na 125?! :roll: przy stłuczce spisujesz tylko papierki i nie wzywasz policji...więc nie będzie przedupane...a podczas kontroli będziesz miał 125/50 i namierzą Cię na radar że lecisz powyżej 45km/h to zabirą Ci dowód i będziesz musiał przegląd zrobić...gorzej jak polecisz na 125 bez prawka a1...to w najgorszym wypadku masz rozprawę(ale policja jest pobłażliwa i zazwyczaj rozprawa jeśli już kolejny raz CIę złapią :cool: ) i odroczenie prawka...
najgorzej jak masz wypadek...125/50 mogą zrobić kontrole czy wszystko jest ok w silniku ale to raczej tylko przy śmiertelnym wypadku...a jak będziesz miał wypadek na 125 bez prawka to masz przedupane...rozprawa...słyszałem, że ubezpieczalnia może nie wypłacić odszkodowania i płacisz go na własną rękę(ale nie wiem ile w tym prawdy)

a co do tematu...najlepiej kupić już zarejestrowane 125/50 i na przeglądy tylko sobie go blokujesz;) a jeszcze lepszym rozwiązaniem jest włożenie silnika 125 do moto 50...papiery masz czyste a silnik125 :evil: ;)
pozdrawiam HANIA :mrgreen:

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zgodzę się do wypowiedzi Hania , tylko i wyłącznie przy wypadku śmiertelnym sprawdzają i to nie zawszę pojemność itd silnika .Ogólnie stan motocykla . To że chce mieć 50ccm zarejestrowane to moja sprawa . Chodzi o to aby nie jeździć na przypale .Skończę 17 lat policja jak mnie złapie na motorze zarejstr na 125 od razu mi da mandat .Co do tematu ,jest kilka możliwość ale tycza się z dużymi kosztami ,myślę jeszcze o przekładce ramie .Kupić ramę z papierami na 49ccm zarejestrowaną .Może ktoś kiedyś robił ten przekręt z tymi papierami z 80\125 na 50ccm

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA

Tytuł:

Pojazd:
RG masz o tyle ciulato że nie wychodziły jako 50ccm. Najlepiej pogadaj z tatą pewnie ma znajomego mechanika :)

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:

Pojazd: Brak :O
Hania, tak, tylko zapomniałeś dopisać że jak sie dopatrzą że to nie 50 a 80ccm to jest sprawa za fałszowanie dokumentów i wtedy masz przesrane, chyba nikt nie ma chęci latania po sądach? a w najgroszym przypadku siedzieć za taką "gówno."

Ostatnio zmieniony 01 lip 2011, 9:50 przez TeDeX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
No niby tak, ale kto już będzie sprawdzać że to 80ccm ? A ojca pytałem i nikogo takiego nie ma .

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA

Tytuł:

Pojazd: Brak :O
rzeczoznawca..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lukasz9501, Będą sprawdzać. Ktoś się zawsze znajdzie. Policja nie jest taka głupia, że nie odróżni 125 od 50. To nawet laik odróżni choćby i nawet po wielkości gumy z tyłu czego przykładem był mój ojciec. Z resztą w kwietniu jechałem z kolegą i jego na suszarkę złapali no ale zatrzymaliśmy się razem, ja troszkę dalej. To do mnie podleciał i coś kręcił nosem czy to przypadkiem nie 125/50. Osobiście nie radzę. Aha, 4lata temu chłopak u mnie w mieście zabił się na Nsr-ce zarej. na 50. Jego rodzice nie dość, że stracili syna to mieli sprawę w sądzie o fałszowanie papierów i grzywnę do zapłaty.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
TeDeX,
masz rację...ale nie wsadzą Cię do więzienia bo nie miałeś wcześniej konfliktów z prawem;) no chyba, że miałeś;)

Tytuł:
**

Pojazd:
z przeglądem to nie jest problem żadne tak wielki na 50cc :D Jak masz świstek od mechanika to wpadnij do mnie ziomek ii zrobimy przegląd ;]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]