Dzisiaj jest 09 sie 2025, 12:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siemanko mam taki problem w apce sr silnik moriniak czyli tak nie mogłem go wyregulować tzn nie chodzi na wolnych obrotach i gaśnie muszę gaz dodawać, i z przyśpieszeniem i prędkością są problemy tzn. ruszam i do 30km/h jakoś tam przyśpiesza po tych 30km/h do tak 60-65 ma strasznego muła a po tej prędkości łapie dosyć dobrze do 80 i przy tej prędkości jak w mur a ni sie nie rozpędza obroty też nic.

A więc myślałem może to coś z filtr m mało powietrza czy coś no nie wiem wieć kupiłem stożek malossi e5. I teraz jest kaszana gaźnika jak nie dało sie regulować tak dalej nie mogę.
Tylko zrobiłem tak żeby jeździł od startu muł jest że szok do 20km/h jest git a dalej to rowerem mogą brać i jest tak jakby go zalewało czy coś bo nagle z mocy spada...

Pisałem ta dużo to nie wiem czy ktoś to przeczytał a jak ktoś przeczytał do dziękuje z góry za pomoc

I moje pytanie co to może być ? Gaźnik za mały ? Czy coś nie tak z gaźnikiem że tak za bardzo nie da rady ? A gaźnik w apce mam 12mm (mi sie wydaje za mały)

Ostatnio zmieniony 04 lip 2011, 20:21 przez dawid9009, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Kolego kompresja w tym motorku jaka jest >>?<< Jeżeli zakładasz filtr stożkowy to pasuje wsadzić większą dysze do gaźnika, ale moim zdanie to nie przez filtr będzie najlepiej wsadź z powrotem seryjny. Po 2 świeca w jakim jest stanie ?? Po 3 tłumik nie jest zapchany ? Piszę te rzeczy ponieważ miałem kiedyś te sama problemy i głównie było to przez zapchany tłumik i świece. PS. Na pewno nie dzieje się to przez gaźnik 12 mm!:P

:P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiedz jaką masz dysze. Wstaw dysze 85.

Tytuł:
**

Pojazd:
Więc tak mam dysze 70

świece zmieniałem, i tłumik tez nie jest zapchany

A więc tak jest też tak problem że jak go odpalam to jest taki problem że kope kopie i on nie odpala musze zatkać gaźnik od strony fltra paliwa żeby paliwo zassało tak jakby paliwa nie brał ehh nie mam już siły co to może być

Tytuł:
*

Pojazd:
Może masz jakiś syf w baku i blokuje gaźnik.

Tytuł:
**

Pojazd:
SUZI XL pisze:
Może masz jakiś syf w baku i blokuje gaźnik.

właśnie Cie tutaj zdziwie ale nie

czytałem też o opnie gaźników ten co ja mam a apce i się dość często psują srubki od regulacji i nie da siie go wyregulowac i u mnie jest podobnie więc bede szukał gaźnika"

A propo gaźnika bedzie od kymco gaźnik pasował ??

Tytuł:
*

Pojazd:
Panowie macie ktoś na sprzedaż głowicę przerabiam aprilie sr na gaźnik i jest mi pinlie potrzebna a nigdzie tego dostać nie mogę może być np z katan czy z sr morini chlodzony cieczą 50ccm.. czekam na info gg 8212377

Kupię głowicę z Suzuki Katany 47mm. Pilnie!!!!!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]