Dzisiaj jest 01 mar 2025, 15:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zipp PRO 50
*

Pojazd:
[glow=blue]Witam wszystkich jestem nowy. MAm pytanie co sądzicie o ZIpp PRO 50 :twisted: . A głownie wymiana cylindra na 70ccm. co jeszcze trzeba wymienic. Silnik ten sam co np. w nekenie itp. Chciałbym jeszcze jakis filter wstawic ale nie wiem jaki jestem zielony w tych sprawach :| Wiec piszcie co wiecie.[/glow]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cylinder 70ccm albo większy, większy (i oczywiście lepszy) gaźnik, zębatki, dobra świeca oraz fajka (nie wiem jak w Zippie Pro, ale w chińczykach najczęściej są lipne i mogą być przebicia), a filtr powietrza to już jak chcesz, bo pewnie niewiele da, ale jak masz kasę to możesz zamontować.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Skoro cylinder 70ccm, to wypadało by wałek rozrządu i wgl cały rozrząd sportowy, widziałem takie na allegro.
I dodam, że cylinder najlepiej firmowy, a nie chiński, jeśli takowe istnieją do chińczyków.
Zipp pro też chińczyk :).

Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 22:38 przez konrad9510, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Gaznik ale wiekszy czy wystarczy dysze zmienic. Bo czytałem ze na 70 wystarczy tylko dysze zmienic. Cp do rozrządu Ma to jakos ruznice ten"sportowy" rozrząd a zwykly ?? ile cos takiego kosztuje. A co do filtra. inni mowią ze dużo daje a inni ze tylko szkodzi. JAka jest prawda ? 70ccm cos da ?

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Na temat gaźnika się nie wypowiem bo nie wiem. Ja radziłbym większy.
Gdzieś czytałem o tym rozrządzie sportowy był trochę inaczej zrobiony i powodowało to, że szybciej się otwierały zawory,( nie jestem pewny bo w 4T nie siedzę ), przejrzyj kilka aukcji na allegro z tymi rozrządami to może się coś więcej dowiesz. Ceny nie pamiętam.
Podobno ten filtr nic nie daje, lecz nie którzy twierdzą, że coś daje. Jak kupisz filtr stożkowy to tylko gąbkowy i najlepiej z sklepu mielocha podajże nazwa air box czy coś takiego. A czy to 70ccm coś da to nie wiem ;/. Niech ktoś inny się wypowie.

Ostatnio zmieniony 06 lip 2011, 9:02 przez konrad9510, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Da ale nie wiele bo przełożenie jest zbudowane tylko do pewnej szybkości. Ale cylek 70ccm i większa zębatka z przodu na pewno nie zaszkodzi.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]