Dzisiaj jest 26 lis 2024, 17:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
witam,posiadam junak 901 ostatnio gdy zmieniałem olej źle poskładałem i sprężyna wpadła mi głębiej,przejechałem kilka km i wyciągnąłem ją z powrotem i złożyłem prawidłowo.Problem jest taki że teraz na pierwszym biegu kręci sie do licznikowych 25 km/h osiągając 8tyś obrotów a gdy przetrzymam go trochę to dobija do 9tyś potem od razu spadają obroty do 5 tyś a prędkość na liczniku wzrasta do 45km/h na 1 biegu.To samo jest na drugim biegu gdy zmienię prędkość z jedynki (25km/h) na drugi bieg to dobija do 45km/h i powtarza się to co napisałem wyżej z tym że wskazówka bardzo szybko dobija do 60km/h na trzecim biegu znowu tylko do 65 dobija i finalnie na 4 biegu osiągam tylko 65 km/h.Wcześniej przed zmianą oleju,przykładowo na pierwszym biegu dobijałem tylko do 30km/h i licznik nigdy nie wychodził za tą predkość,na drugim biegu do 50 i również tam zostawał,na trzecim do licznikowych 70 się rozpędzałem i reszta na 4.
Wcześniej również sam zmieniałem olej i wszystko było ok.
Może to być spowodowane przez to że nigdy nie ustawiałem w nim zaworów? (już klekotają tak jakby)
Brudny gaźnik? wcześniej lałem trochę inny olej 10w a teraz wlałem olej valvoline 10w.
Sprawdzałem już wszystko,filtr powietrza czysty,regulowałem gaźnik,nic nie pomaga.
dodam że jego v-max było licznikowe 75km/h (w porywach do 80) a teraz ledwo 65km/h.
Mam nadzieję że w miare jasno napisałem i mi pomożecie bo mi już ręce opadły. :roll:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
nagrałem dwa filmiki żeby trochę rozjaśnić o co mi chodzi
http://www.youtube.com/watch?v=WjaZRU329Z8
http://www.youtube.com/watch?v=8WOeDkYlHWQ

Tytuł:
*

Pojazd:
siemka nie wiesz może gdzie można kupić identyczne lusterka do junaka 901?

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ]