Dzisiaj jest 11 mar 2025, 19:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siemka, Udało mi się dorobić kluczyk do skutera na podstawie stacyjki od bagażnika. Jako że aku jest stary i 2 lata stał to próbowałem Runnera odpalić na kablach i mimo że kręcił to ani razu nawet nie poterkotał. Więc stosując się do porad na forum wyjąłem i wyczyściłem gaźnik a dokładniej mówiąc dysze. Ta mniejsza była zapchana więc odetkałem. Skręciłem wszystko spowrotem i nawet odpalił i pochodził chwilkę (5 sek) i zgasł. Pare razy odpalił i jak chciałem dodawać gazu do zmniejszał obroty i gasł. Kiedyś ktoś mi moił, że ssanie mam rąbnięte ale wtedy nic nie kombinowałem.. Czy może to być ssanie? Można do gaźnika z auto ssaniem wstawić ssanie ręczne?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Możesz spróbować, nie wiem czy to coś da ale swiece weź od innego motoru już rozgrzanego po jeździe może załapie wtedy :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wyciąg świecę, wyczyść i spróbuj na narkomana, czyli wykręć świecę i nalej benzyny bezpośrednio w cylinder, jak odpali i zgaśnie to wyreguluj gaźnik.

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
świeca jest dobra, jest suchutka po 5 minutach praktycznie bez przerwy krecenia. wiec jej nie zalewa. Czyszczona juz byla i jest ok na 100 procent bo odpalil, ale na niskich obrotach i sam gasł. mi sie wydaje ze może nie dostawać paliwa ile mu trzeba na zimnym, ale czy np zepsute ssanie moze być tego powodem? Paliwo z wężyka leciało ciurkiem jak wyciągałem gaźnik... Co radzicie?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wkręć srubkę od Paliwo-powietrze do końca,powinien odpalic jeśli ma mało paliwa. Prawdopodobnie może być cos z membraną jeśli skuterek stał dwa lata ...

BEST NRG!!!! FUCK AEROX OR SPEEDFIGHT!

Tytuł:
*

Pojazd:
czyli membrana jest zlokalizowana gdzie? miałem podobne objawy przed tym jak stał te 2 lata w garazu... ciągle pytam: czy to może być trafione ssanie?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź czy dochodzi paliwo (podciśnienie czy sprawne), potem zrób tak jak kolega wyżej mówi, czyli wlej na cylka paliwa. Jak odpali pochodzi i zgaśnie szukał bym raczej w strone czy dostaje paliwo a jak dostaje to być może membrana czy też simmering

Setup:
- DR evo 70
-Leo Vince ZX
- Zawór membranowy Polini
- rolki 5,6 gram polini
- przedłóżka amortyzatora TNT
- Gaźnik Tec Racing 17,5
- wał RMS Sport
- łożyska na wale Top Racing
http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/NRG/118583

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdz kranik mozliwe ze miales jakis syf w baku i ci zapycha gaznik

Jeżeli jedziemy 200km/h to co jest przed nami jest już przeszłością

Tytuł:
*

Pojazd:
Ziomeczki, mówiłem już, że paliwo dochodzi nie ma syfu, wstrzykiwanie też próbowałem... Może ktoś kto powie mi wreszcie czy takie objawy może dawać trafione ssanie automatyczne?

Tytuł:
*

Pojazd:
Chrom, Sprawdź to ssanie najlepiej i będziesz wiedział ( Podepnij bezpośrednio do akumulatora i patrz czy Ci igliczka się podniesie jeśli nie to masz walnięte) dobrze by było jakbyś wymienił świecę i sprawdził stan membran jak wyżej koledzy mówili ;]. Pozdro

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
może to być wina ssania. jeśli ssanie będzie ok to musisz zwiększyć mu poziom paliwa. spróbuj mu psiknąć samostartem do filtra, a jeśli nie masz to może też być plak do tapicerki, tyle że to jest szkodliwe dla motoru. mi się działo to samo, tyle że ja miałem ssanie zepsute i psikałem mu samostartem jak nie mogłem odpalić, pochodził chwilkę na wolnych obrotach i wszystko git działało. zwiększ mu poziom paliwa na iglicy bo wydaje się że mu paliwa mało dochodzi, no i sprawdź te membrany, one się znajdują pod krućcem ssącym, do którego przykręcony jest gaźnik. Pozdrawiam :)

Gilera Typhoon 2001r
Wariator Polini Speed Control rolki 5,6g

Tytuł:
*

Pojazd:
Dobra, temat do zamknięcia... Wydech puszcza na prawie całej długości bo jest konkretnie przerdzewiały... Żadne tam membrany czy inne podciśnienia albo ssania

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]