Dzisiaj jest 12 lut 2025, 9:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam
Zawsze jeździł szybko, zryw miał ( nówka cylinder 80km przebiegu)
Pewnego razu stoję przed światłami, daje full manetkę( silnik był rozgrzany) zryw jak zawsze, ale po chwili.... momentalnie spadł z obrotów (nie zgasł) no i od tamtej pory przerywa przy starcie, oraz wgl przy każdym zakresie obrotów (najbardziej przy starcie), v-max ucierpiał, przyśpieszenie. Zauważyłem że, raz mocniej, raz słabiej przerywa (około 50% słabiej niż wcześniej było, chodzi tu o przyśpieszenie,v-max). No to myślę świeca padła, kupiłem nową to samo. Myślałem że gaźnik się rozregulował, dysza brudna, iglica spadła, jednak to nie to, sprawdzałem... Przerywanie jest podobne do bardzo ostrego przylewania, lub braku powietrza. Regulacja aby w bardzo małym stopniu to zlikwiduje/pogarsza ( 5%?). Jak jadę to z przekładni wydaje się świst, brzęczenie, wyjmowałem wariator, i nic. Sprzęgło wyjmie na dniach i zobaczę, może tego wina. Cylinder jest nówka, nigdy nie przegrzany, dobra mieszanka.

Dzieje się to również jak puszcze manetkę i dam znowu. Czasami jak jadę sam schodzi z obrotów, staje ale nie zgasa, chwile odczekam i jakoś się toczy. Może być to wina rolek, ma wytarcia w 6 miejscach, tzn proste miejsca, nie okrągłe. Stało się to tak nagle, myślę że rolki w małym stopniu oddziaływają na ten skutek. Kompresji nie stracił, pali na pierwszy kop. Rolki mam 3g, więc mogą mieć duże znaczenie rolki kwadratowe ( mam racing, więc potrzebne mu wys obr.). Dodam jeszcze że pasek ok, wariator ok. Tylko z sprzęgłem nie wiem, jutro sprawdzę. Ale co w sprzegle mogło się stać? Centralka nówka, sprężynki jedynie, ale by chyba sam przyśpieszał jak by pękła. Dziwi mnie tylko że stało się to tak nagle, i coraz gorzej jeździ.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Jak na dotarciu waliłeś full manetkę to teraz żałuj.

http://wygrajgry.pl/ref/129300
klikajcie!
JESTEM GIMBUSEM!
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
to nie żeliwo... To jest nicasl, zawsze go rozgrzewałem 5 min do 70 stopni, pierwsze parę km powolutku machałem manetka. Czekam na dalsze wypowiedzi!

Obrazek

Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 17:36 przez Fragx, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
cewka a jak sa rolki wyrobione to sa stuki

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
cewka hmm, iskra bdb, nie ma przebicia!

Wymieniłem wache i nic, co za moderator przeniósł temat do kymco, nie znaczy że mam w opisie to przenieść do kymco. napisałem w dziale "ogólne" ponieważ tyczy zagadnieniom ogólnym, a jeśli jeszcze wam nie przemówi to silnik peugeot speedfigh

STAWIAM PIWKO JAK KTOŚ POMOŻE
TZN WYSYŁAM KASE NA KONTO BANKOWE, NAWET NA 2 TATRY :> LUB JAKIE KTO WOLI...

Obrazek

Ostatnio zmieniony 24 lip 2011, 18:29 przez Fragx, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]