Dzisiaj jest 08 lut 2026, 12:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam
Mam problem ze swoją apką, mianowicie gdy dodam gazu to nie wchodzi na pełne obroty i trzeba nawet na prostej drodze odpychać się nogami ;/ gdy już dojdzie do ok. 10/30 km/h to dostaje "kopa" takiego że się trzeba mocno trzymać i jedzie dużo lepiej. Gdy się rozpędzi to idzie nawet pod górę ale jak prędkość spadnie do ok. 10/30 km/h to zaczyna gwałtownie spadać do 0 i nie można wyjechać.
Mój setup:
Cylinder 50ccm <no name>
Wydech: Stage6 Pro Replica
Wał; Top racing
Pasek: No name <stan raczej jeszcze dobry>
Wariator: Top racing <rolki 4g>
Sprzęgło: Hebo <nieco zdarte okładziny>
Sprężynki sprzęgła: Hebo <niebieskie>
Centralka: Hebo <niebieska>
Dzwon: Stage6 WingCooler <lekko przebarwiony>
Gaźnik: Dellorto 17,5 <dysza 74>
Filtr powietrza: Polini Air Box

Czym to może być spowodowane? Próbowałem zmieniać rolki na 3,5g ale niewiele to dało ;/ Próbowałem również zrobić Twist Control ale po tym jeszcze było gorzej więc zrezygnowałem. Regulacja gaźnika też nie pomaga, zmieniałem dysze na "90, 95, 100, 105" i było tylko gorzej, na tych dyszach jechał może jakieś 10-20km/h i nie łapał "kopa" jak na 74. Czy to może być wina za dużej dyszy, stożka lub gaźnika?
Proszę o wszelkie wskazówki co to może być.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Ostatnio zmieniony 27 lip 2011, 18:31 przez dawiddino18, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
U mnie było podobnie, spróbuj włożyć podkładkę pomiędzy tuleje wariatora i przeciw talerz (ta "blokadę") powinno pomudz, u mnie pasek zaczął pracować w pełnym zakresie i apka dostała kopa ze startu.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
u mnie pomogla wymiana paska:)

Sprzedam Apke ;)

Moja maszynka:)http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=168384

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam wariator jak dawiddino18 i problem leżał w tym ze pasek po prostu nie "schodził" do samego dołu wariatora czyli pasek nie pracował w pełnym zakresie, włożyłem podkładkę "niby blokadę" i pasek teraz chodzi po całym wariacie i apka ma kopa :D

Wybaczcie ale mam dysleksje, za błędy z góry przepraszam.
Sprzedam przekładnię 13/52 12/44 (na sile, stunt, 15 obrotów sprzęgła na 1 obrót kola) do minarelli horizontal i tecnigas next r chrom w bardzo dobrym stanie za 250zl, gg/arnold14-15@o2.pl

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdziłem jak chodzi pasek po wariatorze i jednak chodzi po jego całej powierzchni. Pasek ma 16 mm grubości więc obstawiam raczej pasek+sprzęgło.
Na razie brak funduszy ale myślę że za niedługo wymienię i dam znać czy pomogło.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli pasek chodzi po całej powierzchni wariatora to znaczy ze coś jest nie tak z silnikiem, może brak kompresji lub ktoś go próbował portingowac i go zniszczył, masz jeden pierścień czy dwa ??

Sprzedam przekładnię 13/52 12/44 (na sile, stunt, 15 obrotów sprzęgła na 1 obrót kola) do minarelli horizontal i tecnigas next r chrom w bardzo dobrym stanie za 250zl, gg/arnold14-15@o2.pl

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam dwa pierścienie i 50ccm pojemności, nie oglądałem jeszcze karterów ale prawdopodobnie są w porządku. Cylinder wymieniany jakieś 1500km temu przeze mnie. Wymieniłem sprzęgło na Hebo R i widać poprawę po szybciej łapie "kopa" ale to jeszcze nie to. Paska jeszcze nie wymieniałem bo brak funduszy ale na pewno wymienię.
Czy to może być przez zawór membranowy? Bo dosyć zdrowo pluje paliwem do filtra, na pewno więcej go wyleci niż spali i przez to tez kosmicznie pali (ok 7/8l na 100km) ;/ Na zaworze widać prześwity ale nie duże, ok. 0.5mm/1mm. Regulacja gaźnika nic nie pomaga.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Musisz zrobić coś z membrana, spróbuj odwrócić blaszki a gdy to nie pomorze to popodginaj te blaszki, tak aby nie było żadnego prześwitu i opisz efekt.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Swoje membranki po doginałem lecz tak się złożyło, że pożyczyłem od kolegi zawór z pośredniej budy z membrankami polini i chodzi na nim bardzo ładnie :) mogłem go testować tylko na podnóżkach bo tylne koło mam odkręcone i wszystkie plastiki w trakcie szlifowania. Ładnie się wkręca na obroty i ładnie z nich schodzi i niema takiego efektu zalewania po postoju. Z gaźnika do filtra leci tylko lekka mgiełka a nie krople i z wężyka ucieka paliwo dużo wolniej niż to było w przypadku mojego zaworu.
Gdy tylko kupię Zawór + króciec Stage6 to zdam recenzję bo widzę że bardzo dużo osób ma podobny problem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]