Dzisiaj jest 03 lut 2025, 17:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 79  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
wolmix1988, To za zacznij czytać uważnie, o co, kogo pytam ; )

Ps. Wyłącz tego Capslocka, reszta raczej nie ma problemów z czytaniem.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
JawoR, on za tą Hondę chyba nic nie zapłacił, ponieważ ją dostał od ojca..

Ale jest naprawdę malinka, bardzo mnie się podoba ta Hondka ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jawor ogólnie to to było tak. Moja mama pracuje w firmie cukierniczej, jest przedstawicielem handlowym. Miała firmowe auto, Fiata Pande. Firma postanowiła zmienić im auta na nowe Ople Corsy więc Pandy sprzedawali po taniości. Sprzedałem swojego Peugeota XP6, dołożyłem chyba tam 500 zł i kupiłem od jej firmy tą Pande za 3.500 zł. 2005 rok na gazie, tak to podstawowa wersja. Tak jak patrzyłem to na allegro takie Pandy chodzą po jakieś 10 tyś zł. Więc dlatego ją wziąłem. Potem tata mi zaproponował, że mi da Hondę, a on sobie wyjedzie na kolejną misje do Afganistanu i zarobi sobie na nowe auto. No, ale ja powiedziałem, że dam mu Pandę, żeby sobie ją sprzedał i mam tam 15 tyś zł, które mogę mu pożyczyć na jakieś parę lat. I tak zrobiliśmy. Ogólnie taką Hondę można wyhaczyć już ładną za 7-8 tyś, ale w takim stanie jak ta no to w granicy 10-12 tyś. Ona była cała malowana bo w tych Hondach często pojawia się rdza na błotnikach, a nie chcieliśmy robić na odwal się zaprawek i malować kawałków, to pomalowaliśmy całe auto i wymieniliśmy od razu wszystkie rzeczy typu amortyzatory, jakieś uszczelki, klocki itd w sumie wyszło za te części 3 tyś i za malowanie 2 tyś. Myślałem, żeby ją sprzedać i kupić Leona albo Bore, ale doszedłem do wniosku, że szkoda bo auto jest u nas 8 lat w rodzinie i włożone było w nią kupe pracy, kasy i serca bo w mojej rodzinie na prawdę dba się strasznie o auta więc wiem, że to jest zaufany, pewny i dobry samochód więc zostawię go sobie na 2-3 lata i dopiero pomyślę o jakiejś zmianie. Akurat moja dziewczyna wtedy będzie szła na prawko, więc może nawet zostanie dalej w rodzinie ^^.

Keeway Hurricane -> Peugeot XP6 -> Yamaha Slider -> Yamaha Axis -> Fiat Panda -> Honda CBR f4i 600 + Honda Civic VIgen. V-tec + Fiat 126p

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987 pisze:

Wielki mi tuning. 150km seria z hondziną na równi by szły. Ale to przecież JAPONIEC ! Wysokoobrotowy z przelotowym wydechem.

Zależy jaka Honda z jakim silnikiem bo niektóre to niebo a ziemia ;]

Jacek987 pisze:
W golfie II i 154km z KLE KLE - to był pocisk :)

Jeździło coś takiego u nas po okolicy, robiło zamiot ale w końcu pękła głowica ;]

ziolas94 pisze:
razor99, w gazie oszczędne wg. kolegi 20-25 gazu i 5 beny na 100km, a normalnie ok. 20 beny, to wolałbym 3,0 i jazdę na benie bez LPG.

Gaz to gaz, przecież nikt nie upala silnika na gazie, a skoro jest dobrze załozony i dane za instalacje jest jakies 5k to nic nie ma prawa się psuć. Wstyd lania do takiej fury gazu to kwestia dyskusyjna ale mi to nie przeszkadza, część z zaoszczędzonych pieniędzy z lpg można przeznaczyć na dokładne serwisy instalacji czy nawet jakąś polerke ;]

czarekcw pisze:
A dupa bo takie są seryjne :P

I takie i takie są seryjne. Podane przez ciebie to golasy czyli is'y... tamte są wersja a'la spoon i były oferowane w wersji z 1.5 i wyżej bądź za dopłatą około 800zł(łącznie z elektryką bo tamte nie mogły być elektryczne) dokładnie musiałbym sprawdzić w katalogu ;]

PatrykoDXp6 pisze:
więc może nawet zostanie dalej w rodzinie ^^.

Jeśli nie to daj znać na pw bo możliwe że byłby ktoś chętny ;]

Ostatnio pojawiło się:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to koło które czeka na oponę, w planie jest jeszcze gwint i polerka rantów

Obrazek

Jest to po liftowe 740 - 4.4 litra 286 ps na podwójnym Vanosie (m62btu44). Wóz jest w kompletnym M pakiecie
Na wyposazeniu: parktronic, siedzenia w elektryce, lusterka elektrycznie składane, cc 3 strefowe, lusterka fotochromowe, navi, tv, latarka, tylna rolete elektryczna, szyba termiczna przednia, kierownica z wichajstrami, xenon, szklany szyberdach, elektrycznie otwierana i zamykana klapa bagaznika, pamiec siedzen i lusterek i jeszcze kilka rzeczy o ktorych zapomnialem

Z zewnatrz szkopy zamontowali pakiet shadow line. Do tego wóz ma amerykańską blendę z tyłu i gładką listwę z przodu, kierunki z cornerami oraz tylne lampy z cornerami. Wczoraj założyłem dokładkę alpiny z przodu i wczesniej wspomnianą listwę zamiast przedniej blendy coby przód był gładki. Poprzedni wlasciciel zamontowal wydechy Hammana.
Sprzet jest z roku 2000 z kwietnia i ma potwierdzone ~160k oryginalnego przelotu.

Miało być po raz kolejny E34 ale są to auta ostro zardzewiałe .. 540i ładne znaleźć ciężko a M5 niestety serwisowo półka większa nawet od E38 V12... E39 jest teraz pełno więc pojawiło się to ;] Myślałem jeszcze nad S4 ale tam ciężko utrafić sedana (kombi bym nie chcial ) ale 1 sedan jest produkowany na 10 kombiaczów ;]

^^

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Husqvarna Te 610
Preston,
Kocham Cię :O
Koleś w miescie ma e39 4,4l i dłubnięte coś na ponad 300 koni dźwięk ma niesamowity
P.S nagraj nam sounda

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja ciebie też ;*

Sound możecie znaleźć na necie, niestety mój net niedomaga i na yt ciężko będzie wrzucić coś powyzej 2-3mb w sensownej jakości...

^^

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, wiesz nie chodzi mi o to że LPG to zło, bo sam będe miał tylko że ja będe miał furę maks 2l, i zalezy jak będę jeździł mało to nie bede zakładał (nie zamierzam kupować z LPG bo nie wiadomo kto co jak i gdzie zakładał) ale przepraszam ale BMW 750il w gazie to przegięcie i niszczenie samochodu, kurde tak czy siak to pali ogromne ilości paliwa, i ekonomiczne to nie jest, i jakoś mi nie pasuje wizerunek luksusowej betey z największym silnikiem i LPG, może mam dziwne zdanie ale LPG maks. 2,5-3,0 pojemności,

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Też w niektórych autach, szkoda mi byłoby zakładać gaz albo po prostu trochę wstyd. Bmw będzie u nas pewnie dosyć krótko, choć to się jeszcze zobaczy ;] Ale w kazdym razie nie zagazuje bo to wstyd jeździć na glebie i 20 calach w polerce za 8k z oponami i tankować elpidżi ;] Jeździłem różnymi furami zarówno z lpg jak i bez, w dużych silnikach i nie(moja rodzinka zajmuje się handlem więc jakieś tam doświadczenie mam) i po prostu wszystko jest zgodne z zasadą - jak sobie pościelisz tak sie wyśpisz. .. Kupywać samochodu z lpg też bym się nie bał bo instalacje można szybko po oznaczeniach sprawdzić i średnio rozgarnięta w samochodach osoba by sobie z tym poradziła...

Co do niszczenia samochodu to tak - są silniki które wyjątkowo nie znoszą gazu(ot naprzykład 2.7 z s4... i do takich bym nie założył bo to autodestrukcja murowana.. Ale gadanie o 750il w gazie że niszczy itp.. to nieprawda bo osobiście się spotkałem z przejechanymi 100kkm na gazie w takiej v12'tce i nic złego się nie działo.. Grunt to rozgrzać na benzynie i nie katować na gazie(wiadomo gnieść można ale żadne ciągnięcie powyzej tych 4-5k) a wtedy nic się nie będzie psuć... Oczywiści gdy zamontujemy odpowiedni serw a nie jakieś gówno za 1000zł z holandii...

Co do wizerunku Luksusowej limuzyny to szczerze jesli miałbym jeździć seryjnym samochodem i jeździć dużo km to jak najbardziej mi to pasuje... Co innego jak modzisz silnik to już automatycznie przekreśla lpg ... Polemizować mogę kartkami a4 tylko rzadko wchodzę na forum a ostatnio piszę tylko w tym temacie bo robota zabiera czas ;]

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Preston, Wszystko fajnie, a spalanie ? Poniżej 15-17 zejdziesz?

Edit: Gaz zamontujemy wszędzie, tylko kwestia, czy stać nas na tak dobrą, a zarazem drogą instalację. Widziałem już auta takie jak Subaru Impreza w gazie, Porshe Kajen [ :mrgreen: ], Hummera H3 itp, czy Merca z pojemnościami powyżej 4 litry, ale koszt instalacji przekracza koszt niejednego autka zwykłego Kowalskiego :mrgreen:

http://moto.allegro.pl/dodge-ram-crew-c ... 62451.html

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 23:58 przez JawoR, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, źle ujałem chodziło mi o wieśniaczenie, a i dodam że ta beta, to nie jest pełna serja, dachi słupki w chromie, fele 18 cali z polerowanymi rantami

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dach i słupki w chromie ? Może to limitowana wersja robiona przez AC'sa bo takie też tłukli w V12.. jak ma znaczek AC na felgach to wszystko wiadomo ;]

Jeśli chodzi ci o obwódki + grill taki jak mam to po prostu pakiet chrom line ... ładniejszy jest shadow(czarne) ale jak kto woli..

Akurat Hemi sam jeździłem dłuższy czas w 300c i też był zagazowany i nic się złego nie działo ;]

Spalanie hm.. narazie jak jeżdze to tak 20-30 a czasami to i 40 wskoczy ;] Nie no ale myśle że do 15 zejde.

^^

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nawet silniki powszechnie 'słabo znoszące gaz' można zagazować tak, że będzie to chodziło tak jak benzyna, tylko koszt instalacji będzie duży :) Ale na pewno się zwróci, a gadanie, że na gazie chodzi gorzej ... to już nie ten sam gaz za 1.87 zł i instalacje za 800 zł w polonezie :) Bo tam przyznam, benzyna a gaz to jak włączenie nitro było :) A teraz wystarczy tankować na porządnej stacji, mieć to wyregulowane i może nawet trochę lepiej śmigać :) Ja mam obok siebie firmę która wkładała gaz do najmocniejszego FWD Civic w Polsce (ogarnięci wiedzą o co chodzi, było to 3 lata temu) i tam chyba się wybiorę gdy się kupi benzynę, a jak diesel ... :)

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najmocniejszy ale chyba n/a na h23 vtec'u tak ? Bo najmocniejszy to jest cif romiego 500hp h22a5 na dmuchawie :P

Gaz ma niższą temperature spalania i na cargo był kiedyś koleś o ksywce ''szalony gazownik'' a to dlatego że miał 250 konnego del sola i latał na gazie xDD

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ogólnie gaz to dobra,rzecz lecz sam mam e36 2.5 w benzynie..
Mierzyłem kompresje w pewnym Suzuki po przejechaniu 80tyś na gazowni..Ogólny przebieg to 130tyś bez żadnych remontów no oczywiście oprócz rozrządu ;)

I jak myślicie ile było kompresji na każdym z cylindrów? 12,7bar a nowe auto z salonu ma 13więc?\
Troche śmiać mi się chce z ludzi,którzy mówią,że jaaa w życiu gazu nie założę,kupie sobie 2.0 w benzynce i będę śmigał,nigdy gaz..
i co mi z tej 2.0 w benzynie jak będzie stała w garażu bo na paliwo nie zarobie?

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
DrivterGSI1 pisze:
i co mi z tej 2.0 w benzynie jak będzie stała w garażu bo na paliwo nie zarobie?

To się kupuje mniejszy silnik i stać na paliwo i opłaty :P

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Husqvarna Te 610
DrivterGSI1,
No racja teraz gaz sekwencyjny czy jaki nie jest taki najgorszy, kogo stać na wahe gazu nie zakłada

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

seku145 pisze:

T4 2.0 pali 14l benzyny na 100km, tata ma firmę, robi bardzo dużo km, założenie gazu, zwróciło mu się w ciągu kilku miesięcy, nie pamiętam ile, nie będę zmyślał, ale bardzo krótko. Obecnie autko jeździ tak samo jak na benzynie, nie ma różnicy w mocy, pali, uwaga! 12l gazu. Co roku robimy tylko regulacje gazu i można śmigać. Na gazie jest zrobione ok 150tyś km. Przez cały ten czas użytkowania była tylko do zrobienia uszczelka pod głowicą. Nie wiem ile to może mieć wspólnego z gazem, ale było do zrobienia. Nawet jakby przez gaz to było, to są to grosze. Koszt instalacji 2,5tyś. Serwisowanie tego rocznie wychodzi ok 500zł, powiedzmy.

Dobrze liczę?

150000km / 100km X 14Litrów X 5 zł = 105000 tyś
150000km/ 100km X 12 Litrów gazu X 2,50 zł = 52500 + 2500 zł za instalacje + 2 tyś za 4 lata eksploatacji, powiedzmy, że wyjdzie ok 60tyś razem, jest różnica co nie? Prawie o połowę taniej! :mrgreen:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
preston i <3 your bmw ;D te chce taka :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
seku145 pisze:
DrivterGSI1 pisze:

Tylko chodzi mi o to,że połowa nastolatków mówi ,że nie kupi mniejszego silnika niż 2.0 bo mniejszy to wiocha..Tak a jak przyjdzie co do czego to kupią 1.3 albo 1.4..

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

DrivterGSI1, Gdybym nie miał gazu w aucie, to więcej niż 1.2 pojemności nie biorę, ew starego poczciewego diesla VW i Skody, bez doładowania itp. Tam spalanie wynosiło ok 5 litrów. Tylko słabe to było dosyć, nawet te 1.9D.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 13:31 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 79  Następna