Dzisiaj jest 26 lut 2025, 15:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć. Mam problem z moją vivką. Otóż jest ona z 2005 roku i żałożony jest taki setup:
- wydech tecnigas TREK w chromie
- wariator doppler ( jak ją kupiłem to już był )
- rolki 5,5g
- sprzęgło Top Racing to średnie, nie pamiętam całej nazwy
- sprężyna Stage6 Medium
- dzwon sprzęgła Stage6 Wing cooler

Reszta seria. Wszystko jest w dobrym stanie, nic nie zużyte. I właśnie tu tkwi problem że ruszając z miejsca jest dobrze tak do 50 km/h. Potem jest brak mocy, obroty spadają i nie może się rozpędzić tak do 65 km/h. Po przekroczeniu tej granicy znowu silnik się wkręca i tak ciśnie do 75 km/h. I teraz pytanie jak to zrobić żeby tego nie było bo jak jadę we dwie osoby to w ogóle nie jedzie więcej niż 50 i czasami jak jadę z pełną prędkością i zwolnię to nie chce się znowu rozpędzić. Bardzo mi zależy aby mi ktoś pomógł bo nie chce wydawać kasy w bołoto na nową sprężyne i rolki. Mam jeszcze w garażu sprężyne Top Racing +22% i na niej jest tak samo. Proszę o szybkie odp. bo jestem na forum nowy i zależy mi no zrobieniu skuterka

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
lukasz12399, a jaką masz dysze ?
Moze regulacja gaźnika...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wydaje mi sie ze to wina wariatora ze zle przeklada.. ale najpierw sprobuj wyregulowac gaznik bo moze zle daje dawke przy wyzszych obrotach a jak nie da rady to twardsza centralka i lekko lzejsze rolki... i ewentualnie juz dac miekka sprezyne pokroju hebo50 i do tego lekkie rolki kolo 5 - 6 gr

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Dysze nie wiem jaką mam napewno serię ale gaźnik jest bardzo dobrze wyregulowany.
Bawiłem się znim przez jakiś tydzień i regulowałem go od początku i teraz chodzi bardzo dobrze. Tak w ogóle to założyłem sprężyne Top Racing +30% wieczorem bo kolega mi przyniósł nową do Peugeota i mogę powiedzieć że trochę gorzej się zbiera ale za to praktycznie nie ma muła i jak odejmę gazu byle z jakich obrotów to szybko się wkręca tylko że leci jakieś 70 km/h i zbytnio nie chce więcej. I dlatego chciałbym żeby miał lepsze odejście tak jak na medium lub +22% ale żeby nie miał tego jebanego muła noi żeby Vmax tak ok. 75 na prostej. I właśnie nie wiem co zrobić.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
daj miekka sprezyne i lekkie rolki powinno byc okej ;) a jak nie masz miekkiej to daj do tej topa 30 ciezsze rolki

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
To znaczy gdzieś bliżej orginalnych np. 8.5? bo takie gdzieś może bym miał.
Chciałbym się jeszcze zapytać w sprawie wariatora. Otóż gdy go składałem na początku zakupu skutera (bo poprzedni właściciel żle go przykręcił i mi się na drugi dzień odkręcił) to pogubiłem gdzieś podkładki i musiałem dorabiać. Noi właśnie jak składam wario to zakładam go razem z tulejką na wał a póżniej musze dać podkładkę dystansową bardzo grubą (gdzieś 3mm) i dopiero przeciwtalerz i zakręcam to nakrętką. I właśnie chodzi o to czy dobrze jest to skręcone, czy gdzieś indziej powinny być podkładki bo taka długość musi być jeżeli chce odpalać z kopniaka. Jeżeli ktoś zna grubości swoich podkładek i tulejki to bardzo proszę o odpowiedź.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
lukasz12399, ja nie daje wgl podkładek i żaden z moich kumpli tez ich nie ma... mozliwe ze to przez to maasz tez mula bo wkladanie podkladek znaczaco wplywa na regulacje napedu

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja jakbym nie dał podkładki dystansowej nigdzie to przy kopaniu wcale kopniak by nie dochodził do nakrętki i talerza. Mogę tylko spróbować dać tą podkładkę za talerzem czyli między nim a nakrętką i wtedy zobaczyć. Może to nie jest wario do vivki i ta tulejka jest za krótka bo inaczej nie umiem tego wytłumaczyć.

Tytuł:
*

Pojazd:
W końcu zrobiłem tak że odkręciłem wario i dałem ten dystans przed założeniem tulejki z wariatorem. Wyszło tak że rusza z niskich obrotów potem do 20 ma wyższe, dostaje muła do 25 a później ciągnie równo do 70. Więc myslę że wrócę do sprężyny stage6 i zobaczymy efekt.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]