Dzisiaj jest 18 lip 2025, 5:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam

Mam keeway matrix z 2005 roku i gdy go rozgrzeje to jak przytrzymuje hamulec i daje gazu to czuć że ma moc i jak puszcze hamulec to od razu rusza(i ma przyspieszenie) ale po dłuższej jeździe gdy staje w miejscu daje gazu i trzymam hamulec to on w ogóle mocy nie ma a jak puszcze to najpierw chwile zamula i to ostro a za chwile się rozpędza tak jak normalnie

i tu moje pytanie czym to jest spowodowane ?? coś jest uszkodzone ??

Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 21:24 przez mdbeyk, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jest to spowodowane nagrzewaniem sie sprzęgła i dzwonu szprzęgła. Również centralka traci swoje właściwości po dluższej jeździe jak jest gorąca.

Keeway <3
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 58&start=0
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
na innym forum jeden z użytkowników napisał mi "zaworen regulationen się kłanionen :D" co z tego można wywnioskować ??

-------------

to co w takim razie mam zrobić ? wymienić sprzęgło i po kłopocie czy nie tylko ?? bo specem od skuterów to ja nie jestem

Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 22:37 przez mdbeyk, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
hahaha :D chyba chodzi o to że regulacja sie kłania :) ale to nie jest tego wina :D

Keeway <3
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 58&start=0
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
no i to co w takim razie mam zrobić ? wymienić sprzęgło i po kłopocie czy nie tylko ?? jakbyś mógł jakoś doradzić co zrobić

Tytuł:
*

Pojazd:
a tak poza tym opłaca się wkładać cylek 70cc ? bo kumpel wsadził do keeway hurricane i odrazu my przyspieszenie wskoczyło bez dotarcia

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
zaworen regulationen się kłanionen

Trzeba wyregulować zawory ale pozdrawiam tego Pana/Panią jeżeli mi w 2t znajdzie zawory -.-

Cytuj:
a tak poza tym opłaca się wkładać cylek 70cc ? bo kumpel wsadził do keeway hurricane i odrazu my przyspieszenie wskoczyło bez dotarcia

Na pewno opłaca się ale nie chiński tylko np: StreetRace itp Ale do cylka lepiej kupić wydech,wario itp bo wtedy będzie jeszcze większa rakieta :)[/quote]

Ostatnio zmieniony 06 sie 2011, 7:51 przez Logit3ch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
jeżeli chodzi o mulenie to tylko i wyłącznie napęd i ssanie wchodzi w grę :P gdy masz zimny silnik to załącza się ssanie i wtedy masz bogatszą mieszankę, czyli silnik jest dużo mocniejszy. Druga sprawa to seryjny napęd, kiepskiej jakości.... Wiem jak jest u mnie na początku dam trochę gazu i już rwie na trawie czy piasku, a gdy pochodzi z 5 mini już ma muła... Jeżeli chcesz żeby nie było tego muła to wrzuć sprężynki hebo niebieskie, rolki 4.5 grama i centralke hebo czarną(+50%) i wtedy będzie ładnie rwał bez mułów :D ale też zużycie części napędu będzie większe... Także jakbyś się chciał bawić w tun to jedna część ciągnie za sobą drugą część i wychodzą fajne sumy za to wszystko :P

Tytuł:
*

Pojazd:
u mnie jak i u kumpla który też ma Keewaya to trzeba początkowo skuter rozgrzać 5-10 min bo ma strasznego muła ale jak się go rozgrzeje to potem ma tak jak powinien mieć dobre przyspieszenie a jak ja pojeżdżę z 30-60min to wtedy ma muł przy stracie ale to straszny i skuter cały drży jakby wibracje miał

Tytuł:
*

Pojazd:
może też po rozgrzaniu tłok puchnąć warto na to zwrócić uwagę

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]