Dzisiaj jest 25 lut 2025, 16:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, Azamat, wdg was jesli astra np.F to gowno to chyba nigdy takowa nie jezdziliscie ;) mam astre F 1.8 16V seryjnie 116 koni bez problemu kreci baczki dodatkowo kubelkowe fotele swietnie trzymaja :cool: z astra nie mialem zadnych problemow tylko uszczelka pod glowica ale to chyba normalne sprawy :lol:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1462863#1462863 [glow=indigo]<----projekt sendzia WBIJAC ,UPY,POLERKI,TUNING!!!!![/glow]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No u dziadek raz wymieniał akumulator bo chciał, chociaż w serwisie mówili, że nadal jest okay, no i teraz wydech brzęczy. A i pamiętam, że kiedyś pasek piszczał. Czyli tanie sprawy. Silnik ma 1.6 i ładnie ciśnie.

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
astra ogl fajny samochodzik wygodny wmiare :)przyjemnie sie prowadzi moc tez niczego sobie ja wczoraj przepalilem sportowy wydech :( :P ale dobra astra fajny wozik na pierwszy raz mam na sprzedaz astre ;)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1462863#1462863 [glow=indigo]<----projekt sendzia WBIJAC ,UPY,POLERKI,TUNING!!!!![/glow]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
, u nas jest dziwna moda, że lepiej kupić stare zajeżdżone Audi czy VW a nie jakiś nowy z salonu bo wiadomo "lepiej mieć stare audi niż nową dacię z salonu"

Z tym się akurat nie zgodze, bo przejedź się takim zadbanym audi a przejedź się nowym z salonu loganem. Wykonanie to po pierwsze, leci tandetą aż miło, prestiż to po drugie, a po trzecie to ciekawe co będzie z tym samochdoem jak się gwarancja skończy - na temat daewoo już się wypowiedziałem.

mati7374 pisze:
esli astra np.F to gowno to chyba nigdy takowa nie jezdziliscie

Kumpel ma tą Bertone w dodatku zdłubaną na 160km i ciągle coś mu się psuje, mimo żek upił bezwypadek za grubą kase z pełnym przebiegiem(kupił z salonu z tego co pamiętam)
i nie dość że stoi w miejscu w porównaniu do BB3 to jeszcze w środku plastiki jak w matizie.

mati7374 pisze:
116 koni bez problemu kreci baczki

tutaj to mnie ROZJEBAŁEŚ człowieku :mrgreen: rozumiem że na wstecznym i odwrotnie w fwd też się da kręcić, ale to jest tandeta i robienie wioski a nie popis

mati7374 pisze:
dodatkowo kubelkowe fotele swietnie trzymaja

Jak tamto coś nazywasz kubełkami to co drugi samochód je ma :mrgreen: przecież tam lata się po całym samochodzie na zakrętach..

mati7374 pisze:
tylko uszczelka pod glowica ale to chyba normalne sprawy

Ahaha to chyba jak na opla i vw - w hondzie prędzej ci tłok z silnika wyskoczy albo odleci z mocowań niż uszczelka padnie... Widać gdzie oszczędzają na kosztach.

Sendzia pisze:
Silnik ma 1.6 i ładnie ciśnie.

Jak te 70 czy tam 100 koni ładnie ciśnie to ty chyba niczym normalnym nie jeździłeś :D Te silniki to totalna porażka jedyny dobry oplowski który gdyby się nie psuł byłby ok to C20 150km inne nie dość że jakeiś zamulone przez fabryke to jeszcze skrzynie masakrycznie długie.

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Preston, może i zadbanym, ale spójrz w jakim stanie jeżdżą u nas samochody 90% stwarza zagrożenie na drodze, ale co z tego mam Audi i to TDI a za 7-8tyś ciężko jest kupić Audi w dobrym stanie(fakt są, ale nie dużo) jak mam kupić skarbonkę to wolę Logana, który jednak dłużej pojeździ

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Preston, Czemu mój tata mówi, że części i serwisowanie japończyka jest droższe niż VW czy Skody? Ma rację?

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam Isuzu Trooper-a jest to podobno najstarsza firma japońska i jeździ do tej pory ,dopiero po przebiegu 250tyś km przeszedł pierwszy remont ,to mówi samo o sobie ;) ,wydaje mi się,żę ma racje a w dodatku w tych starszych modelach bo wtedy nie produkowali tylu rzeczy ,żeby na magazynie leżało . A vw i skoda to jest tego pełno ,czy na szrotach to zawsze się znajdzie.

ps. Trooper jest z 91r.

Obrazek

"Przy 180 trudno zobaczyć 40 na znaku" xd
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1132863#1132863 <= WBIJAĆ

Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, 18:38 przez macieklol, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz co fakt japończyka drożej serwisujesz niż VW np. naprawy Corolli są droższe od Passata, ale winna jest temu niezawodność japońskich samochodów (odsyłam do raportów TUV!) więc np. taka Toyota czy Mitsubishi nie zarobi tyle na częściach co Volkswagen gdyż po prostu mniej się psują, ale koszty przeglądów są już zbliżone

Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, 18:40 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
Preston, Czemu mój tata mówi, że części i serwisowanie japończyka jest droższe niż VW czy Skody? Ma rację?

Serwis jest droższy ale pierdoły typu pompa wody, elektryka czy jakieś głupie plastiki w środku psują się dużo rzadziej, wykonanie japońców jest dużo lepsze(nie mówie tu o jakości materiałów tylko o jakości montażu i spasowaniu) poza tym do toyot, hond jest od zajebania części z anglików na dodatek w kolorze. Dla mnie i większości rodziny japońce są lepsze zarówno jako dupowozy jak i sportowe furmanki - jedyna słuszna niemiecka marka to BMW i Mercedes reszta to raczej przereklamowane przeciętniaki.

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Preston, Civic V 1.4 czy E36 1.8 ? :D

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston Ja rozumiem, że ty w garażu masz m3 , w drugim m5 a w trzecim Ferrari, a autem poniżej 200 koni nie możesz pokazać się na mieście, ale dla mnie jako dla początkującego kierowcy 100-130 koni będzie aż nadto - szczególnie, że ja nie jestem bezpieczny na drodze ani dla siebie ani dla innych użytkowników. I ta Astra jak na kilkunastoletni , miejski samochód radzi sobie całkiem kozacko a to , że ty do stania w korkach warszawskich potrzebujesz 300 koni to już nie mój problem. Do Warszawy to trochę podłubany maluch jest wystarczający, byle się szybko rozpędził do 80. Seicento to jest już wymiatacz. No ale wieczorem jak jest pusto na drogach albo o 5 rano to 160 się lata ;) Ale to i tak Charade się do tyle rozpędzi, Sei zresztą też.

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 16:40 przez Sendzia, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, Dla mnie civik lepsza , bo e36 to prawie wszyscy młodzi mają :) i chodzi tutaj o spalanie szczególnie :) a ja kurde na 18 dostanę od ojca isuzu trooper 2.8tdi , to pali około 10l ropy.

Obrazek

"Przy 180 trudno zobaczyć 40 na znaku" xd
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1132863#1132863 <= WBIJAĆ

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
Preston, Civic V 1.4 czy E36 1.8 ? :D

E36 IS czy 8v ? Zależy jaki budżet i jakie konkretne egzemplarze (wiadomo każdy w danym kolorze, felunku,stanie i wyposażeniu może robić całkiem inne wrażenie) ale ja osobiście mimo wszystko wybrał bym EG5.

Sendzia pisze:
Ja rozumiem, że ty w garażu masz m3 , w drugim m5 a w trzecim Ferrari

Tekst w ogóle nie na miejscu. Odwiedź nasze samochody to sam się dowiesz.

Sendzia pisze:
a autem poniżej 200 koni nie możesz pokazać się na mieście

Przepraszam cię bardzo ale zdarza mi się jeździć i 60 konnymi samochodami i robię to bez jakiegoś większego wstydu choć fakt, wolałbym się wozić non stop Preludą.

Sendzia pisze:
le dla mnie jako dla początkującego kierowcy 100-130 koni będzie aż nadto

Jeżdze już 2 lata i przerobiłem sporo samochodów... Z mocniejszych były Trans am 5.7,
Accord 7 type - r, prelude 2.2 ,E34 3.5 , s8 no i krótko E38 4.4 także moje doświadczenie nie jest poparte byle gównianą przejażdzką golfem vr6 czy innym przelatanym modelem.

Sendzia pisze:
ta Astra jak na kilkunastoletni , miejski samochód radzi sobie całkiem kozacko a to

Nie porównuje do jakichś cholera wie mocnych samochodów tylko analogicznie do golfa mk3 1.8 którego obecnie ma moja starsza - wierz mi astra jest dużo wolniejsza.

Sendzia pisze:
ty do stania w korkach warszawskich potrzebujesz 300 koni

Sendzia pisze:
Do Warszawy to trochę podłubany maluch jest wystarczający

Coś ty się tak uparł tej warszawy ? Nawet tam nie mieszkam tylko studiuje.

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakiś czas temu też myślałem, że 100 koni mi będzie starczyło teraz jednak wiem, że to za mało więc gadki, że 100-130 koni starczy to są mocno naciągane chyba, że ktoś jeździ mało dynamicznie oraz rzadko stosuje sportową jazdę w moim przypadku jednak taka moc nie jest wystarczająca (a ze 30tyś km od zrobienia prawka zrobiłem plus ze 3-4 zanim zrobiłem prawko) więc jakieś umiejętności i doświadczenie jest dopiero (może to nie to co po 300tyś km, ale jakieś mam) i nie ma co mówić "oo 80 koni mi starczy w zupełności" bo przyjdzie czas gdy wykorzystamy limity samochodu i to będzie po prostu za mało będzie chciało się więcej szybciej mocniej no chyba, że jesteś kierowcą w typie "niedzielnego kierowcy" lub dziewczyną to się zgodzę, ale mało który chłopak nie lubi dać po garach i poszaleć gdzieś na winklach

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie Był czas że śmigałem cały dzień kumpla EVO 8 wystrojone na prawie 440km ... jazda wyśmienita choć pod koniec dnia już mocy brakowało.. A jak wsiadłem w prelude (wtedy 2.2 miałem) to już w ogóle muł xD

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Preston pisze:
Zależy jaki budżet i jakie konkretne egzemplarze (wiadomo każdy w danym kolorze, felunku,stanie i wyposażeniu może robić całkiem inne wrażenie) ale ja osobiście mimo wszystko wybrał bym EG5.

Budżet 5-6tyś. O spalanie nie chodzi. Jak chodzi o E36 to w pełni seryjną, tylko z felgą. Żadnych wieśniackich manewrów :)

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dla mnie idealna E36 to ta z filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=wIm-cvZmzYg&hd=1

http://raceism.pl/index.php/pl/pages/br ... -carbon-ka

I w tym rzecz - za tą kase znajdziesz już 5 gena z pełną elektryką, i nawet silnik jakiś lepszy. E36 będzie gołę - dlatego u mnie odpada.

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Preston, Ale mam wrażenie, że komfort jazdy będzie lepszy w E36. W sumie, autko większe itp. A gołe? Taki standard, typu elektryczne i centralny byle by miało. Klimą nie pogardzę.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Budżet 5-6tyś? To znaczy, że ktoś albo ma rozum i poszuka czegoś w miarę nowego albo kupi golfa

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR, wuyposażenie to może mieć ale felg czy jakichś dodatków się nie spodziewaj. Stan też raczej podpadnięty - po prostu nie ta półka cenowa.

Razor, nie każdy musi jeździć nową puszką jak ty :twisted: Dla mnie bezsensu jest wydawać taką kase za tak mały samochód, jak ma byc mały i oszczędny to po co dawać xxx więcej za jego zakup a potem tracić ? Nie widzę sensu.

^^

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna