otoz tak koleszka ma ludixa czy jak to sie tam pisze i jest mega muł. do 30-40 jest ogien a potem to tak jakby paliwa nie dostawal. dodam ze wczesniej ten skuter szedl lekko 100 licznikowe. wywalilem z niego gaznik, wyglada na jakis chinski, wrzucilem dellorto 14 i ejst tak jak powyzej. na starym gazniku ledwo co zapalal (wogole brak tam regulacji na iglicy i chyba skladu mieszanki tez). membrany sa ok. filtr powietrza wyprany, kompresja w cylindrze wzorowa, pasek w przekladni ok. ja juz nie wiem co to moze byc moze cos podpowiecie ;p
a i wogole to chyba w pezotach to szly verticale silniki, a tam to wyglada jakby horizontal to byl. wiec ja juz nie wiem. skuter sprowadzony z francji jakis czas temu, w papierach jakis tam jest wpisane ze mial wymiane silnika na nowy. i tak wlasnie rozkminiam czy ktos tam przypadkiem nie wrzocil nowej orginalnej podroby min hor prosto z chin.
jeszcze bym zapomnial jak odkrecilem pokrywe przekladni to ofc wszystko sie swieci tylko dzwon tak leciutko przepalony, moze sie juz sprzeglo konczy.
|