Dzisiaj jest 10 cze 2025, 21:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam Serdecznie, postanowiłem założyć nowy post ponieważ mam jeszcze jeden problem a w zasadzie to trzy. A wiec tak:

1. Gdy jadę przykładowo 25 km/h na wolnych obrotach, skuter nagle jakby zaczyna się dusić i gaśnie chyba że uprzednio wcześniej dodam dużo gazu skuter przyśpiesza jest ok, problem przy wyższych prędkościach znika.

2. Jadąc od 40-45 km/h słychać po stronie napędu jakieś zgrzytanie, nie umiem tego dokładnie opisać. Po przekroczeniu 45km/h problem tego dziwnego odgłosu ustaje. (odgłos się zwiększa lub zmniejsza podczas kręcenia manetką z tego co zauważyłem, ale gdy odpuszczę gaz przy 50 km/h i spadnie prędkość do tych 45km/h i niżej to słychać opisany powyżej problem).

3. Blokady: skuterek jedzie 55 km/h jest seryjny. Czytałem trochę i mniej więcej orientuje się gdzie są blokady ale czy po ich kompletnym zdjęciu skuter osiągnie te chociażby 70 km/h? Sprzedawca coś mówił że niby już nie ma blokad ale czy faktycznie tak jest to przekonam się dziś wieczorem jak wrócę z pracy - przysiądę do tego. Możecie mi tylko powiedzieć co trzeba zrobić oprócz blokady na wario i w filtrze powietrza? Są jakieś magiczne śrubki może w gaźniku jak w chinolach? może coś innego?

PS: skuter jest z roku 1997.

Serdeczne dzięki wszystkim za odpowiedzi i za poświęcony czas nad moim tematem. Pozdrawiam Radek.

Ostatnio zmieniony 28 sie 2011, 9:37 przez radziu797, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
3. To zależy jakie masz przełożenia. Jeżeli krótkie to do 70km/h nie dojdziesz po zdjęciu samych blokad jeżeli długie to do 70km/h powinien dochodzić. Będzie to zależało od stanu części.
2. Co do tego zgrzytania to może po prostu brzęczą Ci rolki?

Tytuł:

Pojazd:
Boostery mają krótki mi latał 75(prosta) z górki praktycznie bez różnicy

1. Pewnie regulacja gaznika, a na postoju na wolnych też się dusi?

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
*

Pojazd:
Bump: a rolki nie są z prawej strony? to brzęczenie, takie chropotanie dochodzi z lewej strony..

przemek.99: właśnie zauważyłem że na ssaniu nie ma tego objawu duszenia się, więc pewnie wystarczy wyregulować gaźnik. Na wolnych nie dusi sie Przemku. (duszenie pojawia się po dłuższej chwili jak się jedzie na lekko odkręconej manetce)

PS: jakie mieliście blokady u Was w boosterach?

Tytuł:

Pojazd:
Ja kupiłem używkę zero blokad :P

Rolki z prawej strony? zależy jak na to patrzysz :D Rolki masz po lewej stronie skutera (przekładania) i stojąc przodem do przekładni po lewej stronie :) Po prawo jest sprzęgło z dzwonem :)

Inaczej mówiąc rolki (wariator) są na wale :)

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
*

Pojazd:
jasne jasne sam się zakręciłem o to mi chodziło. Teraz jeszcze słyszę stukanie z wariatora ;/ może mi ktoś powiedzieć o co kaman? ew. jeżeli coś jest z przekładnia to może zblokować koło podczas jazdy, lub sam wariator jak stanie, odkręci się? :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]