Dzisiaj jest 25 lut 2025, 11:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kupiłem moto jakiś miesiąc temu i teraz chciałbym go sprzedać. Słyszałem coś o jakiś podatkach czy coś takiego i mówili mi że musze poczekać 6 miesięcy żeby tego nie płacić .
Powie mi ktoś jak z tym jest? :> Czy moge normalnie sprzedać teraz moto ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Jeśli sprzedaż z zyskiem to od tego zysku będziesz musiał zapłacić podatek.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak jest coś takiego nazywa się to podatek odwzbogacenia

jak zmieniasz motocykle lub samochody w mniej niż pół roku to niestety ale trzeba takie coś płacić

ile ?

tego nie wiem :wink:

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
Jeżeli pojazd posiadasz mniej niż 6 miesięcy i chcesz sprzedać z zyskiem płacisz podatek (wzbogacenie) 19% wartości pojazdu. Tyle na ten temat.

Live for the moment...
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja pracuję w administracji samorządowej, mam zajebiste zobowiązania i obowiązki (odpowiedzialność nawet pod groźbą kary więzienia) a ile mi płacą? 1300zł na rękę a brutto mam 1900zł- czyli 600zł idzie w pizdu.

ZUS- chory system, nie odkładam na siebie swoich pieniędzy a idą one na obecnych emerytów. To jest normalne?

Służba zdrowia- pół roku na jakieś badanie trzeba czekać a prywatnie to od ręki. Paranoja.

Do tego jakieś składki chorobowe dochodzą itp, nie mam wykazu przed sobą na co idzie moja wypłata więc nie będę kłamał.

Tak nas urządzili rządzący w Polsce (czyli pOSŁY). Podatek od fajek jest wręcz komiczny (11zł za paczkę to coś nie halo), cena benzyny- szkoda gadać. Szkoda że moje pobory nie wzrastają proporcjonalnie do podwyższanych cen.
Także jebie ten chory system i kraj, i tak debile będą głosować na PO a to dzięki nim podwyższyli podatki. Kończę studia i wyjeżdżam do Niemiec, nie mam zamiaru mieszkać wśród idiotów i pegierusów którzy myślą, że tak to musi być.

Obrazek

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
czarekcw pisze:
Ja pracuję w administracji samorządowej, mam zajebiste zobowiązania i obowiązki (odpowiedzialność nawet pod groźbą kary więzienia) a ile mi płacą? 1300zł na rękę a brutto mam 1900zł- czyli 600zł idzie w pizdu.

Szkoda gadać. Tak samo jak na budowie, kiedyś wujek pracował zarabiał 1900 na rękę, a teraz brat wyjechał do Holandii i zarabia 20tyś z palcem w dupie. 3 miesiące pracował na wysokości, no to było trochę roboty, ale potem się przenieśli na stadion i 4 miesiące się opierdzielali, bo roboty nie było. Wiadomo na budowie to lekko nie będzie no, ale przynajmniej jakieś wynagrodzenie jest za to, anie w Polsce się narobisz jak głupi a gów** dostaniesz...

Live for the moment...
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Popieram twoje zdanie mimo iż usunąłem post na który odpowiedziałeś.

Myślę że gdy inni czytający to forum trochę podrosną także zrozumieja w jak chorym systemie żyją, jak bardzo to popieprzony kraj. Tutaj legalnie niczego się nie dorobisz bo już na starcie zedrą z ciebie ile się da. Mówię o przedsiębiorstwach rozwijających sie.

Prawo tutaj jest wrecz popieprzone. Banalny przykład: zwykłe wyrejestrowanie samochodu. Nie dość że K musisz płacić oc nawet jesli samochód stoi bez przeglądu czyli teoretycznie nie porusza się to gdy zechcesz się go pozbyć.. musisz zapłacić baranowi który wyda ci stosowny swistek z wielką łaską. Do wszystkiego dochodzi inny baran w urzędzie który również zrobi łaskę kasując pojazd. Jednym słowem jesli wszystko ma być legalne.. oddajesz samochód za frajer dopłacając do całego interesu. Legalne pozostawienie sobie jako dawca czesci KAŻDEGO pojazdu mechanicznego? Tylko w przypadku jesli jesteś wlascicielem stacji demontażu i masz zezwolenia.

PS. Mam nadzieję że znajdę dobrą pracę za granicą..
EDT: W holandii zwykły śmieciarz zarabia 6k miesiecznie. Mamy z chłopakami plany na warsztat w holandii, od strony prawne wszystko mamy już obeznane. Płacą jak wariaci za mechaników. Problem w tym że nie każdy chce zostawić rodzinę..

Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 22:58 przez yasiek, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=5zjgVTA3N68

Zachęcam do obejrzenia, temat: CENY PALIW. Szczera prawda

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]