Dzisiaj jest 23 lis 2024, 17:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Zamierzam kupic chinskiego crossa 250 marki Loncin. Chce sobie troche poszalec po lasach i polach za niewielka kase. Co o tym myslicie? Oplaca sie takie cos kupic? :

http://allegro.pl/duzy-cross-250cc-moc- ... 37693.html

; **

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Hmm co by tu powiedzieć niestety jest to chińskie i zależy na jaki egzemplarz trafisz niektóre są takie, że moga Ci sie popsuć po tygodniu jazdy, a inne są takie, że ludzie jeżdżą nimi ponad rok i nadal działają . Ogólnie te crossy są bardzo mocne i kopa to ma ; > . Ja bym polecał kupić coś starszego i używanego chociaż jednak markowego :)

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiem tak silnik jest nie do zajechania kumpel miał 110cc 4 biegi ;) to powiem tak ze stożkiem dobrą regulacją gaźnika i przerobionym wydechem akrapovic miało petarde ;) a

szymon113 pisze:
spróbuj jeszcze tym programem od sony ericssona przelecieć telefon, może wtedy wstanie

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
miałem 125ccm, pojeździłem pół roku i chodził jak nowy, ogólnie fajna maszyna ale nie kupuj 250ccm, max 200ccm, bo rama nie wytrzymuje mocy, jaką generuje 250ccm i ciągle się coś odje*uje :mrgreen: ogólnie silniki nie do zajechania, gorzej z ramą, napędem a o zawieszeniu już nie wspomnę, bo widelec hydrauliczny w 125ccm to była katastrofa, lepiej się rowerem po dziurach jeździło, ale te większę pojemności mają upside-down więc nie powinno być źle :roll:

pozdro

Cytuj:
10cm/10cm to metr kwadratowy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Matrix LC
znajomy ma 125, 4biegowy <oczywiscie 4t> we 2 super jezdzilo <tyle ze nie wygodnie ;f> samemu z gazu na 1 rwie na kolo mieli do 3 biegu. Ogolem powiem ze chinczyki silniki te w crossach robia baaardzo dobrze. 250 bedzie zrywala z kapci :)

Hebo Manston Replica
Stage6 Pro Replica <niedługo C21>
Wał Top Racing Evo NG
Polini Speed Controll
Polini For Race 3g
Tec CNC
Tec Black Edition 21
Polini Air Box
Malossi X-Special
<zawór> Polini Evolution
<króciec>Polini 21mm

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Lepiej kup używane Diabolini bo to też chińczyk ale przynajmniej ten z lepszych. To co pokazałeś to nie dość że do .... podobne to jeszcze z gówno-litu zrobione.

Coś takiego np. http://allegro.pl/cross-250-xmotos-diab ... 99342.html

Pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiecie, nowe to nowe kolega mial 125ccm i jezdzil 3 lata. KAT bez przerwy opona co miesiac nowa. Jedyne co to iskrownik+magneto zmienil. Crossa kupie na pewno ale pozniej. Mysle kupic na wiosne nowego albo uzywke w zimie zeby zdazyc zrobic jeszcze kilka poprawek do wiosny. Ten co podalem w linku mi sie podoba ; D

; **

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakieś 10 - 15 cm skok zawieszenia z przodu, wiesz w co się pchasz ?? Skuter typu BWS ma tyle albo i więcej. Do jazdy po ogródku czy łące to może i się nadaje. Licz się też z tym że tego typu motor to jest pewna strata bo sprzedać to potem chodź za połowę ceny jest ciężko o ile się w ogóle sprzeda.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Konrad324, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To co polecicie do 2500zl zeby pojezdzic po polach, gorkach itp. tzn nie bardzo kat ze jakies bagna czy jakies okropne piachy. Chce podjechac pod srednia gorke i pojechac do sklepu. Dzwiek 250ccm 4-suwa mi sie podoba dlatego ocenilem ze to wytrzyma. 2 lata gwarancji jest. A ze sprzedaniem to jest tak ze mam brata mlodszego i i tak bym go chyba nie sprzedal. Jak cos sie popsuje, rama czy cos to dziadek ma spawarke, jest cos w silniku to sam naprawie czyba ze jakies zawory to tato ma to w najmniejszym palcu. Dajcie kilka linkow z markowymi crossami do 2500zl ktore polecacie :P

; **

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
powiem Ci tak ... mój kolega kupił dokładnie to samo , i na prawde sie zawiódł, jak do silnika bedziesz musiał ciagle wrzucać kasy...
i co najważniejsze sa w tych motorach słabe ramy..i szybko sie rozpadną... (tak jak mojemu kumplowi)

Stalker 4ever!<3 ^^ :)
HeBo ?!
Cytuj:
ałto

Cytuj:
kópie sportowy tumik do zómiko kłik cztery te

*

Pojazd:
Bird16 pisze:
Witam. Zamierzam kupic chinskiego crossa 250 marki Loncin. Chce sobie troche poszalec po lasach i polach za niewielka kase. Co o tym myslicie? Oplaca sie takie cos kupic? :

http://allegro.pl/duzy-cross-250cc-moc- ... 37693.html

Kup go i tyle. Mój kolega miał coś podobnego. Kupił go w tajemnicy przed rodzicami i garażował u mnie, ja za to mogłem sobie tym polatać. Fajny sprzęt, dobra moc, nic w tej cenie lepszego nie znajdziesz. Ktoś pisze że rama nie wytrzyma, a co będziesz tym skakać na 5 metrów? To jest chińczyk więc trzeba o niego podwójnie dbać a nie jeździć dopóki nie stanie. Gdzieś masz jakiś luz zaraz dokręcasz itp.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam w crsie moim silnik od 150 i powiem Ci ze jest szatan nie do zajechania !! A MOC !!!

Aero pisze:
KEWIN WYMIATSZ

:D

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
dokładnie, bierz zabawa jest świetna ja jeździłem na kolegi 110 to to już ładnie szło a 250 to bedzie moc tylko dbaj a nie ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bird16, nie wiem jak z 250cc ale ja mam 125cc i miota nim jak szatan. Ja slyszalem wlasnie tak jak wiekszosc mowi ze niby rama nie daje rady. Ale wydaje mi sie ze to zalezy co robisz z tym crossem. Jezeli nie bedziesz skakal nim za bardzo to bedzie dobrze. Ja swojego ujezdzam 2 albo 3 rok. Nic sie nie psuje powaznego. Jedynymi wadami jest wybijanie sie tuleji i luz, miedzy sruba a wahaczem. Druga to luzujace sie szprychy w tylnym kole ale podkrecasz i jest okey. Ogolnie polecam, silnik nie do zajechania. Ostatnio mi tylko lancuch strzelil. Ale to po ostrym paleniu lacza i meczarni.

DoMaN

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
domanty pisze:
wiekszosc mowi ze niby rama nie daje rady

wiekszosc tak mowi chociaz nigdy na takim crossie nie jechala...

Aero pisze:
KEWIN WYMIATSZ

:D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Silniki akurat tam są w miarę dobre i mocne, może KM za dużo nie mają ale ciągną od samego dołu więc mocy ci nie braknie. Kolejną rzeczą są plastiki które są twarde i kruche, bardzo szybko się łamią.

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Mialem okazje pojezdzic 125 4t, zabawka fajna ale na krotko.Raczej nie spodziewaj sie jakis wielkich szalenstw po lesie.A w tej cenie no nie masz zbyt duzego wyboru, moze jakas stara Dt80 itp

www.litwin.getphoto.pl - Fotografia sportowa:Drift,SM,Scooter,4x4

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Konrad324, plastiki sa dobre. Wywrocilem sie kilka razy i wyjechal mi z pod dupy i nic sie nie polamalo. Sam bylem zdziwiony

DoMaN

Tytuł:
*

Pojazd:
pitter0 pisze:
Mialem okazje pojezdzic 125 4t, zabawka fajna ale na krotko.Raczej nie spodziewaj sie jakis wielkich szalenstw po lesie.
Cytuj:

No jeździłeś na 125 to nawet nie ma 10 km a ta 250 robi konkretną robotę, ponad 20 km :D więc na pewno wystarczy, oczywiście do jakiegoś czasu :cool: . A że rama nie wytrzymuje mocy to fajna legenda :mrgreen:

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
konrad, same bzdury gadasz, nie widziałeś pewnie na rlu takiego crossa, nie mówiąc o jeździe :wink:

Cytuj:
sprzedać to potem chodź za połowę ceny jest ciężko o ile się w ogóle sprzeda.

dziwne, ja kupiłem za 1500zł, pojeździłem około pół roku i sprzedałem bez problemu za 1300zł :shock:

Cytuj:
A że rama nie wytrzymuje mocy to fajna legenda

kolejny cwaniaczek :lol: jakbyś mocniej szarpnął tym 250ccm to by rama w pół strzeliła :D nie mówiąc, co dzieje się z resztą ( napęd, koło tylnie itp )

mówię ci, kup sobie takiego tylko 200ccm, bo przy 250cc jest więcej grzebania niż jazdy, skoro 250cc ma taką samą ramę co 125cc a u mnie za ciekawie nie było chodź nic sie nie działo :O

Lepiej kup używane Diabolini bo to też chińczyk ale przynajmniej ten z lepszych. To co pokazałeś to nie dość że do .... podobne to jeszcze z gówno-litu zrobione.

lepiej kupić tego nowego niż to używane diabolini, jakiś nastolatek sie wyje*ał i teraz sprzedaje komuś żeby się martwił :roll:

Cytuj:
10cm/10cm to metr kwadratowy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna