Dzisiaj jest 20 mar 2025, 23:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
no ja tez go rozgrzewałem, pyrkał minimum 5 min przed jazdą :wink: Booyaka, co masz na myśli że dociera się na docelowym wydechu... ? to niby miałem docierać na pro replice i rolkach 3.5 grama ? :| Bo ja wątpie czy to by się doterło... już tak miałem z pierścieniami, bo docierałem na tym wydeszku i przegrzałem je, potem był słaby. Teraz go docierałem na serii wydechu i seryjnym napędzie z rolkami 6.6 grama... Nikogo nie woziłem ni nic do 350km, także albo to jest lipny tłok albo po prostu są lepsze i gorsze egzemplarze...

Gaźnik też był regulowany, skut był bardzo mocny, bo cylek po porcie, splanowana głowica i te sprawy... Gdy zrobiłem te 350km podwoziłem kumpla który ważył przeszło 100 kg i jechałem na max, o dziwo skut przyspieszał bardzo dobrze, prawie nie odczuwalna różnica czy samemu czy we 2. Przejechaliśmy z 5 km i nic się nie grzało ani nie słabł. Po prostu było dobrze dopóki nie założyłem pro replicy....

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 16:44 przez tiger94, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A dysz zmieniałeś po założeniu wydechu ? oO ? regulacja + dysz po zmianie wydechu wymagane

Tytuł:
seryjny gazior mam Mikuni 19mm z dyszą 67.5 które były od nowości także nie było takiej potrzeby :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mikuni seryjny 19mm ? no coś mi się nei wydaje :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Seryjnie jest mikuni 16mm !!

Zajrzyj do mojego CPI :)
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
Moge wam tyle powiedziec: yamaha aerox - przebieg 22tyś - szlif 41.50 - tłok TRJK - jakies 2 tys temu, olej za 12zł od zenka (sil oil) lane caly czas 1:45-47 zalezy ile polecialo, kompresja 9 barów, pali od kopa, 0 problemów, i olej jest za 12zł !! mam zdjecie robione 2-3 tyg temu z komprecha wiec nikt mi nie powie

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli lejesz ten półsyntetyk za 15zł z Orlenu to jest to shit jakich mało. Miałem okazję zaglądać do silnika minarelli po przejechaniu 5tyś na tym oleju. Kanały dosłownie polepione, nagaru wszędzie od groma, odrywając się uszkadzał cylinder.
tiger94 pisze:
to niby miałem docierać na pro replice i rolkach 3.5 grama ?

Tak, na pro replice. Ale po tym w jaki sposób piszesz zaczynam wątpić, że jesteś w stanie w ogóle to jako tako wyregulować, możliwe że spieprzony porting też pomaga mu się zacierać.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
Booyaka pisze:
Jeśli lejesz ten półsyntetyk za 15zł z Orlenu to jest to shit jakich mało
pół syntetyk tak ale nie z orlenu, bardzo dobry olej polecił mi go mechanik bo sam go do piły używa a piła jego kreci 13 tys obrotów i po 5 latach pracy ostrej pracy ma kompresje 9 barów

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tiger94, jak na moj to nie wina tloka tylko Twoja ze puchnie pewnie za bardzo splanowales glowice plan glowicy to najpierw obliczenia a nastepnie szlifowanie lub tokarka a nie pilnik i jedziesz ille sie da..... mieszanka paliwowo-powietrzna moglabyc zla ie o to chodzi ze skut byl mocny to nie oznacza ze jest wyregulowany :roll: porting tez mozliwe ze jes zle zrobiony a co do mielocha dobry sklep ma duzo wysylek i normalne ze ie czasem pomyli... bylo trzeba najpierw napisac jak i co i nie wierze ze nie spojrzales na puudelko czy tlok tylko odrazu zalozyles :lol: :cool:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1462863#1462863 [glow=indigo]<----projekt sendzia WBIJAC ,UPY,POLERKI,TUNING!!!!![/glow]

Tytuł:
no też się zdziwiłem co do gaziora :P ale nawet w papierach mam i pisze Mikuni PZ19, zmierzyłem średnice wewnętrzną od strony króćca i 'wuala' 19mm :P dodam że ciężko jest go wyregulować bo ciągle kapie paliwo z wydechu :P Co do tłoka to właśnie z pośpiechu nie patrzyłem na pudełko, bo wszystko eleganckie i wgl ładnie zapakowane także od razu zakładałem bez chwili namysłu :P głowice splanowałem papierami wodnymi tak jak było w temacie "zrób to sam" :P i raczej dużo tego nie sterłem :mrgreen:

No to kolejna nauczka, teraz będę docierał na pro replice, ale z jakimi rolkami? Pytanie skierowane do Booyaka, bo widzę że coś się zna na tym :P

P.S. Wszystko wyregulowane było jak najlepiej i najdokładniej, także akurat regulacja nie miała tu dużo do przyczyny puchnięcia tłoka.. jak już to albo za mało docierałem albo lałem za słaby olej tyle na temat puchnięcia tłoka :wink:

Ostatnio zmieniony 14 wrz 2011, 18:45 przez tiger94, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
co do oleju polecam ten
http://allegro.pl/mobil-1-racing-2t-mot ... 19787.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2