Dzisiaj jest 24 lis 2024, 21:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czy ja wiem, jak bite to rdzewieją. W210 rdzewieje dlatego ponieważ ma pojedyńczy ocynk.

Co do aut to ogólnie teraz to każde auto jest robione pod serwis, w większości serwisy na tym sporo zarabiają a fabryka zarabia na częściach. Stwierdzam fakty po mercedesie. Stare w124 to był samochód nie do zajechania przy 1200km wymieniłeś panewki i dalej śmigałeś a dzisiejsze stoją w serwisach które przynoszą większe dochody.

Obrazek

...:::Wszyscy z Wawy i okolic-Wbijać:::...

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2011, 23:43 przez kamilos895, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
TZRfan pisze:
Preston, Wreszcie wszedl ktos kto sie nie spuszcza nad vw.

Ale za to nad Hondą ciśnie :mrgreen:

razor99 pisze:
Preston, oj tak Alfa Romeo ma duszę

Co takiego emocjonującego jest w 145? :shock:

JaJeCkO pisze:
to w takim razie od czego sie zaczyna w mieście ??

razor99 pisze:
JaJeCkO, od mechaniki

A Ty "wieśniak" jesteś, bo od przerabiania światełek zacząłeś :mrgreen:

seku145 pisze:
Auto z duszą.. ?
Muscle car !

Albo autka amerykańskie z lat 60 :mrgreen: Czy coś. Dla mnie autka z duszą, taką naprawdę duszą, to te poniżej 1990, np Audi 80 :P

kamilos895 pisze:
Stare w124 to był samochód nie do zajechania przy 1200km wymieniłeś panewki

Rzeczywiście, nie do zajechania :lol:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
JawoR pisze:
Ale za to nad Hondą ciśnie :mrgreen:

A te stare Hondy to gorzej wykonane jak Fiaty, rdzewieją aż miło :D .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Honda civic V 1.6 vtec można za mala kasę wyrwać , zamiata ojjj.... niemiłosiernie ;p

Poza tym jak widzę twój podpis to widzę że kolega nie jeździł dobrym TDI... ;p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lasonik, osobiście mam w domu najlepszy silnik TDI czyli 1.9 o mocy 110km, podpis jest odzwierciedleniem 3/4 Polaków którzy kupują TDI a robią roczne przebiegi ok 10 tyś km (u nas robi 20 tyś km, Suzuki Grand Vitara 2.0 TD ponad 20 tyś km rocznie), więc na temat diesli mam pojęcie :) . Ja jako iż max robię 13 tyś km to kupiłem PB z prostych powodów- niższy koszt części a zawsze mogę zagazować jak ceny paliw bedą astronomiczne.
To się nazywa kalkulowanie kosztów kolego :) .

Lasonik pisze:
Honda civic V 1.6 vtec można za mala kasę wyrwać , zamiata ojjj.... niemiłosiernie ;p

Po pierwsze- rdzewiuch.
Po drugie- połowa na allegro to gorzej zwieśniaczone wozy niż BMW.
Po trzecie- mogę kupić coś z tego rocznika w ocynku i robić swapa tego silnika z angola a nie jeździć ledwo trzymającym się kupy wozem.

A się pokuszę jeszcze o ciekawe oferty takich Hond :D
http://moto.allegro.pl/honda-civic-v-ge ... 03819.html kupujemy i odśnieżamy drogi gminne :D

http://otomoto.pl/honda-civic-v-tec-spr ... 98608.html Malowanie i lexus style pasuje jak ulał

http://otomoto.pl/honda-civic-C20062115.html jak wyżej, wlaściciel ma "gust"

http://moto.allegro.pl/honda-civic-i1826757701.html To mnie najbardziej rozwaliło, mocy ma tyle co ja czyli wiele nie pali, miał hajs na tuning optyczny ale jest żyła i gaz zakłada, MASAKRA

http://moto.allegro.pl/honda-civic-1-6- ... 69898.html Mógł się do mnie zgłosić, dałbym wiadro na wydech końcowy.

Silniki Hondy nie są złe, ba są ciekawe ale to co w PL widać to tylko się pochylić i oddać hołd dla domorosłych tuningowców, a montaż LPG to całkowita profanacja i bezguście świadczące o tępocie kierowców.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2011, 0:56 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
zawsze mogę zagazować jak ceny paliw bedą astronomiczne.

To gazuj, im szybciej, tym lepiej.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

JawoR, rok przeżyję, potem wyjazd za grabanicę do roboty :D

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw, I se przywieziesz drugiego Golfa tylko, że w gazie .. Za te pieniążki zarobione na zmywaku :mrgreen:

Tak troszku tylko się nabijam :P

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

JawoR, ja tam jadę po hajs na dom, pieprzę zarabiać 1600zł na rękę i startować z kredytem na dom. Mam już doświadczenie w pracy (ogółem pracuję od 19 roku życia) więc co mi zależy, najpierw zarobię na zachodzie na jakieś mieszkanie i wtedy będę pracował w swoim zawodzie :) .

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
czarekcw, w Austrii to Touranami jeżdżą :D ale "cywilnych" VW tam też jeździ mniej niż w Polsce, ale za to w Słowenii jeździ sporo VW czyli jaki wniosek? :mrgreen: W byłych krajach bloku wschodniego (komunistycznych) VW cieszy się większą popularnością

http://www.youtube.com/watch?v=qUMRvllbbbc
Так товарищи, и общительным Фольксвагены купить

Chociaż Albania też była komunistyczna i tam każdy zamiast VW chce mieć Mercedesa :mrgreen:

JawoR, to była akurat poprawa widoczności a nie "tjuning" :D

czarekcw, oj tak masz rację polacy to kupują diesla bo myślą, że to bogactwo :mrgreen: co z tego, że jeden z drugim mało jeździ, ale ma diesla :mrgreen: teraz żaden lans mieć diesla bo co każdy głupi może kupić powoli chyba posiadanie benzyny a co dopiero hybrydy będzie bogactwem :mrgreen: sąsiad jeździ TDI do sklepu do którego z naszego "bloku" jest z 300-400m a do biedronki z 600-700m to już koszmar iść trzeba jechać i niech mi ktoś powie, że diesel do tego służy :mrgreen:

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2011, 7:56 przez razor99, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

razor99 pisze:
JawoR, to była akurat poprawa widoczności a nie "tjuning"

Ale nie zrobiłeś żadnego foto, ukazującego jak to lepiej Ci oświetla drogę, a tylko na postoju, jak to wygląda, więc pod tun optyczny można zaliczyć :mrgreen:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moi starzy też mają alfe 156 2.4 JTD i ogólnie nie zamianią tego auta na inne, od 4 lat nic w niej nie naprawialiśmy a jest już 260k nabite ponad, ale te starsze alfy też były fajne szczególnie 145 i 1.7 Boxera, tego dzięku mógłbym słuchać latami. :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
A żebyś wiedział że jeździłem tyloma autami od klasy budżetowej po klasę luksusową, od fiata po lexusa i zrobiłem tyle km, że mam pojęcia w sprawie motoryzacji więcej od ciebie. Świeżak na forum a pyskuje.

Daj spokój. Rok starszy ode mnie a zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadał. Jeździłem wieloma furami łącznie z ciężarówkami i autobusami bo na nie też mam prawko i też kawałek świata nimi zjeździłem, więc może najpierw doucz się wiedzy i praktyki a dopiero potem pisz tutaj bo faktem jest że golfa masz ładnego i piszesz że doświadczeń masz dużo a zachowujesz się jak 12 latek.

czarekcw pisze:
Wiem więcej od ciebie, ty możesz jedynie myć auto a nie użytkować z własnej kieszeni.

Ah dopiero golf 4 szczyt marzeń i świata każdy takiego chce mieć dodatkowo w dupnym silniku 1.6 który za pół roku zacznie ci brać olej jak miło (i tutaj od razu popre przykladem mieliśmy mk4 nowego z salonu i silnik po 30kkm zaczął brać olej a po 70kkm padła panewka).

czarekcw pisze:
Pozdrawiamy pseudoznawców motoryzacji.

Pseudoznawców ? Człowieku żebyś się trochę interesowal to byś wiedział że człowiek który pracuje w vtg jednak trochę wie.... :roll:

czarekcw pisze:
Weź nie piernicz głupot jak nie jeździłeś autami sięgającymi 300km i więcej, przejedź się i wtedy pisz bo szkoda mi klawiatury na lamerskie podejście do tematu.

Ah oh przejechał się pewnie raz jakimś samochodem z 190km i od razu znawca jak on to nie zjeździł wszystkich samochodów na tej ziemi... Corsą z 3.0 turbo 450 koni jeździłeś ? Lancerem evo 8 825km jeździłeś ? O patrz a mówiłeś że mam lamerskie podejście do tematu.....

czarekcw pisze:
BMW robi bdb silniki v6, chwalone za prostotę wykonania.

Kolejny popis znawstwa - bmw nigdy nie robiło silników V6 !!!

czarekcw pisze:
Po pierwsze- rdzewiuch.
Po drugie- połowa na allegro to gorzej zwieśniaczone wozy niż BMW.
Po trzecie- mogę kupić coś z tego rocznika w ocynku i robić swapa tego silnika z angola a nie jeździć ledwo trzymającym się kupy wozem.

Silniki Hondy nie są złe, ba są ciekawe ale to co w PL widać to tylko się pochylić i oddać hołd dla domorosłych tuningowców, a montaż LPG to całkowita profanacja i bezguście świadczące o tępocie kierowców.

Po pierwsze - rdzewieją ale przynajmniej nie są vw a takiej wady nie da się usunąć z auta.
Po 2 - vw nie chce mi sie nawet wymieniać........
Po 3- popatrz na golfa 3 i zdefiniuj ponownie ''rdze''. Człowieku mam na podwórku to auto i zdjecia moge ci porobic nie ma miejsca gdzie jest rdza a jakoś w hondzie tak nie jest. Zresztą ''swapa'' to pewnie sam byś i w garazu zrobil bo ty wiesz wszystko i umiesz wszystko :D Pomijając że hondy maja jako jedyne wiązke obd a nie eefc i ich silniki kręcą się na inną strone i są odwrotnie zamontowane - tak to jest realne :mrgreen:

Vw jest najpopularniejszą marką wieśniaków i debili w pl i widze że dobrze się z tym czujesz :twisted:

^^

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2011, 11:10 przez Preston, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Widze ze mamy jasnowidzow na forum :D Tak sie sklada ze auto kupilem za swoje i utrzymuje je rowniez za swoja kase.

Co do zwiesniaczonych Hond to :lol: A vw to nie ma zwiesniaczonych nie? Hahahah gdzie nie spojrzysz golf 3 na endzel ejsach,zglebiony na zderzakach :mrgreen:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Preston pisze:
Ah dopiero golf 4 szczyt marzeń i świata każdy takiego chce mieć dodatkowo w dupnym silniku 1.6 który za pół roku zacznie ci brać olej jak miło (i tutaj od razu popre przykladem mieliśmy mk4 nowego z salonu i silnik po 30kkm zaczął brać olej a po 70kkm padła panewka).

Dupny silnik? Nie powiedziałbym, akurat co innego piszą na ten temat użytkownicy z tym silnikiem, to że skrzynia biegów pada i często trzeba przepływomierz czyścić to trudno ale to jest osprzęt a nie sam silnik.

Preston pisze:
Ah oh przejechał się pewnie raz jakimś samochodem z 190km i od razu znawca jak on to nie zjeździł wszystkich samochodów na tej ziemi... Corsą z 3.0 turbo 450 koni jeździłeś ? Lancerem evo 8 825km jeździłeś ? O patrz a mówiłeś że mam lamerskie podejście do tematu.....

Mi wystarczy jak jeździłem Touaregiem 420km i BMW 330d 270km.

Preston pisze:
Kolejny popis znawstwa - bmw nigdy nie robiło silników V6 !!!

R6, ale robi silniki 6 cylindrowe.

Preston pisze:
Po pierwsze - rdzewieją ale przynajmniej nie są vw a takiej wady nie da się usunąć z auta.

No cóż, Honda V ma suwaczki zamiast pokręteł (a plastiki wewnątrz wymiatają) a VI generacja w 5d jest tak japońska że hoho. Civic zaczyna się od VII którym mógłbym jeździć.

Preston pisze:
Po 3- popatrz na golfa 3 i zdefiniuj ponownie ''rdze''. Człowieku mam na podwórku to auto i zdjecia moge ci porobic nie ma miejsca gdzie jest rdza a jakoś w hondzie tak nie jest. Zresztą ''swapa'' to pewnie sam byś i w garazu zrobil bo ty wiesz wszystko i umiesz wszystko :D Pomijając że hondy maja jako jedyne wiązke obd a nie eefc i ich silniki kręcą się na inną strone i są odwrotnie zamontowane - tak to jest realne :mrgreen:

A co ty wyskakujesz z MK3 [która jest nieudana], zobacz jak wygląda MK2 nie pukana.
Tak, pisałem post ujmując w nim, że sam robiłbym swap... Zaraz jeszcze coś wymyślisz.
Wolałbym Mazdę albo Toyotę z tych roczników a nie Hondę.

Preston pisze:
Vw jest najpopularniejszą marką wieśniaków i debili w pl i widze że dobrze się z tym czujesz :twisted:

:lol: Przykro mi że swój tok myślenia ograniczasz do swoich kolegów z podwórka.

Preston pisze:
Pseudoznawców ? Człowieku żebyś się trochę interesowal to byś wiedział że człowiek który pracuje w vtg jednak trochę wie.... :roll:

No i potrafią więcej zepsuć niż naprawić co niektórzy- co się wywyższają- że są mechanikami.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, Prosze... Nie * tyle wniose do tematu.

A Ty nie przeklinaj :) Zagwazdkowanie nic nie daje /regulamin.
/seku145

Póki dyskusja będzie prowadzona kulturalnie to temat zostanie, jak zaczną się wyzwiska, przekleństwa itd, temat wiecie gdzie leci :wink:

Obrazek
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=142770
http://www.youtube.com/watch?v=RlJe_jZ0 ... ideo_title

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2011, 14:07 przez SuzKamo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Nie powiedziałbym, akurat co innego piszą na ten temat użytkownicy z tym silnikiem,

Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :mrgreen:

czarekcw pisze:
R6, ale robi silniki 6 cylindrowe.

Co nie zmienia faktu że R6 to nie V6.

czarekcw pisze:
Honda V ma suwaczki zamiast pokręteł

Suwaczka nie urwiesz. W mk3 i pasacie ciągle mi te pokrętła odpadały albo się łamały.

czarekcw pisze:
a VI generacja w 5d jest tak japońska że hoho.

Niewiem co to znaczy ''japońska''. Dla mnie niejapoński jest tylko jazz a reszta to po prostu honda - nimi trzeba pojeździć jakiś czas żeby skumać o co tak naprawde w nich chodzi i nie bede tego tłumaczył.

czarekcw pisze:
Civic zaczyna się od VII którym mógłbym jeździć.

Buhahah najgorszy cif który wygląda jak furgonetka - widać dlatego go tak nie lubie bo przypomina golfa.

czarekcw pisze:
ograniczasz do swoich kolegów z podwórka.

Na szczęście u mnie każdy kto choć troche zna się na samochodach bądź słucha ludzi mających jakąś wiedze nie kupuje vw i opla i dzięki ci boże za to :twisted:

czarekcw pisze:
No i potrafią więcej zepsuć niż naprawić co niektórzy-

Niewiem o co ci chodzi ale pewnie to kolejny przykład z cyklu: ''wujek brata stryjka ciotki kolegi z wąchocka mówił mi...''

czarekcw pisze:
co się wywyższają- że są mechanikam

Sory ja się nigdy nie mam zamiaru wywyższać co robiłem czym jeździłem tylko dodaje to jako poparcie doświadczeniem bo mam dość ludzi którzy gadają ciągle o tym jak to np. alfa się psuje a nigdy nawet żadną nie jeździli.

SuzKamo pisze:
Preston, Prosze... Nie Pier*ol tyle wniose do tematu.

I tutaj oczywiście bronie twojego stanowiska czyli alfy(bo 10000000x wole ją od vw którego broni czarek) a ty na mnie jeszcze naskakujesz.... I co tutaj począć .. :roll:

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale wy macie problemy no ja p... od piątku chyba będę wam wszystkie notatki z wykładów przepisywał na forum bo widzę, że ostatnio każdy wie lepiej

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
razor99, norma w tego typu tematach, co nie ? ;P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Darex, niestety tak Alfa Romeo jest dobra pod warunkiem, że jest właściwie serwisowana a nie na niej się oszczędza, ale wiedzą lepiej.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 715  Następna