Kupiłem już wytiuningowany. Tylko sprzedawca okazał się oszustem, a ja się na tym nie znałem kompletnie. Wydaje mi się że to co napisane w ogłoszeniu było to prawda. Tylko że to on taki kupił.Pewnie zakatował go i mi wcisnoł. Niestety nie dojechałem na nim do domu.Pasek mi się zerwał.Po dotarciu do chaty odkręciłem dekielek, no i prawda wyszła na jaw. Ten wariator był dość wytarty, a części na nim też zniszczone,na wale zjechany gwint i uszkodzony wieloklin.Kupiłem nowy sportowy wariator, był taki sam jak ten wcześniejszy.Niestety bardzo ciężko go wsadzić na ten zjechany wieloklin, a o dokręceniu na ten gwint nie ma mowy.Bardzo proszę was o pomoc, może lepiej kupić cały jakiś dobry silnik nawet 125ccm,150ccm. Nie wiem jaki by pasował do tego motorku.Ewentualnie co mam teraz zrobić, od czego zacząć, czy wymiana wału jest trudna, jeśli trzeba wymienić. Oto treść ogłoszenia, kliknij w link
http://moto.allegro.pl/item618425416_ya ... szawa.html
Jeśli pomyliłem działe to przepraszam,skierujcie mnie na odpowiedni.Bardzo proszę o pomoc
Właśnie go rozebrałem jeszcze raz. Wygląda na to że trzeba wymienić wał.Wieloklin jest za krótki(tak zjechany). Czy da rade wymienić ten wał samemu? Gdzie znajdę jakiś opis jak to zrobić