Dzisiaj jest 11 lut 2025, 8:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Gp1 Racing, TZR 125
Witam. Zmierzam kopic xenony takie porządne za 250 zł ale nie wiem jakie. Chodzi mi żeby nie trzeba było mocować żadnych soczewek tylko porostu wsadził i żeby działało. Lampa taka jak na zdjęciu Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
podobny temat co do xenonów....

trzeba zacząć od tego, czy w ogóle montowanie xenonów/bixenonów jest warte wydania kasy, bo do tej pory nikt kto używa xenonów nie napisał, czy wypalaja one odbłysnik... a jesli tak, to trwa to bardzo szybko i w przeciągu miesiąca nasze xenony świecą gorzej niż zwykła zarówka....

po drugie musisz wiedzieć pod jaką żarówkę masz wejście w lampie (h7, h4 itd.)

a co do "250zł" za tyle i tak nie kupisz prawdziwego zestawu (nawet jeden zarnik + przetwornica) montowanego w samochodach czy tam motorach z HOMOLOGACJĄ... naogół komplety tzw. hidów zaczynają się od ok 90-100zł i tak do ok 200zł w zależności od firmy (wszystko chińskie)
znalazłem za ok 279zł niby Japońskie hidy, ale nie jestem pewien czy to tylko nie przebity napis na pudełku na Made in Japan za co biorą sobie min 150zł wiecej...

też drąże ten temat już od dłuższego czasu i jestem bardzo zainteresowany zamontowaniem w moim przypadhu bixenonów 4h hid 35W ale... ciagle czekam na inf. dot. wypalania odbłyśnika... ponoś hidy emitują jakieś tam ponad wytrzymałość odbłyśnika promieniowanie "bla bla" które wypala je... z drugiej str. taki typek napisał, że ma już bixenony u siebie i nic mu nie wypala... narazie za mało inf.

jak będziesz coś wiedział więcej daj znać. ;>

skuterowo.com -> forum -> GRUPA MAZOWIECKA
KYMCO VITALITY Sport Stream S 50 2T & Astra Classic II Twin-Port

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Civic 1.6 vti
Z tego co widzę to masz w tej lampię żarówkę H7. A co do tych zestawów HID to wszystko jest chińskie nie zależnie od ceny znaczy taki zestaw za kilka tysięcy złotych z soczewkami i innymi pierdołami jest legalny i ma homologację. Ja kupiłem MOTO KIT za 120zł pół roku temu i jestem w pełni zadowolony. Autorze ja kupowałem w tym sklepie
Kod:
www.autolight.pl

Oczywiście możesz zamontować bez soczewki, ale licz się że możesz stracić dowód rejestracyjny. Ja od pół roku jeżdżę na xenonach, ale jeszcze dowodu nie straciłem.
A co do wypalania odbłyśników to nie wiem gdzie cls_amg_63 Ty to wyczytałeś.

Tytuł:
Awatar użytkownika

A jak bym kupił ten zestaw zamiast soczewek http://www.autolight.pl/xenon-kit-motoc ... 4300k.html i zmienił wejście na H4. Na końcu żarnika jest metalowe zakończenie wiec światło będzie szło nad odbłyśnik a nie kierowcy w oczy.

Żarnik jest jeden w tym zestawie czy 2?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

W zestawie jest jeden żarnik, przetwornica i całe okablowanie ja kupiłem taki zestaw. No właśnie światło odbija się od górnej ścianki i oślepia. Ja próbowałem w ogóle wyjąć tą przesłonkę, ale było jeszcze gorzej.
EDIT: Ale dlaczego się uparłeś na H4? Przecież Ty masz żarówki H7 więc musisz kupić taki zestaw: http://www.autolight.pl/xenon-kit-motoc ... 6000k.html Lub jeśli chcesz na obie lampy to taki: http://www.autolight.pl/xenon-kit-zarow ... -slim.html
A po 2 ta lampa jest przystosowana do żarówek H7 i nie wciśniesz tam H4 chyba że być większy otwór w lampie wyciął, ale to nie opłacalne bo już możesz kupować xenony pod H7.

Ostatnio zmieniony 29 wrz 2011, 16:56 przez Matixs, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matixs, wcale sie nie uparłem tak tylko zapytałem :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Nie no spoko. Kiedy zamierzasz kupować?

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie jestem pewnien czy kupic w ogóle bo jak mi dowód zabiorą

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ej, ta akcja z zabieraniem dowodu jest bez urazy przereklamowana, ok, wiadomo jak trafisz na psa to ci zabierze, ale jak będzie normalny typ i pogadasz to przy nim zmienisz na żarówkę i po sprawie... tak samo jest przecież w samochodach.

czy h4 hid 35W 6000K nie wypali mi seryjnego odblysnika w równie seryjnej lampie??? Czy będzie świecił światłem skoncentrowanym(tak jak powinien) czy rozproszonym?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

No nie do końca ta akcja z zabieraniem dowodu jest przereklamowana. Znajomemu w ciągu 2 lat zabrali 6 razy dowód bo do samochodu wsadził xenony 6000k do zwykłej lampy. Ja do samochodu rodziców też włożyłem Bi xenony ale 4300k i już tak 1 rok jeździmy.
Nie wypali odbłyśnika. W samochodzie już rok są xenony i nic się nie dzieje ja tak samo w skuterze mam pół roku xenony i lampie nic się nie dzieje. oczywiście że jak włożysz do zwykłej lampy to światło będzie rozproszony jakbyś włożył do soczewki to wtedy będzie to lepiej wyglądało.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
to chyba zostanę przy standardowej opcji bez bixenonów, bo specjalnie soczewki nie będe montował a mam i tak żarówke 5000K

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Jak chcesz twój wybór. Ale jakbyś dobrze pokombinował przy lampie i dobrze ją ustawił to nie będzie oślepiać. Ja u siebie jak włożyłem xenony to też oślepiały, ale później dobrze ustawiłem lampę i już nie ma takiego mocnego oślepienia.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]