andrzej94 pisze:
Siema!
Koledzy mam taki problem mianowicie mam luzy na kierownicy w speedfightcie 2. Podczas chamowania słychać stuki, jak puszcze kiere to ściąga mi go na prawo. Prowdopodobnie trzeba wymienić łożyska główki ramy. Ale nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać. Proszę o pomoc kogoś kto już to robił. Mile widziane także zdjęcia. Wiem że na speedfight.pl był kiedyś taki art ale speedfight.pl już nie działą
Ściągasz plastiki wokół kierownicy + chłodnicę. Odkręcasz poziomą śrubę która znajduje się tuż pod kierownicą (śruba chyba 12stka) i zdejmujesz kierownicę. Następnie masz 3 nakrętki. Ściągasz pierwszą... 2wie kolejne będą się odkręcać razem... Jak odkręcisz wszystkie 3rzy lagi same Ci wyjdą z ramy. Podnosisz ramęi je wyciągasz. Wybijasz górny kielich z ramy. To samo robisz z dolnym który zostanie na ladze. Zakładasz nowe z tym że kielich górny trzeba troszkę podpiłować lub coś w tym stylu aby wszedł w ramę, ponieważ będzie on 1mm za szeroki. Wkładasz lagi z nowym kielichem i łożyskami do ramy... Nakładasz wszystkie nakrętki... Dokręcasz je z wyczuciem i idziesz się przejechać. Jak wszystko będzie ok to zakładasz plastiki + chłodnicę. Jak nie to dokręcasz/poluźniasz nakrętki. Z tym, że ostatnią nakrętkę trzeba dokręcić ile sił w rękach.
To tak w skrócie. Jak masz więcej pytań to pytaj na forum.