Dzisiaj jest 11 sie 2025, 17:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Jak nie masz kasy na wydech , cylinder , gaźnik , łożyska to zacznij od kupna wariatora - polecam malossi multivar, który doda ci około 8-12km/h do prędkości i odczuwalną różnicę przyśpieszenia . Nastepnie po dozbieraniu pieniędzy należało by kupić wydeszek . Po regulacji ładnie zgra się z wariatorem i będą już całkiem niezłe osiągi . Jeżeli nie będzie ci to wystarczać to zbieraj kasę i wtedy trzeba będzie kupić gaźnik najlepiej dellorto, który jest dość drogi lecz bardzo dobry oraz polecany . Po przypływie funduszy będzie spory wydatek czyli cylinder oraz łożyska . Jeżeli zdecydujesz się na części dobrych firm np

wariator malossi multivar
wydech np yasuni r, stage 6 pro ( nie replica ) lub jakiś podobny
gaźnik dellorto 19mm ewentualnie 17.5
łozyska skf
cylinder stage 6 streetrace
regulacja (spręzynki , sprzezyna , rolki )

Po tak znacznym tuningu osiągi powinny wzrosnąć do ponad 100km/h z mega przyśpieszeniem . Wątpie, że zrobisz tak obszerny tuning lecz wypisałem ci wszystko czarne na białym :)

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no tu mnie zaskocyles ,bo wszyscy mowia ze od wyechu zaczynac :) czemu nie stage pro replice, on jest ciezki w wyregolowaniu ale smiga niezle :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

kokseed, Jeżeli planujesz większy tuning polecał bym Stage 6 pro lecz nawet Replica da rade : ) .

Zależy od twoich funduszy napisałem, żeby zacząć od wariatora mi np do seri dał 10km/h więc malo zabawy bo nic nie robiłem - tylko i wyłącznie go założyłem chodzi mi o Malossi Multivara . Można od razu kupić np wydech i wariator wtedy ładnie wyregulować i będzie znaaczny wzrost osiagów .

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kolega mial multivara i pro replice lecz razem ryzlo sie i wieksze osiagi mial na seryjnym warjacie :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Toteż mówie Ci, ze wszystko zależy od regulacji . Mi do keewayowskiego silnika multivar dał 10km/h . Jeżeli do multivara dokupić np Leo Zx i wyregulować to na pewno osiągi jeszcze by się zwiększyły . Czasami nawet waga rolek mniejsza/większa o np 0.3g gra wielką różnicę . Zacznijmy od tego ile masz kasy ?

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
300zl ale przerabianie planuje na wiosne wiec bedzie cos kolo 600zl /teraz tylko tak orientacyje bo musze wiedziec ile odlozyc kasy , malossi multivar keeway za 50zl chodzi uzywany wiec git :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciekawe gdzie kupisz za 50zł multivara haha ;d . Dowaliłeś koleś teraz ; ) .

Wariator polecał bym kupić nowy , wydech można używany ponieważ wariator się zużywa a wydech trzeba jedynie odnawiać i po prostu o niego dbać - wymieniać waty , malować , polerować i takie tam . Także radził bym kupić nowy wariator ewentualnie prawie nówkę bo niektórzy kupują zrobią trochę i muszą sprzedać , pamiętaj aby kupować tylko i wyłącznie przez allegro i od znanych użytkowników których widujesz na forum , mają trochę postów itp .

Skoro teraz masz 300zł to kup wariator ew możesz kupić w sumie używany wydech jak tam sobie już chcesz

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
luknij na dzial sprzedam .... jest uzo ofert malossi multivara za max 70zl ... wiec ,a zreszta mniejsza z tym ;] niewazne ile kosztuje :) tylko chce wiedziec od cego zaczac i co kupic ;p

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2