Dzisiaj jest 07 lut 2025, 10:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
Jestem tutaj nowy . Jest to mój pierwszy post , ale proszę mnie nie lekceważyc jak to bywa na innych forach . Niestety strona " speedfight.pl " nie jest dostępna , a więc postanowiłem doradzic się was. A więc , gdy odpalę skuterek to wszystko jest super . Czasami bywa tak przy starcie , że deliaktnie trzęsie sie kierownica i później od 10-20 km/h jest dobrze . Ale po około 10 minutach jazdy , gdy ruszę strasznie drży mi kierownica i czasami cały skuter . I przez to skuter ma muła na starcie . Wygląda to tak jakbym dał np. 1/4 manetki lub 1/2 no i wtedy cala kierownica , czacha , siedzenie no wszystko się trzęsie (po dłuższej jeździe , a tak to kierownica i okolice kierownicy) . Zauważyłem , że to się trzęsie chyba przez przekładnie , ale nie jestem pewien . Czytałem również i kolega miał problem z "łożyskami główki ramy" . Gdy puszczę kierownice trzęsie mi sie i ściąga na prawą stronę .

I dlatego odnosze się do was co to może byc ? I co mam wymienic ? Pozdrawiam ! Tomek .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sunsire pisze:
Witam!
Jestem tutaj nowy . Jest to mój pierwszy post , ale proszę mnie nie lekceważyc jak to bywa na innych forach . Niestety strona " speedfight.pl " nie jest dostępna , a więc postanowiłem doradzic się was. A więc , gdy odpalę skuterek to wszystko jest super . Czasami bywa tak przy starcie , że deliaktnie trzęsie sie kierownica i później od 10-20 km/h jest dobrze . Ale po około 10 minutach jazdy , gdy ruszę strasznie drży mi kierownica i czasami cały skuter . I przez to skuter ma muła na starcie . Wygląda to tak jakbym dał np. 1/4 manetki lub 1/2 no i wtedy cala kierownica , czacha , siedzenie no wszystko się trzęsie (po dłuższej jeździe , a tak to kierownica i okolice kierownicy) . Zauważyłem , że to się trzęsie chyba przez przekładnie , ale nie jestem pewien . Czytałem również i kolega miał problem z "łożyskami główki ramy" . Gdy puszczę kierownice trzęsie mi sie i ściąga na prawą stronę .

I dlatego odnosze się do was co to może byc ? I co mam wymienic ? Pozdrawiam ! Tomek .

Krzywy dzwon sprzęgła? Mi to na to wygląda, niech się inni wypowiedzą.

[center]
Peugeot TKR Corsa 70cc 2ned ScooterCenter.de
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak dopiero w czasie jazdy to możliwe że dzwon.Tylko dobrze było by jak podpowiedział by najpierw czy coś było robione w przekładni i co.Takie zwichrowanie nie powstaje samo,to nie chińczyk.

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
90% że to dzown mam te same objawy bo mam krzywy

Tytuł:
*

Pojazd:
Skuter miał wymieniane wszystkie uszczelki , uszczelniacze , simmeringi , łożyska na wale , ssanie itp. Nie wiem czy "mechanicy" coś robili tam , ale jak na moje to może pasek źle założony? To się dzieje jak ruszam ! Ruszam startuje i jak jest 2-3 km/h to drży i normalnie wszystko się trzęsie .. A jak jade normalnie puszcze gaz i znowu manetke 1/2 wezme to normalnie jedzie.. A jak obroty zejda i sie zatrzymam i znowu ruszam to się to pojawia . Dodam , że gdy puszczę kierownice to ściąga mi na prawo i trzęsie mi się kierownica.. Pomóżcie prosze , co to może byc ..

Skoro dzwon , to jakie są objawy dokładne ..

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Lekko bije dzwon sprzęgła i zanim dobrze zasprzegli bywają takie objawy przy odpowiednim zestrojeniu przełożenia.To może znikać z czasem.

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Tytuł:
*

Pojazd:
Ej a na takim skrzywionym dzwonie mozna jezdzic czy z czasem uszkadza sie inne podzespoly?

Tytuł:
*

Pojazd:
Dziś jak jechałem - przed chwilą wróciłem z trasy , to gdy gazowałem to wszystko mi się trzęsło . Koledzy moi mówili , że to sprzęgło skrzywione . Ale gdy dziś odpaliłem skuter i jechałem to tylko tak delikatnie , że prawie czuc nie było tych drgań , ale z czasem to się powiększało . I takie problemy mam tylko z ruszaniem . Czy to napewno sprzęgło?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mycen pisze:
Lekko bije dzwon sprzęgła

Ile razy mamy Ci pisać jedno i to samo ?!

Malaguti F12 Phantom LC '04

Stage6 Sport Pro
Hebo New Performer
Hebo Racing HPC
Hebo Competition Plus
Dell'Orto 17,5mm

PolskaJazda
BikePics

Tytuł:
*

Pojazd:
Mycen pisze:
Lekko bije dzwon sprzęgła i zanim dobrze zasprzegli bywają takie objawy przy odpowiednim zestrojeniu przełożenia.To może znikać z czasem.

To kupic nowe sprzęgło czy poczekac ? Bo już nie wiem.. I jakie byście radzili sprzęgło do full serii , żeby podniesc lekko przyśpieszenie ? Bo mam jeszcze jeden problemik , że mam muła na starcie. Gdy gazuje to robi z 2-3 sekundy wchodzi na obroty , ale nie ma kopa , a pozniej jak sie zerwie to idzie jak kuna .. Czy to normalne ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]