Dzisiaj jest 04 mar 2025, 11:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Wyjąłem zobaczymy czy bd ok.

LwG

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Booyaka, nie rozumiesz mnie agencie :P.Jeśli nie masz termometru w skuterze przy LC a silnik przegrzał Ci się już raz albo dwa to cos jest nie tak prawda?Najczęściej wina przegrzewania się jest termostat,który jest zamieszczony przy otworze na ciecz w głowicy.Termostat czasami się zacina albo nie otwiera do końca co powoduje przegrzewanie się silnika,wiec dlatego najlepiej zdjąć go jeśli nie masz TERMOMETRU w skuterze.TYLE ODE MNIE NIE CHCE MI SIĘ DALEJ Z TOBĄ DYSKUTOWAĆ!

PS.mówiłem o wszystkich skuterach z LC a nie o Piaggio :twisted:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
masiu, ale jemu się skuter nie przegrzał ofermo.. :roll: jak się termostat popsuje to się kupuję drugi.. później są pretensje mam nowy cylek i go ujj strzelił a termostat miałeś nie miałem.. doucz się znawco fizyki..

stunter16, skąd wiesz że ci się przegrzewa ?! zagotował się silnik że tak twierdzisz ?
temp optymalna dla silnika to 80 - 90*C więc że Cię coś parzy to normalne :roll:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Yakuza, wiem,że mu się nie przegrzał OFERMO :twisted: Tylko pisze to co się robi gdy nie masz termometru a skuter Ci się przegrzał.Termostat jest wql nie potrzebny jeśli nie masz termometru...A i z łaski swojej przystopuj słownictwo.

Miałem termostat silnik przegrzał mi się 2 razy,a gdy go zdjąłem to od tam tej pory ani razu się nie przegrzał.PS.nie mam termometru :D.Więc PANIE YAKUZA JAPKA LEKKO MÓWIĄC :D :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 15:59 przez masiu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

masiu, idź się doucz ofermo jeśli piszesz że termostat jest nie potrzebny w każdym skuterze LC jest termometr :roll: żal mi cię... mózg ci się przegrzał i pierdo... jak matoł..

Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 19:28 przez Yakuza, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja jeżdżę panowie 3 lata bez termostatu + koleś przede mną i jakoś problemu nie ma, oczywiście zegar od temp. mam :)

Setup:
- DR evo 70
-Leo Vince ZX
- Zawór membranowy Polini
- rolki 5,6 gram polini
- przedłóżka amortyzatora TNT
- Gaźnik Tec Racing 17,5
- wał RMS Sport
- łożyska na wale Top Racing
http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/NRG/118583

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Yakuza pisze:
[ w każdym skuterze LC jest termometr

Odezwał się mądry
http://allegro.pl/piaggio-typhoon-tph-n ... 47703.html

Pokaż mi tu termometr :)

Wracając do tematu jak wyjmiesz termostat i bedzie wszystko ok to kup sobie nowy i go wsadź :) przy 50ccm możesz zatrzeć cylka przez wiecznie nie dogrzany endżin :)

Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 19:15 przez chips, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

chips, w tym nieszczęsnym liczniku masz tzw. kontrolkę temp. przy bardzo wysokiej temp. ostrzega Cię i tyle. :roll:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
no ale to nie jest termometr :)

Obrazek
http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/NRG/105979

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bez wyzwisk!
masiu, Ja Ci tutaj o rozszerzalności materiałowej czy innych sprawach kazań prawić nie będę. Ale nie masz racji, więc nie masz też tego czym podeprzeć. Współczuję tylko ludziom, którym robisz silniki. Wrzuć sobie termostat i czujnik od termometra do garnka postawionego na gazie. Termostat w pełni otwiera się dopiero chwilę przed gotowaniem a seryjny skuter utrzymuje 60-80*. Inaczej ma się sprawa, jeśli silnik jest niesprawny i próbuje się to ratować bez szukania przyczyny.
A pisanie: "Ja śmigam 15lat bez" mija się z celem, niektórzy też chwalą się ile to nie zrobili tyś na mixolu czy innym ścierwie a po rozłożeniu silnika od razu to widać. Tak samo z resztą jak tematy o seryjnych skuterach, które palą po 7l/100km.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Booyaka, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Booyaka, już się nie wytężaj bo Ci żyłka pierdzielenie.Co do silników to nie Twój interes jak robię.Powiedziałem to co powiedziałem czyli dobrze,więc mi tu nie wyskakuj ze swoją inteligencją na temat mechaniki bo szczerze mówiąc mam to głęboko w poważaniu jak reszta ludzi co tu siedzą.Pozdro koleś :twisted:

Yakuza,niedowładzie chodzący przez los upośledzony.Jesteś nie dowalony chyba z deczko mała pizde**ko:mrgreen: Nie umiesz czytać ze zrozumieniem czy co?Kolega Ci w oko trysnął i nie widzisz co jest napisane?Przeczytaj jeszcze raz mój post i pomyśl swym tępym mózgiem troszeczkę a później się do mnie odezwij :mrgreen: Pozdrawiam Cię kolego.PS.Twoje teksty mnie nie bolą typu jak ''oferma'' czy ''matoł''.

Tak jak napisałem.Ja termometru nie mam wywaliłem termostat z głowicy i ani razu od tam tej pory skuterek się nie zagrzał.A jak miałem ten termostat to 2 razy przeciągu miesiąca się przegrzał i cylek poszedł to szlifu :(

Koniec ja się już w tym temacie nie odzywam bo same psio*8y tu siedzą i się spinają przez komputerem...Nie liczac dwóch osób :D

Warn
Booyaka

Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 23:41 przez masiu, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Booyaka też ma racje jak coś jest źle to ma to jakąś przyczyne i naprawa nie polega na tym że wstawimy chłodnice od stara tylko na tym żeby znaleźć przyczyne tego grzania. Dla tego trzeba wg mnie zacząć od termostatu i go sprawdzić. Więc teoretycznie wyjąć i jezdzić bez ale to też będzie co innego bo tak masz 100% przepływu a na otwartym termostacie np. 60%
Więc wypadało by wymienić na początek termostat. Jezdzenie bez niego tez jest jakimś rozwiązaniem ale po 1 zatrzesz cylka z powodu niedogrzania po 2 zatrzesz cylka bo to wcześniejsze grzanie było np spowodowane brakiem smarowania a ty tego nie naprawiłeś ;p

dlatego kilka postów wyżej napisałem zebys jezdził bez ale i tak kupił nowy i go wsadził

Ostatnio zmieniony 15 paź 2011, 23:12 przez chips, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odnośnie tematu to ci znawcy co się wypowiedzieli że termostatu nie powinno być i wgl. bo się silniki przegrzewają to powiem wam żeby z auta też wyjęli a potem was starzy zaje***

masiu, naucz się sieroto pisać to pogadamy. nawet nie posiadasz skutera bo starzy wszystko przechlali na wino.. wpier^^^asz codziennie zeschły chleb.. chodzisz i żebrzesz po wsi..

Warn
Booyaka

Ostatnio zmieniony 16 paź 2011, 13:51 przez Yakuza, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Termostat musi być, bo silnik będzie nie dogrzany a to wpłynie na jego żywotność.

Tytuł:
*

Pojazd:
Yakuza, cwaniak w necie piz5a w Świecie.Myślisz,że te Twoje widzimisię mnie bolą?Mylisz się chłopcze :D Pozdro frędzelku :D :cool:
I nie mówię,że nie musi być termostatu tylko jak Ci się grzeje a nie masz termometru to sie go wyjmuje i kupuje nowy.CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM CZŁOWIEKU bo już mnie wkurzasz powoli z tym swoim niedowładztwem rodzinnym :roll: ...

Ostatni raz ostrzegam! Koniec tej kłótni albo się pożegnamy. I tyczy się to Was obydwóch.
Booyaka

Ostatnio zmieniony 16 paź 2011, 13:54 przez masiu, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
Piaggio lc napędza pompę wody i dozownik paskiem i on może być zerwany i to może być wina grzania się. znajdziemy go pod wariatorem.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Piaggio już zrobiony. Dzięki za pomoc

LwG

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2