Dzisiaj jest 27 lut 2025, 7:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

no więc tak

mam honde tact/dio (te same silniki) i na cylku 50ccm3 wyciągała mi 50km/h (w pełni odblokowana)

kupiłem cylek 70ccm3 dotarłem wszystko ok a prędkoś max to 55km/h :| :| :| :| :| :|

WHY ???

rolki 8,3g

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
rozkręć pokrywe przekładni i zobacz czy jest wyslizgane na wariatorze do końca . Jesli nie to musisz skrucic tulejke 1-2 mm nie pamietam
ale jesli ci tyle idze to vario blokowane mi tez sie zdawało ze mam w pełni odblokowana a vario było blokowane:D:d

Tytuł:
**

Pojazd:
na 49cc nie powinna lecieć 50km/h. miałeś nasrane w przekładni pewnie.

u mnie SXR leciało 70 przy cylindrze 49cc.

po jakimś czasie zaczęło słabnąć itp, no i taki efekt że założyłem odpowiednie parts jak napisałem temat obok. efekt - 75km/h z górki bez pytań, 65 po płaskim. jeszcze dojdzie wydech to będzie szumieć ;]

zobacz też końcówkę wydechu, ona się lubi uwalić brudem, włóż tam coś pogrzeb wydłub ten syf jeśli Ci się zebrał na końcówce (na zew, nie po stronie cylindra), nalej trochę benzyny, podobno denaturat dobrze czyści w środku też, chociaż nie próbowałem.

w dwusuwach ogółem sie potrafi wydech uwalić trochę, więc dobrze czasem zrobić mu takie "czyszczenie". u mnie wystarczyło podłubać w zwężce śrubokrętem i przelać ją od tyłu wachą, dużo lepiej brzmi i się zachowuje po tym.

150

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
W przekładni to jest wszystko ok
Tłumik był kilka dni temu czyszczony

w tym momencie rolki 6,0g !!

Aero pisze:
KEWIN WYMIATSZ

:D

Tytuł:
**

Pojazd:
hmm. jeśli (na pewno?) masz wszystko okej w przekładni, tzn czysto, świerzy pasek (mniej jak 5tyś przejechane), wario i talerz bez żlebów, żadnych blokad,

to może być jeszcze opcja że - ale tylko jeśli np. jak jest zimno to jest bardziej żwawy, a jak ciepło i jak się rozgrzeje silnik dostaje muła, oraz, jeśli dużo (4,5-5l @ miasto) pali, oraz jeśli nieraz na luzie stojąc czujesz w spalinach zapach benzyny - masz źle wyregulowany gaźnik lub rozwalone ssanie.

i się po prostu zalewa wachą ;-)

od biedy filtr powietrza jeszcze, ale tego nigdy nie zaszkodzi wyczyścić, jak się wie co się robi i nie myje go np. benzyną :-)

150

Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 22:09 przez imachine, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
ja mam ten sam problem mam vario poliniego tłumik teknigasa odblokowany mofuł malossi ten dolocik od stage6 pasek wymieniony i leci 60 km/h umnie problem tkwił ze nie chciał krecic obrotów wyzszych i rozbierz przekładnie i sprobuj pomachac wałem góra-dół i zobacz czy nie stuka jesli tak to łozyska na wale do wymiany i problem z głowy :Dpzdr

Tytuł:
**

Pojazd:
o!

muszę to sprawdzić przy najbliższej okazji :)

jeśli by się okazało że faktycznie łożyska, to byłbym bardzo zadowolony :-) bo już nie wiem sam momentami, a raczej, czuję że właśnie w tym problem - nie kręci obrotów.

i gaźnik ustawiany na 100 różnych sposobów itp itd, i nic to nie daje - kręci tylko do pewnego momentu.

:) sprawdzę, dzięki :-)

150

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]