Dzisiaj jest 08 lut 2025, 18:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam chciał bym w końcu rozwiać moje wszystkie wątpliwości dotyczące tych zmien. Na kurs prawa jazdy zapisuję się 29 stycznia 2012 roku. Wiem że na pewno obejmą mnie zmiany w teście teoretycznym ale czy juz będę musiał naklejać tego liścia na samochód itp cytuję "Po zdobyciu prawa jazdy przez osiem miesięcy auto młodego kierowcy będzie musiało być oznaczone z tyłu i z przodu białą naklejką z zielonym klonowym liściem. Na terenie zabudowanym dozwolona dla "zielonego" będzie prędkość 50 km/h (nawet w nocy), a poza nim 80 km/h. Na drodze ekspresowej i autostradzie nie będzie mógł przekroczyć 100 km/h. Trzykrotne w ciągu dwóch pierwszych lat złamanie przepisów to konieczność zdawania egzaminu na prawo jazdy od nowa."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Hahahha to jak bede bral auto rodzicow to musze liscie naklejac? :lol:

Tytuł:
**

Pojazd:
dokładnie ale czy na pewno obejmować to nas będzie jeszcze?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oni se jaja robią w ciągu dwóch lat 3 razy złamanie przepisów, toć to jakaś głupota nawet i jest się w pupie, z tego co mi sie wydaje to najwięcej wypadków itd. robią ludzie tak koło 3 lat po prawku bo czują się bardzo pewnie za kierownicą, a przecież taki co od razu zdał to jeździ przepisowo i w ogóle. Se kurcze nie wyobrażam naklejac liścia na samochód, ty może na motocykl także najlepiej to na kask niech karzą.

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E30
No ale z tym listkiem to głupi pomysł. Przecież można mieć prawko nie mając swojego pojazdu prawda? To jak pożyczam auta od znajomych, rodziców itp to każdego muszę jakimś liściem ozdobić? Bezsens.

Ja jeszcze się zapytam jak to jest z prawkiem na motocykl. Bo wiem że wchodzą nowe kategorie i ograniczenia wiekowe. A1 pozostaje bez zmian.
Ale jeśli mam A1 to A będę mógł zdawać od 18 czy od 24 roku życia ?

///BMW

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pat!, yy to chyba jakoś tak miało być że załapuje się rocznik od 95 na nowe prawko, wejdzie to A2 od 18 i dwa lata po nim mozna robić normalne A albo jak nie masz a2 to od24 chyab jaoś tak. nie wiem dokładnie.
Ogólnie dla mnie to się robi trochę śmieszne, te wszystkie nowe kategorie trudniejsze egzaminy robią chyba dla hajsu żeby ludzie mieli więcej poprawek, itd. Bo jaki tego sens?
Np to całe A2 moto 45KM blokowane z maks 90 chyba, toc jak ma łamać przepisy to i na tych 45KM to zrobi takie moto już koło 200 pojedzie, więc co to za różnica?
Te trzy wykroczenia mnie po prostu rozwalają, w zasadzie to zaparkujes źle, i już masz wykroczenie, to znowu świateł nie włączysz a to pojedziesz o 10 za szybko i lipa i prawko od nowa i znowu WORD zarobi hajs na twoim egzaminie.

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ziolas94 pisze:
Bo jaki tego sens?

Poprawa bezpieczeństwa na ulicach poprzez szkolenie dobrych kierowców. To w teorii a w praktyce jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi tylko o mamonę. Nic więcej.

Tytuł:
**

Pojazd:
Odbiegamy od tematu ja też podzielam zdanie że test teoretyczny to dobrze niech będzie trudniejszy ale z tym lisciem głupota. Mi chodzi o to czy to czasem ten liść nie wejdzie razem z tymi kategoriami na moto??

Tytuł:

Pojazd:
Będziemy musieli kopić ze 20 takich naklejek i naklejać na każde pożyczone auto :mrgreen: Osobiście na kurs zapisuję się jeszcze w tym miesiącu, no ale egzamin i tak będzie po 11 lutym czyli na nowych zasadach..
A wracając do nowych przepisów na moto. Ostatecznie wchodzi to w 2012 czy 2013? Bo każdy mówi inaczej :roll:

Honda Civic VI lift by mattiz1

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Już też nie przesadzajcie.
Bo jak czasem sobie jadę i popatrze na niektórych młodych, to masakra.
Widzę, że jedzie jakiś lexusik nowy.
Podjeżdżam-klient ode mnie ze szkoły. Pewnie od rodziców wziął.
Zielone i daje w palnik. Slalomem między samochodami(3pasy miał), ze 140km/h w zabudowanym. Debil.

Albo wczoraj:
Stoję na skrzyżowaniu z sygnalizacją kierunkową. Przede mną ludzie stoją w miejscu do zawracania. Mam zielone(w prawo) i ruszam. I nagle ktoś mi drogę zajeżdża, trąbi, przez okno jape drze i faka pokazuje...
Ewidentnie nie moja wina. Nie dość, że ja miałem zielone, on korzystał ze "strzałki", to jeszcze miał mnie z prawej strony(powinien przepuścić, bo ja dążyłem na skrajny lewy pas, a on na środkowy.

Edit:
Informacje mam, że od 2013. Jednak kolega, który zdaje na A, mówi, że na 2012... I spieszy mu się na egzamin poprawkowy(uwalił teorię :mrgreen: ).

Mógłbym takich sytuacji od groma opisać. Wielu ludzi nie potrafi jeździć.

Z tym liściem, to nic nie rozwiązuje. Naklei liścia i co? Zmieni to coś?

Ale młodzi czasem za dużo fantazji mają. Mnie nie raz ponosiło;p W mieście tylko raz.
Tak to po wsiach sobie odpierdzielam. Droga, po prawo pole, po lewo pole i można się pobawić :D
Przedwczoraj padało i na zakręcie ręcznym się pobawić chciałem, to mi pupa uciekła i w pole poleciała;p
A później się dziwie, że zawieszenie do wymiany :lol:

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 12:35 przez lucek15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Prawda jest taka, że jak macie zdać to zdacie niezależnie od przepisów, a jak nie to sami sobie odpowiedzcie . Zielone listki to głupota.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeszcze gorsze jest to że chcą wprowadzić ograniczenie w terenie zabudowanym do 30km/h to dopiero jest głupota.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Zacznijmy od tego, że mało kto jeździ 50.
Tym bardziej mało kto będzie jeździć 30 :roll:

Polska polityka mnie dobija.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15 pisze:
Zacznijmy od tego, że mało kto jeździ 50.
Tym bardziej mało kto będzie jeździć 30 :roll:

Polska polityka mnie dobija.

To 30'ści to będzie tam gdzie jest 20'dzieścia - na uliczkach osiedlowych etc.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dobra rozwieje te wątpliwości ... W sprawie tego listka to jęzeli masz zarejestrowany samochod na ojca czyli kogos kto ma dluzej prawko lisc nie potrzebny . Tylklo i wyłacznie gdy samochód rejestrowany na siebie (chyba jakiś koks co ma kasy jak lodu i tak kazdy rejestruje na kogos starszego aby bylo taniej :D ) Druga sprawa ja zapisuje się 25 stycznia najwczesniej czyli 3 miechy w tył pytałęm się znajomego instruktora i jeszcze wejde na stare przepisy także bez zbędnego obsrywania :P A tak ogólnie to popieram że to jest głupota najgłupsza ze wszytskich no ale P O L S K A tu jest mozliwe wsyztsko :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kamilek8894, To mam rozumieć, że jak ojca Volvo stoi na mnie to on ma sobie listek nakleić :lol: ?

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Kamilek8894 pisze:
Dobra rozwieje te wątpliwości ... W sprawie tego listka to jęzeli masz zarejestrowany samochod na ojca czyli kogos kto ma dluzej prawko lisc nie potrzebny . Tylklo i wyłacznie gdy samochód rejestrowany na siebie (chyba jakiś koks co ma kasy jak lodu i tak kazdy rejestruje na kogos starszego aby bylo taniej :D ) Druga sprawa ja zapisuje się 25 stycznia najwczesniej czyli 3 miechy w tył pytałęm się znajomego instruktora i jeszcze wejde na stare przepisy także bez zbędnego obsrywania :P A tak ogólnie to popieram że to jest głupota najgłupsza ze wszytskich no ale P O L S K A tu jest mozliwe wsyztsko :)

Mam pytanie które mnie nurtuje przez cały czas. W styczniu zapisuje się na B1, ale egzamin dopiero w kwietniu będę mógł mieć, to czy będę zdawał na starych zasadach (jako, że zapisałem się przed zmianą), czy na nowych (będę zdawał po zmianie) ? :D Nigdzie nie mogłem znaleźć tej odpowiedzi, a jako, że masz takiego znajomego to może wiesz :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mi sie wydaje że będziesz zdawał na nowych przepisach

Tytuł:

Pojazd:
Na nowych. Dzwoniłem ostatnio do 4 ośrodków i w każdym właśnie tak mówili.

Honda Civic VI lift by mattiz1

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki chłopaki, nie pocieszyliście mnie, no ale dzięki wam będę mógł zasnąć wiedząc z czym mam do czynienia :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna